RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 21:44:29)

ej curke moje evo malo i mene vidim da razgovarate o kupnji stvari ja jos nemam apsolutno nista neznam ni kad cu krenut a porod je svaki dan sve blizi i blizi...moj sincic mene mlati vec sad i to po cijli dan,a kad legnem u krevet i kad mm stavi ruku na trbuh kaze isuse pa sta on radi [sm=smiley1.gif] i onda se jedan i drugi mijemo samo neka se nase malo zlato tako nastavi javljati bar sam mirna [sm=smiley1.gif] a i mm isto [sm=smiley1.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 22:02:08)

bez brige sarita22, ni ja nemam još apsolutno ništa, a termin za cca 3 mj..teoretski stignemo još naravno, al poznavajući svoju neodlučnost i to da nemam pojma o ničemu, trebat će mi vremena, pa bolje počet sad. evo..čačkam tu po nekom drugom postu za tetra pelene[sm=jezicek.gif]

sutra popodne smo na pregledu, jao kad stanem na vagu...moram neš laganije obuć, možda prođem sa samo +1,5kg od prije mj dana[sm=zmeden.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 22:16:02)

Da ni ja nemam još nista, a dobro ste rekle termin se bliži jer ovo vrime stvarno leti, imam osjećaj da cu sve zadnji tren a nebi to bilo pametno, e danas sam malo čackala po internetu mislim da je i to pomak [sm=smiley1.gif] u biti sve cu posudit od tih većih stvari i robice, a kolica planiram kupit samo neznam koja [sm=zmeden.gif]

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 22:21:19)

mimee i moja su 3u1...druge opcije nisam ni gledala! Skuplje ti je kad kupujes odvojeno sve, a i s obzirom da su nase bebe proljetne-mi cemo prvo iskoristiti kosaru dok je bebac mali, pa autosjedalica koju ces sigurno koristit a onda onaj zadnji dio kad beba vec sidi.... Al moj savjet ti je da prvo obiđes par ducana di prodaju kolica i da vidis kako ti koji model odgovara (meni je npr.bilo bitno da je rucka visoka jer sam ja visoka,bilo mi jebitno i da se sve moze skinut i prat itd) Ja recimo ne volim trokolice i to sam odma eliminirala...

A sta se tice tetra pelena, najjednostavnije - to su ti one krpene pelene koje su se prije vise koristile za prematanje, al sad su ti neophodne za bebu (brisanje, za stavit pod glavicu itd)... Ugl. Najhigijenskiji dio opreme, a i uvik ga triba imati pri ruci :-)

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (6.1.2014 22:43:43)

Moja su bila 2 u 1 + sidalica,ali ima kolica koja odma budu 3 u 1. Tetra pelene služe za duplo povijanje,ispod bebine glave,npr u kolicima,za stavit na rame nakon što beba pojede da ne bljucne po tebi. I u krevetac ispod glave da ne moraš posteljinu svaki dan minjat. Za presvlačenje bebe. Za puno stvari. Meni nećak ima 4 god i sestra mi još koristi tetra pelene za umit ga,za obloge,itd. Moja kolica jesu velika,ali kad se sklope dođu u ništa. To ti je najbitnije,nemoj slučajno kupit kolica koja su prevelika kad se skupe. I pierre cardin su dobra kolica.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 8:50:44)

jutro svima [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cure, super su vam kolica[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ja ovaj put nisam ni gledala jer imam od curke kolica, ja ustvari moram kupiti kozmetiku za bebu, koju bočicu da imam doma ako će trebati, kozmetiku za sebe.... e da, spavaćice za bolnicu jer to inače ne nosim pa nemam doma niti jednu...i nešto sitno robice iz gušta[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

što se tiče izdajalice, možda možete pričekati s kupovinom da vidite da li će vam trebati, ja prvi put nisam kupila, onda mi je frendica posudila svoju nekorištenu i nikad ju nisam ni otvorila...a ako će vam trebati netko vam skoči kupiti začas, sad toga stvarno ima posvuda.

