RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.1.2014 14:54:38)

Pozdrav cure, prije svega svima želim sretnu Novu 2014, neka vam donese puno zdravlja, sreće i ljubavi od naših bebača. Svima koji čekaju i nadaju se postati roditelji želim da im se ta želja u ovoj godini ostvari i da donesu kući svoju toliko željanu pinkicu!!!
Valerie, mi smo bili na 4D ultrazvuku u 25. tjednu (doktorica je rekla da je najbolje napravit ga do 23. tjedna, ali svatko ima svoju verziju pa nikad ne znaš!). U Ri košta 500 kn, traje sat vremena i stvarno smo bebicu vidjeli iz svih mogućih kuteva i pregledali ju detaljno (nosna kost, tri glavne žile u tijelu, bubrezi, želučić, mozak...ma sve!) i stvarno smo zadovoljni bili. Dobili smo sve slikice na DVD-u i print.

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.1.2014 19:26:16)

Molim da me upišete za preglede 14. i 15.1.. Prvo mi je ultrazvuk na Sv. Duhu, pa drugi dan redovna kontrola kod moje ginice.

Amon, sretno na pregledu [sm=smiley1.gif]! Da, ja sam malo slabije osjećala ona dva dana kad sam pisala, a onda u novogodišnjoj noći se beba opet javljala valjda ju je glasna muzika izazvala... a danas evo opet ništa od javljanja [sm=smiley13.gif]. Aaaah jedva čekam da se počne javljati svaki dan redovito non stop [sm=smiley36.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 10:01:00)

Jutro žene, kako ste mi? Kako bebice? Moja se svaki dan sve više muva, toliko da nekad postane dosadna, bit će mi veselo s njon kad se rodi! [sm=zz_bounce.gif]
Newy kako ti to moraš posebno na ultrazvuk, a posebno u ginekologa.?

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 10:10:21)

jutro svima!
ja još radim, nikako da odem na to bolovanje, obećala sam sama sebi, još idući tjedan i gotovo[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

caly, tako ti je moja mala, od kad je bila u trbuhu užasno živa i nemirna i evo do danas potpuno ista....nema 5 minuta mira, jako zaigrana i znatiželjna...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ovaj mali u trbuhu je zasad potpuno drugačiji, osjetim ga, ali puno blaže, laganije nego nju...baš me zanima kakav će biti kad se rodi[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

newy, ne moraš ti meni vi govoriti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
stavit ću te u tablicu, nema frke

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 10:12:43)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

ivana....................................03.01.
mimee.................................07.01.
tonija_4..............................08.01.
valerie.................................09.01.
ma re...................................13.01.
bellatrix...............................14.01.
sarita22...............................14.01.
tintin....................................14.01.
newy...................................14.01.
leot......................................15.01.
vlaja....................................15.01.
newy...................................15.01.
autumn day.........................17.01.
ange....................................20.01.
caly......................................20.01.
čizmica................................20.01.
nnina....................................21.01.
maja pčela...........................27.01.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 10:13:50)

čizmica, ja nisam pametna kad da to počnem kupovati,
mislim si napraviti popis što mi sve treba, pa onda negdje 2 mjeseca ranije početi polako skupljati....

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 11:02:14)

Ma da,i ja sam tako planirala. Sad nekad sa sestrom prerovati robicu od njenog malca od prije dvi godine, pa onda vidit sta mii jos treba. A to kozmetike kroz ova dva miseca, a onda i torbu spremit [sm=bravo.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 11:17:28)

jutro cure!!!! i ja imam jednu jako živahnu beolinu,dan i noć se vrti,okreće,pa ona nikad ne spava,jadna ja kad se rodi [sm=smiley36.gif].što se tiče kupovanja stvari,mislim po malo početi pripremati od sljedeeg mjeseca da mi ne ostane sve za zadnji tren jer imam puno troškova u svibnju pa da malo rasteretim kućni budžet,a i malu sam rodila 2 mj.ranije i ništa nisam pripremila pa nedaj bože da se opet desi da sam spremna.

