RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 12:46:07)

EJ curke moje kako ste mi danas ja sam super samo malo vec umorna jer me moj sincic poceo ujutro lupkati pa me probudio...malo mamino zlato kako se javlja [sm=smiley1.gif]...curke sretno danas na pregledima i uzivajte gledajuci svoje mrvice [sm=smiley36.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 16:23:55)

hej cure uživate li u predblagdanskom raspoloženju,ja sam super bebica se sve češće javlja i sad se već lijepo osjeti kad se ritne.ja sam danas vadila kontrolni nalaz za toksoplazmozu i za 2 dana ću znati kako je.cure uživajte danas na pregledima a ja odoh gledati sinka na božićnu priredbu u školu [sm=smiley1.gif].

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 17:59:29)

Evo mene, bili smo i sve je kako treba kaže doktorica [sm=smiley36.gif]. Beba vitalna, mjere u redu za ovu dob ona kaže, iako vidim da piše da je bedrena kost tjedan dana manja nego ostale mjere, ali to valjda nema veze u ovom periodu [sm=smiley1.gif]. Imamo čak 180 grama, malo je žgoljava beba, ali kaže doc da se stigne udebljat hehe...

Lijepo se vidjela beba, i dobro je bila namještena tako da se baš trudila doktorica odgonetnuti spol [sm=smiley36.gif] ali pupčana vrpca je bila točno između nogu i nije bilo šanse, tako da je još uvijek [sm=duda.gif][sm=jezicek.gif]

Tintin čekamo tebe i curicu [sm=bravo.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 18:38:11)

Newy [sm=bravo.gif] za bebicu, kasnije ce ti dobivati vise, i moja bebica ti je sa 17 tj imala 181 g, sve je to u redu i super [sm=smiley1.gif]

I kod nas je sve super, sve mjere odlicne, još uvik je na zadak, malo je teže može slikati [sm=smiley1.gif] zijevala je ljubav moja mala, i sad već ima 780 g, eto drage moje sljedeći pregled nam je u 2014 g [sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 18:41:06)

E nisam napisala sljedeći pregled nam je 14.01.2014 [sm=smiley1.gif]

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 20:20:04)

curke bravo za preglede [sm=smiley1.gif]...draga tintin nama je iduci pregled na isti dan [sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 21:10:15)

Sarita [sm=smiley1.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.12.2013 23:09:33)

Hehe tintin i moja je beba taman zijevnula dok smo gledali [sm=smiley36.gif]! Da, idući pregled nagodinu [sm=jezicek.gif]. Ja još moram zvati da se naručim...

Cure mislite da nema veze što je bedrena kost (FL) za tjedan manja nego ostale mjere? Nama su trbuh i glava i veće za par dana, a bedrena kost manje za tjedan dana. Mislim to je zapravo razlika u samo 3 mm od onoliko koliko bi trebalo biti [sm=zmeden.gif]

Idem leći, već kasnim. Skužila sam ''trik'' koji donekle ublažava problem nespavanja zbog muževog hrkanja- moram zaspat prije njega (ako on zaspe i počne piliti dok sam ja još budna, gotovoooo [sm=smiley36.gif])

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 8:46:29)

Dobro jutro cure, ste se barem naspavane? ja ne..ko zombi sam, a legla u pol 11[sm=zmeden.gif]
Newy, nama je bedrena isto za tjedan dana 'manja' tj odgovara ranijem tjednu..dr. nije niš komentirao da je to negativno..ali i meni je bilo malo čudno..

pitanje-kaj ste vi sve išle na kontrolu za toksoplazmozu? meni nitko nije ništa posebno preporučio od dr.,pa ja nisam otišla..kaj ste još išle od ovih 'vanrednih' pretraga?

