Jully -> RE: Zimska djeca-2012/2013 (9.6.2014 12:14:26)
|
Evo i mene konačno. Lotte čestitam i veselim se druženju. Moram se odmah pohvaliti da mi je ova trudnoća super. Imam mučnine svaki dan, ali povraćam 1-2 puta tjedno, zakon! Sa Ivanom je bilo 3-4 puta dnevno, a bilo je i dana kada nisam mogla popiti gutljaj vode čitav dan. Čak zube operem bez problema [sm=smiley1.gif] Ali naravno uvijek ja imam neki problem. Sva papirologija koju sam prikupljala od 20.9. prošle godine je propala. Sda kakda sam trebala konačno otvoriti i početi raditi opet sam na početku. Moj arhitekt i vlasnica kuće u kojoj je trebala biti ambulanta mi nisu rekli da kuća nema uporabnu dozvolu i ne može ju dobiti jer je zidana van gabarita. Tolke mjesece su šutili, govorili da svi papiri štimaju i nadali se, valjda, da će to uspjeti riješiti preko veze. Totalno sam bjesna i sada sam u traženju novog prostora i dobrog odvjetnika, ali i blizu odustajanja jer i tako neću moći raditi do nagodinu do 6 mjeseca [sm=smiley19.gif] Daze mislim da Manuela nije toliko sitna, mog Ivana zovu "dugi", a ima 87 cm i 11,2 kg. Suprug i ja smo visoki 180 i normalno da nam je i dijete visoko. Moji susjedi su izrazito niski ljudi i njihova curica je sigurno 7-8 cm niža, a starija je 2 mjeseca. Osim toga curice su inače malo sitnije. Uostalom briga te za ludu babu, bitno da je ona zdrava i lijepo napreduje. Mi za razliku od vas i dalje nemamo problema sa spavanjem. Svako veče u 20:30 je kupanje, obučem ga u piđamicu dam mu pusu i ugaslim svjetlo i do 7 ujutro je mir. Preko dana spava 2 puta po 1,5 sat u krevetiću ili kolicima. Ali zato mi imamo drugih problema. Stalno je nervozan i ne zna što želi. Kada ga držim išao bi dolje, a čim ga spustim diže ruke da ga dignem. Ne-faza definitivno ne prestaje, sve je ne i nece. Lijepo komunicira, traži vode, meka, soka, caja, nane (banane), agode (jagode), pava (traži na spavanje), a ima svaki dan i novih riječi. Jučer je rekao gogobet (nogomet), mesec (pokazao mi je mjesec na nebu), naocale. Ne želi više u svoju hranilicu nego sjedi na velikom stolcu sa nama i jede priborom. Pije sam iz čaše... Ali par puta dnevno ga lovi nervoza, vrištanje, bacanje i samo viče nenenenene i necenecenece nevezano uz bilo što. Krenuli smo sa skidanjem pelena, čitavo popodne je samo u gaćicama po dvorištu. Nonu mrzi i ne želi sjesti na nju, a kada se popiški viče kako-kako, ali nikako da upozori prije. Nema veze imamo čitavo ljeto, naučit će. Ali ova nervoza i vrištanje me izluđuje.
|
|
|
|