RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 9:30:49)

Sunshine još malo pa će tvoj utorak, držim fige da sve bude ok!

bumbi bome jedva čekam, al muž je još nestrpljiviji od mene. Jučer me probao nagovorit da odemo privatniku da malo virnemo kako je beba[sm=jezicek.gif] pa sam mu rekla da nije dobro baš često na uzv, kao možda zrači i sl. ako nema potrebe, bolje ne čačkat previše, pa se nekako primirio. Da ima uzv doma, vjerojatno bi me pregledavao svaki dan [sm=jezicek.gif]

atina super što osjetiš bebu! jedva čekam vidjet kakav je to osjećaj, kako mi je prva beba i tek sutra punim 2,5 mjeseca, još ću se načekat da to osjetim.
Iako moram priznat da mi vrijeme leti, čini mi se da sam jučer dobila nalaze od bete, a prošlo je već mjesec ipo dana od toga.

Alex [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za pregled i malog dečkića! Imam sličan plan za javit sestri i bratu, isto im mislim poslat slikicu [sm=smiley36.gif]
kada ti je slijedeći pregled?

katy, ja 5.5. idem na kombinirani probir, to će bit kad budem u 12. tjednu.
kako sam gospođa u godinama (skoro 38) po zakonu bi morala kasnije i na amnio ili harmony test. Nekako mi je to sve puno odjednom za probavit, pa sam sad koncentrirana na ovaj privi pregled. Ako sam dobro sve pokopčala, taj uzv traje dosta dugo, jer dr mora sve detaljno premjerit, i stim mjerama idem vadit krv i onda će mi gatat razno-razne rizike. Ja sam si posložila u glavi da će sve bit ok i da se neću nervirat i brinut ako za to nemam razloga prije vremena. Samo da vrijeme malo brže ide [sm=smiley36.gif]

Mi isto još i ne razmišljamo o kupovini stvari za bebu. Zapravo nam je prvi korak 1.7. završit neke radove u stanu kada mužu popusti gužva na poslu, dolaze nam sveki i šogi pa će oni to skupa rješit i navodno čistit [sm=jezicek.gif] Radovi uključuju i rješavanje sobe koja će bit za djecu. Termin mi je još daleko, pa mi se čini još rano da idem u nabavku, a i zbog tih radova ne znam gdje bi sa svim tim stvarima, bolje da ih imam što manje po kući dok sve ne bude spremno.
Danas mi dolaze u firmu neki strani gosti pa ih moram bedinat i sastančit. Čitat ću vas popodne i večeras!
Pozdrav svima!

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 9:42:38)

[sm=duda.gif]PREGLEDI: [sm=duda.gif]

TRAVANJ[sm=9nebesa.gif]
Sunshine UTORAK 28.04.
missy SRIJEDA 29.04.

SVIBANJ
[sm=9nebesa.gif]
kiar PONEDJELJAK 04.05.
hipo UTORAK 05.05.
bumbi ČETVRTAK 07.05.
atina SRIJEDA 13.05.
ruzmarin SRIJEDA 13.05.
katy PONEDJELJAK 18.05. i 28.05.
endless ?
Alex ?

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 9:52:47)

katy mislim da ovisi od žene do žene kada će osjetiti prve pokrete. Evo npr. meni je ovo prva trudnoća i prve pokrete sam osjetila u 15.tjednu, a moja susjeda je tjedan dana više trudna od mene i još uvijek nije osjetila bebicu, a njoj je to treća trudnoća...tako da nema pravila,ali kažu da se do 22 tjedna osjete prvi pokreti bez obzira koja je po redu trudnoća, tako da još malo se strpi [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 10:42:12)

Alex bravo za bebaca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ja ne mogu docekati pregled...zadnji dana stalno osjecam neku tezinu dolje, pa malo boli, malo ne....ali uglavnom osjecam stomak, a skroz sam zaboravila jer to normalno ovako rano - 15. tjedan [sm=zmeden.gif]
samo da je sve ok!
na ovom pregledu cu dobiti i rezulatate kombiniranog probira (kod nas iz bolnice salju gin.), mislim da je trebala dobiti jucer, tak da kontam da su rezultati losi da bi nazvala....danas ne zelim cuti da telefon zvoni!!![sm=smiley36.gif]

ja isto ne osjecam pokrete bebe jos, mislim da nisam tak rano ni u prvoj trudnoci, kazu da je normlano oko 20. tjedna, ali bi svjedno htjela da to bude ranije!