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 9:05:00)

jutro curke![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
tintin i newy, super za dobre preglede i zdrave bebice, tako mi je drago čuti lijepe vijesti s pregleda[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

tintin, šta kaže dr. za zadak, to kad bi se beba trebala okrenuti?

newy, ja mislim da je to ok, pogotovo ako se dr. nije zabrinjavala[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mimee, ja nisam išla na pretragu za toksoplazmozu, pitala sam dr. za to, pa je rekla da nema potrebe.
iako bi ja volila da me na to poslala, ne može škodit[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ja sam zasad išla samo na redovite pretrage i taj OGTT, na koji eto neki dr. šalju sve trudnice, a neki uopće ne šalju....

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 9:09:08)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

anaxx..................................18.12.
autum day...........................18.12.
leot......................................18.12.
nnina....................................23.12.
kim26..................................24.12.
caly......................................30.12.
maja pčela...........................30.12.
anaxx...................................30.12.
amon....................................02.01.
ivana....................................03.01.
tonija_4...............................04.01.
valerie.................................09.01.
ma re...................................13.01.
sarita22...............................14.01.
tintin....................................14.01.

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 9:24:27)

Da valjda je to ok za bedrenu kost, ja si to predočavam tako da ne raste sve možda ravnomjerno, a i to je samo tjedan razlike...

Ja sam baš pitala svoju soc kad je davala uputnice za Petrovu, da li se vadi za toksoplazmozu. Pa je rekla da se to rutinski ne vadi, nego samo ako postoje neke indikacije (neke ciste na uzv, onda mačke valjda, itd.)
A meni je još rekla da ako hoću mogu privatno izvaditi TSH (štitnjača), kao da se to isto rutinski ne radi na uputnicu, ali da ona kaže pa tko želi privatno. Kad smo već kod toga gle ja sam skroz zaboravila na to na kraju [sm=zmeden.gif]

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 9:39:45)

Jutro!

Još par sati i onda napokon na zasluženi godišnji [sm=bravo.gif]

Curke super za preglede, bitno da je sa [sm=duda.gif] sve u redu. Nama je FL za tjedan dana veći, ali je rekao da je to ok. Da će vrlo vjerojatno i kad se rodi imat mrvicu dulje nogice, što nije neuobičajeno. Ipak mi dečko ima 2 metra, bilo bi bezveze da ima nogice na mene nisku [sm=smiley36.gif]. Čitala sam na netu da je normalno +/- tjedan tako da se ne treba bezveze brinut [sm=smiley1.gif]

Danas imamo 3 pregleda, uživajte cure! [sm=smiley31.gif]

Ja sam od pretraga vadila krv i urin na bakteriološki nosila. jednom piškila onu test trakicu... kaže gin da nema potrebe za ostalim ako je sve u redu sa ovim nalazima [sm=zmeden.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 9:52:48)

Uuuu bome tek sad vidim promaknulo mi je, puno pregleda danas!
Sretno cure!

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 10:15:28)

Cure sretno na pregledima i odlično za zdrave [sm=duda.gif]! Joj kad e moj, jedva čekan je opet vidit! Nego jeste vi svjesne da je za tjedan dana Božić? [sm=bravo.gif] Jedva čekan skuvat pašticadu već mi sline cure, a muž je naručia rožatu! Nema lipšeg doba godine od ovoga još kad su ovako lipi dani, ma milina! [sm=jezicek.gif]

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 11:17:25)

curke sretno na pregledima danas [sm=smiley1.gif]

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 11:22:34)

juhuuu, cure, evo i ja dočekala pregled... za pola sata krećem... nadam se da je sve ok... javim se tamo iza 1h...

nnina -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 11:28:21)

Tri pregleda danas!!![sm=bravo.gif]...
SRETNO CURE!!![sm=duda.gif]

ma re -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 11:37:32)

Jutro, u biti već je i Daan[sm=smiley36.gif]!!

[sm=bravo.gif] za preglede i sretno onima koje imaju danas [sm=smiley1.gif]!! Uživajte u gledanju bebica!