i da, kao što kažu cure, obavezno pogledati kolica uživo, nama jer isto bila bitna visina ručke, pogotovo zbog muža, jer je dosta visok, pa da ih može normalno voziti....i bilo mi je bitno da su lakša jer nemamo lift u zgradi.
i da, hvala za info vezano za kozmo, ja prošli put kupila tetre i one male gazice u dm-u, a vidim da je u kozmu puno jeftinije[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kako ste inače danas?
mene počela ozbiljno mučiti nesanica...

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 8:56:21)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

mimee.................................07.01.
tonija_4..............................08.01.
valerie.................................09.01.
ma re...................................13.01.
suncica33.............................13.01.
bellatrix...............................14.01.
sarita22...............................14.01.
tintin....................................14.01.
newy...................................14.01.
leot......................................15.01.
vlaja....................................15.01.
newy...................................15.01.
autumn day.........................17.01.
ange....................................20.01.
caly......................................20.01.
čizmica................................20.01.
nnina....................................21.01.
maja pčela...........................27.01.
ivana....................................27.01.
amon....................................30.01.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 8:59:38)

mimee, sretno danas!
koliko si dobila do sad po svojoj vagi?
pitam jer nam je termin na dan isti, ja se nisam vagala jedno tjedan dana....strah me[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zz_biggrin.png[/image]
a čeka me vaganje na pregledu idući tjedan....

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 9:01:55)

Jutro svima,
Danas napokon lip dan, ovaj produzeni vikend je bija grozan s juzinom.
Autumn da poznata mi je nesanica, meni je tako skoro svaku večer, a još stvarno puno puta moram pi pi [sm=smiley1.gif] pa me i to razbudi.
Mimee sretno danas na pregledu i uzivaj [sm=zz_wavespin.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 9:06:33)

ja do prije par dana spavala ko klada....čak se ni za wc nisam budila...
sad u zadnjih par dana je počelo...
jedva sam ustala iz kreveta da krenem na posao[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zz_sleep.gif[/image]

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 9:29:32)

jutro svima,

vidim da ste se bacile u kupovinu!! [sm=zz_skip.gif]
Baš su vam lijepa kolica, a i krevetić. Super mi je onaj krevetić što mu se da skinuti stranica, pretpostavljam da može poslužiti kasnije kao krevet!?
Mi ćemo morati u kupovinu krevetića, ako ne uspijem posuditi od nekoga. Sve ostalo imamo!

A izdajalicu nisam trebala kupiti, dobila sam ju. Netko mi je rekao da električne i nisu baš nešto posebno.

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 9:33:18)

Jutro. A neman ja problema s nesanicom, nego me muž budi, priladia se i hrče ko veliki, svaku večer ga bar 5 puta budin i lupan laktom. Mi danas krećemo na tečaj za trudnice. [sm=smiley36.gif]
Autum ja san ti na +8 ako ti išta znači. [sm=sloncek.gif]
Slušajte ako vam triba kupit grudnjake ili steznjake posli poroda možete na e bayu, tako je jeftino, ima prekrasnih grudnjaka po 60 kn, a ako ja s košaron D mogu nać može i svak. A steznjaci po 20,30 kn. Tako da ne bacate pare bez veze, ako vam triba naručit, a neznate sami mogu vam ja! [sm=bravo.gif]

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 10:53:55)

Pozdrav svim curkama i dobrodošlica svim novim [sm=nosecka.gif], sad nas stvarno ima puno na listi [sm=bravo.gif]

Još malo i počet ćemo odbrojavat prve termine [sm=smiley1.gif]. Brzo vrijeme prolazi....vidim da su neke cure već vrlo aktivne u kupovini dječje opreme[sm=smiley1.gif]. Mi smo kupili kolica-ovakva ista, ali u italiji ( http://w.kiddies-kingdom.com/8528-15161-thickbox/hauck-malibu-all-in-one-travel-system-petrol.jpg ) i sad tražimo polovni dječji krevetić. Kadicu,podlogu za presvlačenje i nešto robice smo dobili. Iako imamo još vremena do termina, ali malo po malo.