hipo mi smo vec krenuli sa radovima....
na katu kuce imamo sredenu samo nasu spavacu dobu, a kako iz nje imam walk in ormar on trenetno glumi sobicu od Em. Prije nego me prijavite socijalnoj sluzbi moram reci da ima radijator i prozor i stvarno je velik [sm=smiley36.gif]police i stegneri sa odjecom su sada u jednom L profilu, a u drugom je - uz radijator i prozor njen krevetic i fotelja za uspavljivanje....nije nam to bio plan, ali tak je ispalo...kada je imala 9 mj. doslo ljeto, nismo imali love za srediti ostatak kata, a i bilo je jako vruce pa smo malo preuzerdili "ormar" da se i ona moze hladiti sa klimom iz spavace a da joj ne puse direktno...i tako...ostalo do danas...
uglavnom, imamo na katu jos dvije sobe i kupaonicu, zapravo imat cemo kada radovi zavrse [sm=smiley1.gif]
Evo mm i kum upravo rade kupatilo, a onda slijedi zbukanje svega i fini radovi....tak da bi Em trebala dobiti sobu kroz dva mjesec najkasnije obzirom da vecinu radova radimo sami.....a i druga ce beba cim pocne spavati cijelu noc u svoju sobu za razliku od seke [sm=smiley1.gif]
mene ipak najvise veseli kupaonica, odnosno wc na katu! kaze mm mogla bi ga imati vec za vikend![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]stvarno sam umorna od toga da po noci par puta silazim dolje na wc, a kada se primakne kraj trudnoci to bude i po 10 puta - bez pretjerivanja...
tak da smo mi eto do grla u radovima pa ce kupovina svega za novog bebaca doci na red kada sve to bude gotovo....naravno, ako nam ostane love nakon svega ovoga [sm=smiley36.gif]

kiar -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 11:04:09)

ako može pitanje,što mi preporučate elevit,prenatal ... za početak

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 11:21:41)

ja pijem prenatal od natural wealtha

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 14:49:13)

Katy, ja ti bebu osjećam već nekih tjedan i pol, i to samo oko 9 navečer [sm=smiley1.gif]

ispočetka su bili ko leptirići, pa onda ko ribica. jednom sam osjetila full- ono ko da se okrenuo u maternici. Lijepo u svakom slučaju.

Meni je zadnji puta gin na pregledu potvrdio nosnu kost i nuhalni nabor 1,5mm, jel to spada u probir ili ne? na 4D ultrazvuk planiram za kojih mjesec dana...

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 15:08:11)

Sunny taj tvoj ormar mi se cini odlican[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Hoces Em sada prebaciti u veliki krevet?
Mi isto moramo prvo sobe srediti.Imamo veliku kuhinju pa cemo tamo prebaciti boravak.Kupili smo novi manji stol i stolice i novu kutnu cemo kupiti,pa cemo u boravku njima sobu mapraviti.Bas sam im nasla na netu krevete pa se nadam da ce mm sutra ici po njih pa nek stoje.Nebi sve ostavila za na kraj jer cu biti i poprilicno debela[sm=smiley36.gif]a volila bi i da oni predju u svoju sobu da se naviknu,L pogotovo.Najveci mi je problem szo dosta pije tijekom noci,a nezna sam uzeti bocicu vec mu ja dodajem.
Alex super za pregled[sm=bravo.gif]
Ja isto pijem Prenatal od Natural Whelta

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (24.4.2015 21:18:33)

Sunshine, sigurna sam da ce sve bit ok s probirom!

