RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 14:24:09)

Moj ide, i srećom nije ga bilo potrebno nagovarati... i meni je drago da je tako, jer iskreno on mi je psihičkli prevelika podrška i oslonac, da bih se ajmo reći usudila to sama... mislim, da moram, naravno da bih i sama to ''obavila'', ali eto baš mi to dosta znači da bude sa mnom... mislim da sam generalno malo preovisna o njemu [sm=smiley36.gif] ali tako je to kad smo različiti karakteri, ja sam paničar, on i prerazuman, ja luda, on hladne glave... itd. [sm=smiley1.gif]

Idem sutra kod svoje ginice na pregled pa ću se već raspitati u domu zdravlja za tečaj, tako da lagano i to obavimo oboje da ne razmišljam kasnije još i o tečaju. Što se samog tečaja tiče, radije bih ga iskreno obavila u rodilištu u kojem mislim roditi, jer sam čula da su tamo puno ''realnije'' informacije...ali nije mi baš to zgodna opcija, jer mi je rodilište na suprotnom kraju grada od mene doma, a ni auto nemamo nego posuđujem tatin kad trebam... tako da bi mi to bila prevelika komplikacija pa ću se zadovoljiti s ovim u lokalnom domu zdravlja, ah valjda ću i tamo nešto korisnoga čuti [sm=smiley1.gif].

Inače, jeeedva čekam više taj pregled sutra, jer mi je ovih zadnjih dana sve nekako napeto, razni bolovi, stezanja, kontrakcije... pa nek ona obavi taj dio posla, a ja ću se onda drugi tjedan naručiti privatno i na uzv, jer će već biti 5 tjedana od zadnjega.

runaway -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 14:39:52)

kod nas nema razgovora, on već od početka zna da mora biti sa mnom u rađaoni i uopće me ne zanima njegovo mišljenje [sm=smiley36.gif]
Rekla sam mu, da ako ne bude sa mnom tamo, da ga niti ne priznajem za oca moje bebe [sm=jezicek.gif]

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 15:41:40)

Bokić svima [sm=zz_dance.gif],

autumn - nismo još smislili ime, malo smo zapeli s time, nemamo čak ni približnu ideju [sm=zmeden.gif]
čizmica - [sm=bravo.gif] za zdravu i veliku bebicu! [sm=smiley27.gif]
BEBA - joooj, termin ti je skroz blizu! Kak super!! Držim fige da izdržite do kraja!
Moj suprug ide samnom na porod, barem je takav plan [sm=smiley1.gif] Ići ćemo na tečaj u ožujku.
U Zg se tečajevi uglavnom ne plaćaju, ali sam čula za neke bolnice gdje morate platiti da bi suprug bio na porodu npr. u Varaždinu. To je samo izvlačenje novaca!

tonija - ajde, netko isto ima strahove [sm=jezicek.gif]! Vjerojatno je glupo misliti o tome i navodno se kompl. ipak rijeđe dogđaju, ali me strah, što ću!
Uživaj doma, to vrijeme brzo prolazi!

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 15:44:02)

Vlaja - hvala na info o matičnim stanicama i ja sam razmišljala o tome, trebam još s dragim razgovarati.

sarita - moj je rekao da će ići kad sam ga pitala, nije pokazao neko veliko oduševljenje s tim.
Jesi li razmišljala o douli? One mogu biti veelika pomoć kod poroda i znaju puno više od muževa [sm=smiley36.gif]
http://www.doula.hr/

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 16:21:48)

I mi smo od starta pričali o tim matičnim stanicama, pogotovo muž je zapeo za to, pa se nadam da ćemo to i ostvariti [sm=smiley1.gif]

Ajme ja ću poludjet s ovim kontrakcijama čini mi se to malo prečesto danas... i neki dan također malo previše... s obzirom u kojem sam tjednu [sm=zmeden.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 16:41:30)

Bog cure samo da znate moj muž ide samnon, u Splitu, 400 kn. Ja bila na pregledu,mala ima 2800, ja otvorena 2 cm. Kaže da bi mogla mala uranit. Da nisan tipična prvorotka,da neću predugo rađat. Misli da bi tribala 5,6 sati i da mi ima mista doli da neću preteško rodit.

