RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 13:13:41)

Pozdrav cure
Anaxx nam se uopce nije javila nakon pregleda, draga javi se mi se sve brinemo, nadam se da si dobro.
Newy draga a to ti je tako uvik se zbog necega brinemo, bit ce sve u redu i ako ti je nekad bebica mirnija ne brini samo pajki, ako se više dana ne javi uopce onda bi se trebala briniti, a ovako samo je malo lijenija [sm=smiley1.gif] vidit ćeš posli tući će svoju mamicu još jače, ja kad legnem na bok da vidis kako se buni izudara me dobro [sm=smiley1.gif]

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 14:31:48)

Moja isprika cure, svima!!!
Evo javljam se, dobro sam, pregled je bio ok. beba je jako živa, rita se, čak toliko da me probudi po noći. Inače po mjerama je veća za tjedan dana, ali to je najmanje bitno!
Od Božića sam doma na bolovanju, a kroz ove praznike je bilo jako živo kod nas i mi smo bili vise okolo nego doma tako da nisam komp ni pogledala, tu i tamo bi bacila pogled na RR s moba (kao i sada).
Raspravljamo o imenu, vidim da vas puno vec zna kako će se bebe zvati, mi imamo nekoliko favorita i nikako se odlučiti : Lucija, Dora, Greta, Marta ...
Dobila sam 2 kg od pregleda (ah taj Bozicni stol) tako da sam sada na + 3,5kg.
Eto toliko, sad odmaram i uživam, i sve vas pozdravljam!

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 15:57:55)

cure ja bum proludjela! čačkam ovih dana što mi sve treba za bebača i kad vidim sve one popise na ovim ''trudničkim'' stranicama i forumima, totalno se izbezumim..sve mi je to nekako too much[sm=zmeden.gif] 500 vrsta kolica, krevetić ovakav, onakav..ormarići..kadice..benkice..izdajalice..pol toga ni ne znam kako izgleda,ni dal mi stvarno treba, jer mi je prvo dijete i sad sam već fakat pomalo jadna i najrađe bi nekam pobjegla, imam osjećaj da za svaku stvarčicu moram googlat[sm=smiley13.gif] kak ću ja to?!? ne znam uopće kaj bi prvo išla kupovat.. sad su kao popusti, pa bi trebalo krenut u akciju dok trbuh još nije do zuba..hjoj..[sm=zz_hot.gif]
ste vi već nabavile nekaj i gdje?[sm=zz_er_what.png]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 16:19:38)

To ti sve triba,ima puno i previše. Polako kreni,ja san skoro sve nabavila,još neke sitnice i oprema za rodilište,pelene itd. Ako ne znaš šta je šta pitaj. Najbolji su ti magic baby i baby centar,adax. A na faceu imaš izvrsnu stranicu za posteljinu,ja san sebi naručila za malu i izvrsna je. Puuuuno je jeftinije. Zove se Martex.

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 17:09:13)

Anaxx napokon [sm=smiley1.gif] bitno da je sve u redu i [sm=bravo.gif] za živahnu curicu
Joj ja znam da su sad snizenja a nekako mi rano još kupovati bilo šta, mislim se tek iduci mjesec malo informirati, kolica moram kupiti pa cu kopat po internetu dok ne nadjemneka, jedva cekam ppripremati sve za bebu samo mislim da mi je još rano

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 18:08:02)

Moja kolica su ima misec dana doma, neman i nisan imala nikakvu namjeru tražit sa stomakom do zuba, čekali smo misec dana da dođu. A i nemožeš kupit kolica ako ih ne vidiš, jer je pola škart i sama plastika, iako je skupo.

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 18:56:10)

Ma nisam ni mislila nista kupovati preko interneta, nego onako samo gledati modele, kupit cu ih u ducanu koje imam u gradu samo nisam bas iskusna s tim modelima, moram se bolje informirati.

