Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (4.1.2014 15:08:33)
|
Jooooj ja ću poludit, opet me i danas boli onako, ako se ne smiri ovih dana bome ću otići to provjeriti. Iako se nadam da je to valjda rastezanje ligamenata i mišića. Jer mi je najizraženije kad mijenjam položaj, kad sjedam, ustajem se i to. I stalno me tjera na wc, a onda kad odem samo par kapi ispustim [sm=zmeden.gif]. Vlaja, nisam ni rekla odnosno ''''optužila'''' nekoga ovdje konkretno da je išao iz gušta. Ali mislim da je i to nerijetka pojava, pogotovo što čitam na raznim mjestima gdje su teme baš o tom 4D. Primjerice, ja nisam kužila i još ne kužim, koja je zapravo razlika između običnog anomaly scana na kojem se detaljno pregledavaju organi, i 4D. Jer vidim da dosta ljudi poistovjećuje to dvoje. Naravno da ako doktor kaže da iz nekog razloga bi bilo dobro ići na 4D, onda apsolutno. Ali ako je dotad sve bilo ok u trudnoći, i na 2D ultrazvuku sve izgleda super, pogotovo što doktor recimo kao meni i prebaci na kratko i na 4D, onda ja nisam recimo ta koja će otići posebno samo na sat vremena 4D još ekstra da bi ja gledala bebu i topila se. Za 500 kn, koji definitivno nisu jedini trošak pregleda u trudnoći. Meni konkretno je sad svaki uzv bio kod privatnika jer ga moja ginica ni nema. Pa se valjda mogu pouzdati u njih i također vrhunsku opremu. A ova 2 uzv-a za koje jedino mogu dobiti uputnicu, obavljam u bolnici, kod doktora dobre reputacije, pa se valjda mogu i u to pouzdati. Nisam rekla da si ti išla samo radi gušta, ali sigurno nije ni točno da svatko tko ne ode na 4D, da je odmah riječ o tome da se štedi na bebi ne daj Bože ili tako nešto. A što se tiče vaginalnog pregleda, ma ne znam neću ni razmišljati o tome više [sm=smiley13.gif] isto sam čitala da nije dobro radi mogućih infekcija, ali moja ginica ih meni radi svaki put, svaka 4 tjedna tako da sam ih dosad imala već ohoho... A što ću, ne usudim ju se odbiti, pa da ne daj Bože ispadne da nisam dala da me pogleda, a ja se recimo otvaram (znam dosta slučajeva otvaranja bez ikakvih simptoma). I kako onda biti pametan više [sm=zmeden.gif] isto sam imala otpočetka žuti iscjedak (bez razloga ispada), boli me svako malo nešto lagano, i kako da onda odbijem vaginalni, ne usudim se [sm=smiley13.gif]... Inače, meni pregled traje možda 3 sekunde i nisam nikad imala problema nakon njega, prokrvarila sam samo malo dok mi je briseve uzimala jednom.
|
|
|
|