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 18:27:58)

E da vas pitan mogu li spavat s mužom s obziron da san otvorena,nije mi ništa reka ginekolog.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 19:08:06)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]  

newy....................................13.02.
tintin.....................................13.02.
bellatrix................................14.02.
vlaja.....................................14.02.
nnina....................................17.02.
leot.......................................17.02.
tonka2011...........................18.02.
autumn day..........................18.02.
ange.....................................18.02.
maja pčela............................24.02.
sarita22................................25.02.
tonija_4................................25.02.
čizmica.................................03.03.
BEBA13................................03.03.
kim626.................................04.03.
mimee...................................05.03.
valerie..................................10.03.
ma re....................................10.03.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 19:13:40)

caly, pa to je super...već si malo otvorena, a i dr. kaže da će to kod tebe lako ići[sm=bravo.gif]
jel ti rekla da sad još malo miruješ ili?
ovo za seks nemam pojma...možda s kondomom da ne bi došlo do neke infekcije ako si otvorena?
a i sperma navodno potiče otvaranje, pa da ne bi došlo do poroda već sad

moj muž isto ide samnom na porod i to mi puno znači....puno znači kad je netko tvoj pored tebe i može ti bar malo olakšati, bez obzira koliko su oni smotani u toj situaciji[sm=zz_giggle.gif]...a i on ne želi propustiti rođenje svog djeteta[sm=zz_inlove.gif]

tintin, nešto sam pomiješala s tvojim pregledima u tablici... sori[sm=zz_giggle.gif]
kad ti je pregled zakazan? danas si bila ili ideš sutra?

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 19:19:48)

Autum nije mi ništa reka,ni da mirujen,ni ništa,zato pitan je li smin s mužon spavat. Meni je pregled 24.02.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 19:25:34)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]  

newy....................................13.02.
tintin.....................................13.02.
tonka2011...........................18.02.
autumn day..........................18.02.
caly......................................24.02.

BEBA13 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 19:46:16)

Caly ja sam bas jucer to pitala svoju dr. i ona mi je rekla da nije bas preporucljivo,bez obzira na one price da kad udjes u 9 mj da se slobodno mozes se... ipak bi se trebalo strpit...e sad kako tko zeli...MM i ja smo se zadnji put prije 7mj. i on jadnicak ceko taj 9mj a sad nista od toga pa je razocaran,hehe.

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (12.2.2014 21:36:16)

Autumn dobro si stavila, sutra mi je pregled :-)

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 11:27:50)

Pozdrav cure, slabo se javljam, ali tu sam. Bas sam se jako prehladila,a mozda mi je i mali iz vrtica donio neki virus jer je i on prehladen, ima temperaturu pa smo zajedno doma. Ja uzasno kasljem, sve me boli (trbuh), onako sa strane...... Nadam se da mi se nece nesto poremetiti :(
Moj pregled bi trebao biti oko 20.2. Ali ne znam jos tocno, moram nazvati dr.
I da izgleda da imamo novo ime za nasu curu.... najvjerovatnije ce biti Katja, Lucija je jos u rezervj, a od Marte smo odustali (samo se meni svidalo). Katja se svida svima , ja zadovoljna. Sto kazete?

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 11:34:31)

Ah zaboravila sam dodati da je mm bio sa mnom na oba prosla poroda i da ce ici i na ovaj i ne znam sto bih bez njega stvarno mi je pomogao prosle pute, cak je i pupcanu vrpcu prerezao zadnji put!!!
Vezano za maticne stanice i mi bi donirali ovaj put, jel porebna neka prijava ili je dovoljno samo se pojaviti u rodilistu s ispunjenim papirima?

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 12:34:47)

ej curke hvala bogu kisa je stala i pojavilo se sunce [sm=smiley1.gif] onakvog vremena mi je stvarno bilo dosta [sm=smiley13.gif]...anax nadam se da ce te ti i tvoj mali brzo ozdraviti i ljepo od tvog muza sto ide svaki put sa tobom [sm=smiley1.gif]...daj mi recite gdje ste kupile kinderbet i kako se krecu cijene jos nam je samo to ostalo za kupit [sm=smiley1.gif]...jedva cekam da se i to kupi da mogu biti na miru jer bas mi i nekako nejde hodanje u zadnjih par dana jako brzo se umorim jedva dodem iz ducana [sm=smiley13.gif]....jer i vama tako?