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 19:03:40)

Caly, slažem se s tobom, treba kolica probati i vidjeti da li odgovaraju. Mi smo ih kupili prije 3 mjeseca, bila su na akciji i sad eno stoje na ormaru. Idući mjesec ćemo ih spustiti i sve pripremiti.
Mimee, razumijem te u potpunosti. Ni ja nisam pametna što mi sve treba, a što je sve višak! Krevetić ćemo dobiti od moje nećakinje, samo ga je ona koristila, a mi ćemo uzeti novi madrac i posteljinu. Odmah sam odustala od ormarića za presvlačenje jer imamo mali stan pa nema mjesta, a ne želim bebu presvlačiti u dnevnom boravku. Umjesto toga poslušala sam šogoricu i uzeli smo podlogu za presvlačenje pa ćemo to raditi na veš mašini u kupaoni. Najtoplija prostorija je kupaona i neću koristiti vlažne maramice već mlaku vodu za oprati bebicu kod presvlačenja, tako da mi je tamo sve na dohvat ruke. Što se tiče izdajalica, slabo mi je bilo kad sam vidjela cijene... [sm=zmeden.gif] pogotovo one električne, tako da, što se toga tiče nismo pametni. Možda mi susjeda posudi pa to tako riješimo!
Suncica33, hvala za savjet za robicu. Nadam se da ću to sve uskoro riješiti pa da ne moramo više o tome misliti. Najvažnije je da je bebici ugodno!
Ajme, još samo 2 mjeseca... [sm=duda.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 19:11:47)

ma mene izluđuje to šta je sada bolje i za koju cijenu, kad već neki po forumima tako navode..jednostruki ili dvostruki kotači..spojena ili dvije ručke..a nikako mi se ne sviđaju današnja ogromna kolica sa svemirskim kotačima, ima 100kg samo u kolicima, a gdje je još dijete, ko će to dić po štengama?!..onda cijena..5500kn za Peg Perego?? kaj se mene tiće, ja bi uzela i rabljena preko njuškala za 2000, ali eto, moj mužić niti čut, jer je on našao tu neku super sigurnu auto sjedalicu koja se dobije samo uz nove modele..i taak..
a da ne govorim da ćemo morat cijelu sobu pretumbat da uguramo krevetac i neki ormarić za stvari i presvlačenje..đizs..evo, toga se pomalo užasavam..
i zašto tamo na nekim stranicama pišu da u rodilište treba donjet nekakve tetra pelene? šta će mi to ako uzmem pampersice?[sm=zz_mad1.png] jaooo..niš ne znam, zato me hvata panika[sm=grrr.gif] rađe bi ja to što prije nabavila(barem odabrala), nego kasnije kad budem ko kit[sm=jezicek.gif]

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 19:30:46)

Hej cureeee [sm=smiley36.gif] Mi smo na sajmu vidili modele Leo kids kolica,i baš su nam se svidila. Prošli misec kad smo bili u Zg, pogledali smo model koji nam se najviše svidio (Q8) i naručili u dizajnu koji nam se najviše svidio. Kolica su 3u1, a koštala su cca 3300kn... Stigla su nam za 15ak dana od narudžbe,i prezadovoljni smo.
Krevetić smo kupili u Adaxu, na snizenju za cca 1000kn, isto prosli mjesec...
U adaxu smo kupili jedan set posteljine za 300kn, poplun,navlaka za poplun,jastucnica i ogradica.... I to je sve.

Sad baš gledam ovaj Martex na fb, preslatke su posteljinice, i bome povoljne (bar naspram onoga sta sam ja vidila po ducanima)....

Mi isto imamo jaaaako malu sobu, pa isto ne mozemo imat komodu,ali cemo to rjesit sa tvrdom podlogom za prematanje koja se pričvrsti poprečno na krevetić, u utore od stranica i nakon presvlačenja se skine. Super jednostavno za sve koji nemaju mjesta u sobi [sm=smiley1.gif]
ima je u Magic baby, za cca 170-180kn...