Iv@na -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 11:55:00)

Bili smo na pregledu,sve je ok,Vito je spaval :) u 29,5tt tezak je oko 1.350kg i oko 37cm :) dobili smo Heferol za zeljezo i uputnicu za vadjenje krvi na transfuzijskoj medicini za Hbs.
Sljedeća kontrola je 27.1.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 12:14:11)

bravo za Vitu, to je već pravi dečko![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

meni će slijedeći uzv kod moje soc.ginekologice biti tek za mjesec i pol, skoro 2....a zadnji je bio prije mjesec dana, znači 3 mjeseca bez uzv-a jer je po njenom to dovoljno ako je sve ok...a kako zna da je sve ok ako ne napravi uzv?
tako da ću opet morati privatno obaviti uzv jer mi je 3 mjeseca puno predugo...

ja ću isto prerovati robicu od male, pogledati što se da iskoristiti i još eventualno neke stvari kupiti....kako to vrijeme brzo ide.
evo vi cure koje trebate roditi u 3. mjesecu začas ćete biti u terminu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/sloncek.gif[/image]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 12:17:16)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

mimee.................................07.01.
tonija_4..............................08.01.
valerie.................................09.01.
ma re...................................13.01.
bellatrix...............................14.01.
sarita22...............................14.01.
tintin....................................14.01.
newy...................................14.01.
leot......................................15.01.
vlaja....................................15.01.
newy...................................15.01.
autumn day.........................17.01.
ange....................................20.01.
caly......................................20.01.
čizmica................................20.01.
nnina....................................21.01.
maja pčela...........................27.01.
ivana....................................27.01.

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 12:34:45)

Je,je još malo,ja nabavila većinu,još triban za mene i pripremit torbu. I za malu neke sitnice,kozmetiku i pelene,sad ću ja to pomalo do kraja miseca,pa ću lagano i robu prat i pripremat da me ne uvati nespremnu.

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 12:37:31)

Naš Luka je isto jaaako živahan dječak...non-stop u pogonu!! [sm=smiley1.gif]
Zadnji pregled je bio u 24+6, a idući u 30+2, pa me baš zanimaju dimenzije!!! [sm=smiley36.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 12:40:39)

vidim da već pomalo sve imate i imena za bebice....blago vama, mi još nista[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 13:06:51)

Pozdrav cure,

Ivana bravo za velikog decka Vitu [sm=smiley1.gif]
Joj cure drage kako ovo vrime leti, nemogu virovati da uskoro moramo pripremati stvari za bebu, ja jos nisam ni razmisljala o tome, morat cu kroz sljedeci mjesec, jedva cekam da mi dodje termin, e da imena mislim da ce se nasa curica zvati Sara [sm=smiley1.gif]
A di nam je Anaxx nije nam se uopce javila s pregleda, a i Amon od jucer?

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 13:53:59)

tintin, meni je Sara [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
daj je curka, imala bi hrpu prijedloga, ovako ništa....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley6.gif[/image]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 14:16:11)

naša cura e biti Marta [sm=smiley1.gif].nadam se da će se Amon i Anaxx uskoro javiti sa dobrim vijestima [sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 14:21:26)

Autumn [sm=smiley1.gif] meni je prvo na pamet palo to ime i svidjelo mi se tako da ce izgleda i ostati tako, joj da ja neznam koje bi izabrala da je deckic, nisam znala da je tako teško izabrat ime, misla sam uvik da cu ja to bez problema [sm=smiley1.gif]
Maja pčela Marta je bas lipo ime [sm=smiley1.gif]

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 15:06:42)

Drage trudnice uz malo kašnjenja, želim vam godinu punu zdravlja i sreće! Da vam trudnoća i porod prođu najbolje moguće, a bebice da se rode zdrave i vesele!!
[sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=zz_dance.gif][sm=9nebesa.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 15:07:40)

Autumn hahaha, to sam ja općenito napisala ''stavite me na listu'', pa nisi ti tako stara [sm=jezicek.gif] baš sam se nasmijala [sm=smiley36.gif]

Caly, moja socijalna ginica koja mi vodi trudnoću, nema uopće ultrazvuk. Tako da kod nje svaka 4 tjedna imam kontrolne preglede, ono vaganje, tlak, vaginalni pregled, i popričamo ako me što zanima, daje uputnice za što treba... a na ultrazvuk onda moram drugdje ići. E sad, pošto moja ginica daje uputnice samo za ona 3 obavezna ultrazvuka (12, 20 i 32 tjedna), onda to iskoristim i obavim u bolnici. Zapravo sam s 20 tjedana idem prvi put u bolnicu na uzv, s uputnicom. Ali onda ja naravno pošto mi je to predugo za dočekati, ubacim još između uzv kod privatnika. Tako sam ubacila ovaj zadnji u 17.tjednu, na svoju ruku ajmo reći, svojoj ginici nisam ni rekla da sam bila. I planiram tako između ova dva obavezna (20 i 32 tjedna) ubaciti jedan na polovici, tamo negdje oko 26 tjedana.