Vidim da nisam jedina koja mora sredit stan i pripremit ga za nadolazece potomstvo[sm=smiley36.gif] Moram priznat da mi je lakse.
Sunshine, super za kupaonu, nadam se da ce sto prije. Meni je wc u prostoriji do spavace i cini mi se kilometrima daleko, mogu mislit kako ti je ic na drugi kat[sm=zmeden.gif]

Petak, napokon! Sad sam dosla doma, idem se tusirat i odma izvalit u krevet.

ruzmarin222 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (25.4.2015 7:19:30)

Jutro curke jeste se naspavale? Jel ima mucnina kod vas? Mene mori zgaravica nista ljuto nesmijem probat ali hvala bogu izbjegavam jesti:) ja neznam u prosloj trudnoci bebu nisam osjetila do 20 t ali sad osjetim,mozda sto je to meni 4 beba neznam ali ja stvarno osjecam nebi lagala :/ jel ste vi sta kupovali od odjece?ja nista sve me nesto strah i kupiti bojim se da i ovo ne ode strah me drzi:/

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (25.4.2015 9:11:05)

Jutro!
Ruzmarin, meni se posrecilo s mucninama, imala sam ih 7. i 8. tjedan samo i nisu bile jake. Povremeno mi se ucini da ju ponovno osjetim, al toliko slabo da nisam ni sigurna [sm=smiley36.gif]. Nema veze sto nista nisi kupila bebi, stignes, imas jos vremena. Ja necu jos dugo u taj shopping. Jos nisam ni pocela slagat popis sto mi treba, budem jednom sjela i napravila popis, pa kad dodje vrijeme budem isla u nabavku, kad vidim sto s popisa nisam posudila/dobila. Ne zelim si radit paniku oko toga, planiram uzivat u tome.
zgaravica me jos nije dohvatila, nek stoji dalje :-)
Moje muke su samo to nocno pisanje, za sad i do 6 puta, i umor. Umor je u opadanju, ovaj tjedan sam imala cak 3 dana kad sam bila super.
Prije me gnjavila grozna i bolna nadutost s plinovima al sam izbacila jabuke i kruske jer mi je to bilo od njih
( prije trudnoce nikad).
Zatvor je pod kontrolom-hvala magneziju[sm=jezicek.gif]
Mi smo danas napunili 10 i usli u 11. tjedan [sm=bravo.gif]

Sunshine, jos malo pa tvoj pregled[sm=bravo.gif]

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (25.4.2015 10:52:02)

jutro....
ja mislim da danas mogu sa sigurnoscu reci da me mucinine vise ne more....upravo sam umjesto jedne jabuke na silu za dorucak pojela dva sendvica i kinder bueno [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
toliko o tome tko ce biti debel i ogroman [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ali salu na stranu, ja sam stalno u strahovima, ne mogu se opustiti, kako ne osjetim bebeu stalno se pitam je li ziva...prije par dana sam procitala tu na RR pricu one cure koja je, cini mi se, u 25 tjednu bila kod svoje gin. na UZV i sve super, a u 26. dosla u bolnicu na neku rutinsku kontrolu i rekli joj da beba vise nije ziva [sm=smiley13.gif]uzas...
rekal sam si da vise necu citati takve i slicne sadrazaje, ali sada je kasno....strah me....
trudim se razmisljati pozitivno, ali cekam utorak i pregled kao ozeblo sunce....
mozda zato sto me stalno nesto u trbuh boli, ali dobro, vise kao zeludac i crijeva...to si kontam da se organi razmjestaju zbog bebe, odnosno, nadam se da je to to...
zadivljuje me kako se uopce ne sjecam detalja iz prve trudnoce....sta je kada bilo, kakav je bio osjecaj....skoro nista....a rodila sam prije samo dvije i pol godine!

hipo meni moje svete magnezij granule kao da vise ne pomazu....nakon epizode sa lactogynom ujutro uzmem magnezii, ali me ne potjera, tek nakon kave, uz puno napora jedva nesto malo uspijem...moram traziti nova rjesenja...
ajme 6 puta po noci na wc!
sto bi se ja nasetala!!!!

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (25.4.2015 20:38:57)

Sunshine znam kako ti je jer i ja isto imam taj strah...iako sam sada u 19.tjednu bojim se za bebu jednako kao prije 12-tog tjedna...često noću sanjam grozne stvari, jer sam prije 2 godine imala spontani...mislim da se nikad neću riješiti toga straha..

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (26.4.2015 9:58:10)

Sunshine, super sto nema mucnina!
razumijem te za strahove, ja to sve potiskujem. Nemam snage za nosit se s time. Nakon skoro 3 godine pokusavanja i 2 operacije valjda je posteno da sve bude ok. Mozda bahato razmisljam, al nemam snage drugacije mislit[sm=smiley13.gif]

jos jedna noc puna piskenja iza mene[sm=jezicek.gif] osjecam se ko da sam iz neke bitke s mjehurom izasla[sm=smiley36.gif]
cim se dignem, taj cirkus prestane, a pijem preko dana puno vise nego navecer, iza 18h smanjim unios tekucine, iza 20h nista osim za Duphastone, par gutljaja.