Nama je jos robica ostala, i kozmetika, al to cu laganini kroz ova dva miseca da malo rasporedimo troskove, a i da u 9.mj uđemo spremni :-)

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 21:04:07)

Mimee kolica moraju bit teška da se slučajno ne privrnu,a vidila san ja i toga,moja imaju oko 17 kg,ali kvalitetna su,bila su 4700 na popustu (3 u 1). I kupite one anatomske kadice da beba nemože prokliznit,oko 250 kn. Kažu da one nevaljaju u komodama, da ih brzo prerastu,lako izbiju čep pa nastane poplava,itd.

Vlaja i ja neću komodu iman već svoju,nego sam kupila onu tvrdu podlogu za presvlačenje. Imate u baby centru tommy tippie izdajalicu u kompletu sa 3 male boce,2 dude,50 jastučuća za dojenje,poklopce za boce i male posude za mliko,mislim da je oko 350-400 kn. I ja sam gledala leo kids kolica izgledaju prekrasno ali nisan ih vidila uživo pa me bilo stra. Pa smo se muž i ja na prvi pogled zaljubili u ABC design, 3 Tech. Ajme još samo dva miseca,tako malo,a tako dugo.

http://zaslike.com/viewer.php?file=qu9nab28f5ekgw1n7uf.jpg

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 21:45:09)

Evo i naših kolica:

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=v5nl8ega13msk8u40xf9.jpg

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=ihawmna0gemmrq8h3m9r.jpg

a evo krevetića:
http://adax.hr/shop/cijena/krevetic-mimi

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 22:08:09)

Ja san tila ista takva i uzorak i sve,ali me bilo stra kupit jer ih nisan uživo vidila,prekrasna su.

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 22:26:19)

Jao curke, kolica su vam [sm=love.gif]. Mi smo uzeli ova http://www.amazon.co.uk/Trio-chicco-living-Smart-Romantic/dp/B009QX9SLE/ref=pd_sim_sbs_by_3/278-3549671-9255405 - kad vidim ovu cijenu dođe mi da puknem od smijeha jer smo ih mi platili 480 € u Chiccu u Trstu! Nije bilo više tirkiznih koje smo prvo htjeli, pa smo se odlučili za neutralnu boju (ako bude još koja bebica, da može koristiti ista kolica!). S obzirom da smo na petom katu bez lifta, kolica će stajati ili u autu ili u prizemlju, a gore ćemo bebu nositi u jajetu.

Caly hvala na savjetu, baš ću pogledati za tu tommy tippie izdajalicu, doduše najbliži beba centar mi je u sloveniji, ali pogledat ću i u Italiji kad već idem. To je stvarno dobra cijena!
Moramo još kupiti barem 10 kom tetra pelena, rekla je patronažna da ih treba imati barem 20 kom pa eto. Ali one barem dobro dođu i kasnije, ne samo za bebu, pa mi na to nije žao potrošiti.

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 22:50:08)

Cure super su vam kolica, baš su predivna [sm=smiley1.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 23:32:01)

Lipa kolica. I mi smo uzeli zeleno-crna da bude i za drugu bebu ako bude muški. A i ja ću kupit 20 tetra pelena,a za duplo povijanje ću koristit one na čičak,puno je lakše. A da vidite moja uživo,presavršena boja,metalik zelena,baš su specijalna,da ih nisan uživo vidila ne bi ih kupila i toliko su jednostavna za koristit. A one gazice,isto krpene ću kupit u Kozma,20 kn mislin 5 kom. A tetra ću u Magic baby. Tamo su 100 kn 10 kom,samo se nadan da su kvalitetne.

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 23:44:22)

Ej cure pa vi ste vec sve spremne!
Mi nismo jos počeli s pripremama, nekako mi je rano. A opet većinu stvari mislim da imam, samo treba skinuti kutije s tavana... Naravno da nešto trebam u kupiti, da bas ne bude cura sva u plavom [sm=smiley1.gif]
Mi se jos mucimo s imenom.... :)

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (5.1.2014 23:56:46)

Meni su lipa Paula,Nera,Nikolina,Nika,Kristina,Marina, Lucia, Valentina,Petra,Kjara,Barbara,Klara. A eto moja je Katarina.

valerie -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 8:28:05)

Jutro drage moje, ja i moj muž oboje prehlađeni, grlo, glava puca, a ić spavat mi je noćna mora. Cijelu noć se prevrćem i osjećam se ko da sam kopala. Čime se mogu liječit osim čajem, medom i limunom? Najgore mi je jer me glava boli.