Naša curica je sve aktivnija, volim kad se javlja, odmah sam i ja nekako mirnija. Reagira kad joj pustim muziku na mobitelu i približim trbuhu i kad joj tata priča onda se isto javi [sm=smiley1.gif]. Sutra pregled, baš se veselim [sm=bravo.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 11:05:48)

Prekrasna kolica i boja. I naš krevetac je stari,pravo drvo. Mi smo ga opiturali i sredili,muž je u njemu spava. [sm=bravo.gif]

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 13:18:42)

Tonija_4 kolica su prekrasna, to je baš moja boja... [sm=zz_inlove.gif]

Caly, imaš potpuno pravo za e-bay, stvarno puno stvari možeš naći po vrlo povoljnim cijenama, mi smo redoviti kupci na njemu! A što se tiče krevetića u kojem ti je muž spavao - to mi je genijalno! Obožavam kad se neke stvari mogu iskoristiti toliko godina kasnije! Tako ćemo i mi iskoristiti krevetić u kojem smo spavali brat i kasnije ja da bi i nona i nono mogli primiti bebu u goste! [sm=smiley1.gif]

Mimee, sretno na pregledu i javi kako je prošlo!

Sutra idem u Trst pa ću vam znati više reći o sniženjima i kakav je izbor za bebice preko, ako koga zanima!

Mene ne muči nesanica, ali se već više mjeseci dižem jednom noću na wc, naša bebica leži vodoravno u maminom trbuhu i na maminom mjehuru otpočetka tako da mi je wc najbolji prijatelj! [sm=smiley36.gif]

I samo jedan savjet kad kupujete kolica, svakako obratite pažnju na veličinu kotača. Neki modeli imaju extra velike kotače koji se čak moraju skinuti s kolica da bi sve stalo u bunker od auta. Mi imamo Twingo, za sada nemamo namjeru mijenjati, i bitno je da, što kaže Caly, dođu jako mala kad se skupe!

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 13:44:48)

hej cure,vidim krenule su pripreme....brzo ćemo mi u odbrojavanje [sm=smiley36.gif],što se tiče opreme ja ću kolica od susjede kupiti,moram i komodu jer mi je od starijih klinaca zauzeta,robicu imam od svoje cure,a i dobila sam još robice pa moram uzeti samo za iz bolnice izaći,kozmetiku i sebi sve za bolnicu,uloške gaćice,i sve te sitnice....moja cura udara ko velika,dan i noć [sm=smiley1.gif].jeste razmišljale o načinu poroda?ja bih voljela na stolčiću ako bude sve ok,kažu da je puno lakše..

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 13:54:24)

Maja pčela, moja šogorica je rodila na stolčiću i bila je jako zadovoljna pa se i ja nadam, ako sve bude u redu, da ću to moći. Kažu da je to najprirodniji položaj za porod...

Je li neka od vas napravila plan poroda? Kako se to radi, da li to trebam sa svojom ginekologicom ili su to samo moje (puste) želje na papiru? Znam samo da bih voljela izbjeći drip, ako je to ikako moguće, pa bih to svakako htjela staviti u taj famozni plan poroda!

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 14:18:53)

Vlaja to su tvoje želje,imaš na rodinim stranicama plan poroda za isprintati,a možeš i na komad papira napisati ne želim drip,rezanje,želim da mi pupanu vrpcu režu tek kada prestane pulsirati i sve ostalo što želiš,taj papir daš babici kada dođeš roditi i nadaš se da će ga uvažiti.i da će sve biti ok pa da se oni mogu držati tog plana.mislim da to puno ovisi i o doktoru koji je na porodu i kakav stav ima o tome da rodilja zna što želi....