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 12:36:07)

newy i tintin sretno danasna pregledu i uzivajete [sm=smiley1.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 12:41:49)

Curke evo mene s pregleda kod svoje ginice... pita ona kako sam, ja kažem super, samo me baš zadnjih dana non stop zaboli, probode, tamo, vamo....[sm=smiley1.gif] no s njene strane sve ok, kaže zdrava trudnica, tlak uredan, kile također, zatvorena sam (to me malo brinulo s obzirom na kontrakcije). Slušala bebi srce s onim aparatićem, mjerila visinu maternice. Po njoj sve super. A valjda me mora nešto boljeti ipak je drugo stanje [sm=smiley36.gif].
Za kontrakcije kad sam ju pitala, mi je rekla da je pitanje jesu li to uopće kontrakcije (što me malo naživciralo jer valjda osjetim kad mi se sva maternica skameni [sm=zmeden.gif]), ali ništa magnezij neka pijem i dalje, ako ih baš osjetim da malo usporim odmorim, i to je to, pošto me očito ne otvaraju sve ok.

Za krvnu sliku baš me zanimala hoće li mi uvaliti da pijem željezo, i srećom nije. Meni su bili malo sniženi eritrociti, hemoglobin, i hematokrit, što bi sve vuklo lagano na anemiju pa onda uvale željezo za piti. Ali sam ja otišla onda još i na svoju ruku izvaditi baš i željezo, i dobro da jesam jer ono mi je 16 dakle u normali. Tako da ne moram ništa uzimati, ako bude padalo lako mi kasnije da.

Sve u svemu, ja zadovoljna [sm=bravo.gif]

Naručila sam se sad još privatno za ultrazvuk drugi tjedan, pa molim te autumn day upiši me na listu pregleda 21.2., joj jedva čekam [sm=smiley1.gif]!

tintin čekamo i tebe s pregleda!

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 13:08:35)

Newy [sm=bravo.gif] za pregled, glavno da je sve u redu i da ti ne treba željezo!

Danas konačno sunce [sm=zz_bounce.gif], na svakom prozoru i balkonu se suši oprana roba pa sam i ja iskoristila priliku i zadnje sitnice za bebu oprala. Divota je vidjeti plavo nebo nakon toliko dana kiše...samo da potraje!

Caly, iskreno želim da ti se ispuni sve što je doktorica rekla i da ti porod prođe za čas, bez komplikacija i kao od šale! Baš me zanima što će meni sutra reći, jesam li išta otvorena i koliko je beba velika. Osjetim da se dobro uglavila u zdjelici i sad je pritisak na mjehur sve jači [sm=smiley36.gif]

Tintin sretno na pregledu i javi što je novo!

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 14:45:59)

Cure drage evo i mene,
znaci nisam otvorena, beba je nisko i necete vjerovati ima 2584 g sto znaci da je od prošlog pregleda dobila 1100 g bome je debela [sm=smiley1.gif] i meni je 32 + 5 tjedna a ultrazvuk pokazuje 35 tjedna i bedrena kost je veca za dva tjedna, kaze dr da je to sve u redu da smo mi visoki i da ce bebica biti velika, pa ja joj vjerujem na rijec neka ona meni raste misica mala i da rekla mi je da cu i rodit ranije jer mi je bas nisko tako da mogu i ocekivati ranije svoju curicu, bome se moram pripremiti ako me iznenadi jer nemam jos nista spremno.

Newy [sm=bravo.gif] za pregled

Anaxx predivno ime Katja

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 15:01:41)

newy i tintin.....[sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_dance.gif]
odlični pregledi,baš mi je drago!

tintin, to je već prava cura....tebi je zbilja vrijeme da sve pripremiš, pa neka čeka
[sm=smiley1.gif]

anaxx, meni je ime divno, ali ja tu ne mogu biti objektivna,hihi[sm=smiley27.gif][sm=zz_wub.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 15:03:47)

tonka2011.............................18.02.
autumn day...........................18.02.
newy....................................21.02.
caly......................................24.02.

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 15:18:40)

bok drage moje trudnice,

[sm=bravo.gif] za preglede i velike bebice!

Caly - to su zapravo dobre vijesti, želim da ti porod prođe u tili čas!! [sm=smiley36.gif]

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 18:54:58)

IZVORNA PORUKA: autumn day

anaxx, meni je ime divno, ali ja tu ne mogu biti objektivna,hihi[sm=smiley27.gif][sm=zz_wub.gif]

Cure bravo za velike bebice i uredne preglede!!!!

A. day, zasto ne mozes biti objektivna, sorry al ne kuzim....[sm=zmeden.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (13.2.2014 20:00:47)

Moja mala prasica se tako zove :)))

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>