Suncica33 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 9:13:46)

Jutroo cure..
Evo ni meni danasnji dan nije nikakav probudili su me bolovi u donjem dijelu trbuha..jedva sam se ustala i to samo na lijevoj strani..grrr
Draga Valerie meni je moj ginic rekao ako kaj me boli ili ak se prehladim samo lupocet piti da to se smije naravno ne pretjerivati..pusa

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 9:48:57)

Caly, uzela sam te gazice u Kozmu i meni su super, na njima piše da su marka be-be, ali kad pročitaš tko ih proizvodi onda vidiš da ih radi Lola ribar. Ako ih kupiš u pakiranju od Lole, u DM su puuuuno skuplje (mislim 6 kom cca 40 kn!) tako da svim curama preporučam da si uzmu u Kozmu. Kod nas ih ima i u Lidlu, samo što su svjetlo zelene, a ne bijele - 6 kom, 28 kn pa sam ih i tamo uzela. Tih gazica, isto kao i tetra pelena, nikad previše!
Valerie, ja sam evo već drugi put u 2 mjeseca s grloboljom i prehladom. Ako ti nije za glavu, nemoj uzimati tablete, a u ljekarni kupi islandski lišaj, pastile za cuclanje (Isla moos - 30 pastila 36 kn!). Meni su stvarno pomogle one, inhaliranje i sprej za grlo od JGL-a (Septogal spray). Sa sprejem oprezno, najbolje ga je pošpricati u grlo kad legneš, da ti drži dobar dio noći. A pastile su sigurne za trudnice tako da ih ja kroz dan redovito uzimam.
I da, već duže vrijeme ujutro na tašte uzimam pola limuna iscijeđenog i pomiješanog s malo mlake ili tople vode. Meni je to sjajno i za probavu i za općenito stanje organizma. Jedino se ne preporuča prati zube pola sata prije ili poslije konzumiranja limuna!
Držite se curke, brzo nam ovo vrijeme [sm=nosecka.gif] prolazi!!!

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 13:59:26)

Curke kakve su to gazice o kojima pričate nisam skužila...? Ja još nisam ni pola puta prešla, ali vidim da ću za koji mjesec morati puuuuno toga proučiti [sm=smiley36.gif]

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 18:29:31)

Newy, to su one gazice koje su ti najčešće obrubljene koncem u boji (roza,plavo i žuto). U Lidlu ih ima na ponudi u svjetlo zelenoj boji, a u Kozmu su bijele. To ću koristiti za prati bebicu pri mijenjanju pelena.
http://www.lolaribar.hr/proizvodi_opsirno.asp?gID=3&pID=12 ovo je Lola, original pakiranje, a u Kozmu su pod markom be-be, ali ih isto za njih proizvodi Lola Ribar, a jeftinije su (5 kom 20 kn).
Ja sam ih uzela jedno tri paketa jer znam da će mi dobro doći i za muža kad se ozlijedi na nogometu pa treba mazati deep heatom ili deep reliefom bolna mjesta! [sm=smiley36.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 20:46:23)

Našla san još jednu odličnu stranicu za posteljinu i tetra pelene. Zove se Mali anđeo butik,pelene su po 100 kn 10 kom i mislin da su kvalitetnije od onih iz dućana. I ima još svašta.

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 21:19:28)

cure, kolica su vam mrak! uopće se ne čine glomazna.. eto, i kak ste vi izabrale baš tog proizvođača i taj model?
ja se izgubim u svoj toj ponudi.. čizmica, jesu tvoja isto 3u1 kolica? jel uopće preporučljivo uzet 3 u 1 ili se bolje isplati odvojeno?
ja i dalje ne kužim čemu služe tetra pelene.. :/[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>