Suncica33 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 16:37:34)

Pozz cure ..evo i mene dosla sa posla rucala ..i onda vrag nije dao mira osla krecit sobicu za bebicu..
Vidim pocinjete polako prikupljati stvari..
Ja sam jucer dobila krevetic od kolegice pa ga je dragi sastavio,imam jos ormaric ..trebam jos komod i tepih hehe a ostalo bude polako sjelo na svoje..puse od nas..

Suncica33 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 16:41:18)

Pozz cure eto i mene..Dosla sa posla rucala i isla okrecit sobicu za bebaca prvo u bijelo pa cu onda u njeznu plavu..
Vidim polako skupljate stvari..ja sam bas jucer dobila krevetic,ormar imam..jos mi fali komoda i kolica cu dobiti..a ostalo bude polako se skupilo..puse od nas..

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 17:49:22)

Zašto se opterečujete planom poroda,oni znaju kad i kako vam triba šta dat. Samo im komplicirate posal,a i ovako ga imaju previše,za takve stvari se ide u privatna rodilišta i masno plaća. Samo za novu god split je ima 22 poroda tu noć,mislite da oni imaju vrimena mislit šta ste vi napisali?

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 19:58:25)

mimee kako je proso pregled javi se da cujemo kako je bilo [sm=smiley1.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 20:24:53)

evo mene s pregleda..[sm=smiley1.gif] sve je ok ,dr doduše rekao da se cerviks malo skratio, ali da je to još u redu..
beba Andrej po mjerama je 26/27 tjedan i ima 1,09kg, ali opet je bio u nekoj blesavoj pozi, tak da niš od našeg 3D-a, jedva ga je i ovako vidio i još je spavao ko top-mali party brejker![sm=jezicek.gif]

autumn day - mamasita dobila dosad 11,5kg-bravo ja.. rokt, rokt [sm=pujs.gif][sm=pujs.gif][sm=zmeden.gif]
doduše, za vrijeme blagdanske trpeze ipak 'samo' 1,5kg, pa se kao tješim i nadam da neće dalje biti većih skokova, sad konačno malo više pazim kaj ubacujem u kljun..
već sam si fakat teška, zadnjih tj dana me užasno bole kukovi sa strane i ramena ujutro dok se probudim, a nije kao dobro na leđima spavat..ne znam kak netko ko dobije 30kg onda..[sm=zz_eek2.png]

čizmica i Caly, hvala na pojašnjenju za tetra pelene-ovo 'pelene' me bunilo, meni je to samo neš kaj ide na bebinu guzičicu [sm=smiley36.gif]

Vlaja, maja pčela - kaj se to može bilo gdje tražiti da rodiš na stolčiću ili?
ja nebi drip..nek bude kako treba..a i probala bi za prvi put bez epiduralne-za test, možda se baš iznenadim koliko je lako, jer i inače dobro podnosim bol[sm=zz_smoke.png]mada..otom potom[sm=smiley4.gif]

eto..bla, bla..raskokodakala se ja..sad malo vi[sm=zz_er_what.png] (pa onda opet ja)[sm=jezicek.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 21:18:26)

Mimee kod nas u Rijeci je stolčić uvijek dostupan,pa ako je sve ok možeš ga tražiti,sad ne znam odakle si ti i jel tamo gdje ćeš roditi ima stolčić,ja prvi put nisam znala za njega,drugi porod je bio prijevremeni pa se sad nadam da će sve biti ok i da ću uspjeti dobiti ga [sm=smiley1.gif]. ako ne,opet ću klasično,bitno da sve prođe ok,ja bi voljela reći im da me ne rezuckaju ali opet me strah da ne popucam još više nego bi oni rezali pa si napravim još gore.neka rade što hoće samo neka bude sve ok i brzo prođe [sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (7.1.2014 22:27:20)

Mimee [sm=bravo.gif] za bebicu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>