Znam da sam uvijek u početku trudnoće čitala dosta o tome i kao, neću ja ići tako često na ultrazvuke kao što vidim da skoro svi idu, pogotovo što ginica kaže da nema potrebe... ali sad kad je došlo to vrijeme, vidim da mi je to nemoguća misija, puno mi je to stvarno čekati, 2 ili čak 3 mjeseca između uzv [sm=zmeden.gif]... ne bih imala mira, čak i sad kad se beba počela javljati. Ne znam, prva mi je trudnoća i možda sam zato i preoprezna, a možda to nema ni veze možda ću u kasnijim trudnoćama isto biti ovakva [sm=smiley36.gif].

Inače, na 4D nisam i ne planiram ići... Ovo što odem kod privatnika na običan ultrazvuk, platim 200 kn, a sasvim sam zadovoljna- na 2D pogleda sve što treba, a uvijek mi i prebaci na kratko i na 4D iako nisam to pitala posebno. Dobijem sličicu ili dvije, vidimo i mi i doktor da je sve kako treba, i meni dosta. Ne bih baš da gledamo preko pola sata ili čak sat vremena bebu samo radi svog gušta, niti mi pretjerano znači gomila slika i filmića... a i puno mi je 600 kn dati za to. Kažem, da je medicinski iz nekog razloga potrebno, onda uopće ne bi bilo upitno. A ovako radi svog gušta, ne hvala [sm=smiley1.gif]

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 15:15:15)

Ja sam svakih misec dana na pregledu pa tako i na ultrazvuku, ne bi ja mogla izdrzat samo tri puta otic-i ovo mi je rijetko!! Hehe
Nisam ni ja planirala ic na 4D , uopce mi nije napeto. Doktorica svaki put kaze da je sve u redu, i dosta mi je ono 5min dok ga ona ulovi za slikanje
[sm=smiley36.gif]

E da, ja do iduceg pregleda moran jos onu pretragu secera napravit...jeste vi to obavile?

amon -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 18:35:53)

hej,curke!! eto i nas, nikako da se dokopamo kompa danas.....uglavnom,bili na pregledu i sve je super [sm=bravo.gif] sve se normalno razvija, tako da smo gledali lubanju,prste,ruke,noge, bedrenu kost, mjehur , pluća, malog pišonju,tako da smo 100% sigurni da sam dečko!! i jako sam aktivan-jedno vrijeme je spavao,a onda nam je pokazao kako trčim po mami...hehe [sm=smiley36.gif] trenutno imamo 430 gr,što mislim da je za 21 tjedan čisto okej,ali na svu sreću,mama je dobila samo jednu kilu tokom praznika-bravo mama[sm=bravo.gif] što se tiče imena,mi smo još u procesu,ali svakako nam pomažu slikice sa pregleda,gdje smo ga vidjeli baš lijepo,cijelo lice i moram reći da je baš lijepi i nevjerojatno,ali izgleda kao da se smije (ne samo meni nego i gin zato smo i dobili tu sliku)! bitno je da je zdrav,da raste,vidjeli smo i nosnu kost,što kaže gin, je znak da nije mongoloidan [sm=bravo.gif] hvalim te bože,pa je sve kako treba biti..... naš idući pregled je 30.01.

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 20:03:30)

Amon [sm=bravo.gif] za zivahnog deckica, najbitnije je da je sve u redu [sm=smiley1.gif]

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 20:08:09)

ej cureke moje kako ste mi? amon bravo za tvog malenog deckica...imam jedno pitanje dali vas nekad azna bolit oko jajnika mene je sad malo boljelo ali je za 2 min prestalo pa me zanima dali se to i vama dogada i jer to normalno [sm=zmeden.gif]

amon -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.1.2014 20:20:12)

Sarita,meni je tako bilo 3 noći zaredom prošli tjedan, i meni je gin rekao da se to maternica širi i da je normalno osjetiti,to je pritisak na jajnike,crijeva,mjehur i zato osjetiš....ali ne bi smjelo boliti jako,jako nego više kao jače grčenje,zatezanje.....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>