Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 15:07:40)
|
Autumn hahaha, to sam ja općenito napisala ''stavite me na listu'', pa nisi ti tako stara [sm=jezicek.gif] baš sam se nasmijala [sm=smiley36.gif] Caly, moja socijalna ginica koja mi vodi trudnoću, nema uopće ultrazvuk. Tako da kod nje svaka 4 tjedna imam kontrolne preglede, ono vaganje, tlak, vaginalni pregled, i popričamo ako me što zanima, daje uputnice za što treba... a na ultrazvuk onda moram drugdje ići. E sad, pošto moja ginica daje uputnice samo za ona 3 obavezna ultrazvuka (12, 20 i 32 tjedna), onda to iskoristim i obavim u bolnici. Zapravo sam s 20 tjedana idem prvi put u bolnicu na uzv, s uputnicom. Ali onda ja naravno pošto mi je to predugo za dočekati, ubacim još između uzv kod privatnika. Tako sam ubacila ovaj zadnji u 17.tjednu, na svoju ruku ajmo reći, svojoj ginici nisam ni rekla da sam bila. I planiram tako između ova dva obavezna (20 i 32 tjedna) ubaciti jedan na polovici, tamo negdje oko 26 tjedana. Znam da sam uvijek u početku trudnoće čitala dosta o tome i kao, neću ja ići tako često na ultrazvuke kao što vidim da skoro svi idu, pogotovo što ginica kaže da nema potrebe... ali sad kad je došlo to vrijeme, vidim da mi je to nemoguća misija, puno mi je to stvarno čekati, 2 ili čak 3 mjeseca između uzv [sm=zmeden.gif]... ne bih imala mira, čak i sad kad se beba počela javljati. Ne znam, prva mi je trudnoća i možda sam zato i preoprezna, a možda to nema ni veze možda ću u kasnijim trudnoćama isto biti ovakva [sm=smiley36.gif]. Inače, na 4D nisam i ne planiram ići... Ovo što odem kod privatnika na običan ultrazvuk, platim 200 kn, a sasvim sam zadovoljna- na 2D pogleda sve što treba, a uvijek mi i prebaci na kratko i na 4D iako nisam to pitala posebno. Dobijem sličicu ili dvije, vidimo i mi i doktor da je sve kako treba, i meni dosta. Ne bih baš da gledamo preko pola sata ili čak sat vremena bebu samo radi svog gušta, niti mi pretjerano znači gomila slika i filmića... a i puno mi je 600 kn dati za to. Kažem, da je medicinski iz nekog razloga potrebno, onda uopće ne bi bilo upitno. A ovako radi svog gušta, ne hvala [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|