Ja sam ovih dana strašno umorna i pospana, bez obzira na to što zaspim u 21 i budim se u 07..[sm=zmeden.gif]. Ali se trudim svaki dan razmišljat da je još malo Božić, kićenje kuće, kolači... Ajme jedva čekam!!!

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 12:06:32)

Anaxx, Autumn i Leot uzivajte danas na pregledima, cekamo vas s vijestima [sm=smiley1.gif]
Autumn dr je rekla da ima još vremena da se okrene ali posto imam srcoliku maternicu možda se i ne okrene pa je rekla ako ostane na zadak da cemo ici na carski rez, još ćemo viditi ima još vremena do kraja možda se moja princeza odluci okrenit [sm=smiley1.gif] i da bas znam osjetit nisko udarce i stalno piskim to me ona nogicama lupka [sm=smiley1.gif]
Dobila sam 8 kg kaže dr da to nije puno, i ni mene ne šalje na te dodatne pretrage šta ste navele, ja sam jutros kod mame izmjerila secer ona ima onaj aparat i 5,1 mi je valjda to nije puno.

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 12:55:02)

A navodno je 5.1 nova granica za šećer, netko je baš pisao neki dan... i ja ću si baš jedan dan izmjeriti kad se sjetim posuditi od djeda aparat.

mimee, jel bi ti se dalo napisati točne mjere od tog ultrazvuka, gdje ti je bedrena kosta manja? Da, ja isto po čitanju većinom vidim da bebe imaju manji opseg trbuha recimo ili glave, ali baš rijetko tko piše u ovim ranijim tjednima da je FL manji, obično je to većinom najveće. Pa mi nije baš svejedno, spominje se i Downom sindrom (opet ja i moje čitanje, kako sam blesavaaa). Mislim, nama je dosad uvijek veličina bebe (crl) bio i skoro za tjedan dana veći, jer imam rane ovulacije pa mi je bilo i logično. I sad su glava i trbuh veći par dana. A ova bedrena je čak tjedan dana manja [sm=zmeden.gif]. Tješi me što je doktorica čak rekla dok je mjerila ''aha evo bedrena kost, to odgovara...'', i ništa nije negativno komentirala, samo da je za ovaj period sve kako treba. Sad bi ju ja luda najradije zvala i pitala je li stvarno ok da baš FL zaostaje tjedan dana. Ajme kako sam ja luda, muž bi me ubio da zna o čemu razmišljam. Njemu je dovoljno što je čuo da je ginica rekla da je to sve ok, a jaaaa.... ja kasnije analiziram, pa čitam, pa istražujem, pa se mučiiim.... recite da sam luda slobodno, dapače poželjno je [sm=smiley36.gif]

Iv@na -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 13:15:01)

Nama je sa 20+3 tjedna opseg glave i trbuha bio za 20+4 tjedna,a bedrena kost za 19+3tt i rekla je doktorica da je sve ok, kad smo bili u bolnici čula sam da se i po deset dana znaju javiti razlike,ništa strašno.

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 13:36:43)

evo me!
sve ok, što je najvažnije za početak!!!
beba je živa, nemirna, stalno se vrtila, mahala nam ručicama, ali..... ipak smo je uhvatili u "nezgodnom" položaju i ......
imamo curicu, 100%
baš se veselim, nadam se da će se i dečki veseliti (mislim na braću, tata je već jako sretan)...
mjere su za 20 tjedan trudnoće, znaći malo veće, ali i to je ok!!!!
eto, nadam se da su i drugi pregledi prošli veselo....

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 13:48:47)

anaxx, čestitam na curici![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
sad će biti prava mala princeza uz svoja dva velika brata[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

i super za pregled![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ja sam na pregledu tek predvečer, pa se javim nakon toga....

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (18.12.2013 13:50:49)

newy, luda si....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ne brini, sve je ok, dr. bi ti sigurno rekla da imalo sumnja da nešto nije u redu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/wink.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>