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (26.4.2015 10:09:33)

Jutro cure[sm=smiley1.gif]
joj hipo ti bas puno ides tijekom noci na wc[sm=smiley13.gif]ja najcesce 2 puta.
A sto se tice strahova to je valjda sve normalno,pogotovo ako je bio neki spontani prije.
Mi cemo se sad spremiti pa idemo u parkic na igranje[sm=smiley1.gif]

kiar -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (27.4.2015 15:13:49)

evo da se i ja brzinski javim,čitam vas redovito al nikako da nešto istipkam... za sada sam ok ,mučnina nemam duphaston i dalje pijem,idući pregled čekam,rekli smo nabližima da stiže bebica,nismo još mislili,ali sin se izlajo na jednom događaju,trentno sam na bolovanju curica mi pokupila nekakvu virozu,al najviše me strah varićela njenom vrtiću jer ih nisam imala ja a ni djeca,a svi samo pričaju koliko je to u trudnoći opasno... [sm=smiley13.gif]

endless -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (27.4.2015 16:22:29)

Evo me opet malo nakratko [sm=smiley36.gif]
Bili smo na ultrazvuku, beba se uredno razvija, raste u skladu sa tjednima (15 tt) i sve je okej :)
Nekih većih problema nema, dani mi prolaze puuuuno brže nego u prvoj trunoći i nekako mi vrijeme leti uz ovog mog popišanca i sve mi se čini da će brzo taj 10.mjesec stići [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]
Spol zasad ne znamo jer je beba još premala da bi se moglo točno reći, a ja nestrpljiva [sm=jezicek.gif]

Toliko od mene, idući pregled nam je 15.5.
Puse svima!

E da, da se nadopunim [sm=smiley36.gif]
Od tableta pijemo Folacin i Prenatal od Elevita. I iskreno, radije ne bih pila jer mi se ne sviđa konzumirati to, ali eto, što se mora nije teško [sm=duda.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (27.4.2015 21:24:29)

Endless evo tebe opet[sm=smiley36.gif]Super za bebicu,al vidim jos neznas spol,a nestrpljiva kao i svi mi[sm=smiley36.gif]
Kiar nemoj misliti previse o tome.Nadam se da ih necete dobiti ni ti ni curka.
Gdje ste cure?Slabo nas jucer i danas

endless -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (27.4.2015 21:25:24)

Bumbić, hvala ti [sm=smiley36.gif]

Pa da, baš ih nešto nema :D gdje li su samo, što rade :D ???

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (27.4.2015 21:27:28)

A nekad se svi raspisu da jedva pohvatam,a nekad nikoga kao recimo sada[sm=smiley36.gif]
Jel se tebi vidi trbuh?

endless -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (27.4.2015 21:36:24)

Ehehe [sm=smiley1.gif] tko će ga znat gdje li su [sm=smiley36.gif]
Ja hvatam malo slobodnog vremena dok beba zaspi, a zaručnik ima svog posla pa okupiram forume i facebook i ostale stranice [sm=jezicek.gif] usput, curke koje imate fejs, šaljite mi u poruke kako se zovete na fejsu da vas dodam [sm=bravo.gif]
Čisto da se malo "upoznamo" [sm=bravo.gif] tako sam sa svojim starim proljetnicama iz 2013te i evo i dan danas se čujemo, baš jedna očekuje drugu bebu početkom 5.mjeseca (evo papalina da te spomenem, s nostalgijom [sm=smiley36.gif] ) puno mi je pomoglo što sam u prvoj trudnoći imala cure ovdje, baš su me bodrile i baš sam danas čitala naše stare objave tu na forumu i sve me nostalgija hvata [sm=jezicek.gif] pa eto, htjela bih se i s vama skompati...

A što se tiče trbuha... ja ga primjećujem i tu je, definitivno je. Malecki (jer sam prirodno trbušasta [sm=jezicek.gif] ) ali se vidi. Makar, kolegica me baš pitala jel sam ja trudna uopće kad nema trbuha, ali ima ga, oooo itekako ga ima [sm=jezicek.gif]
Bumbi, kakva je kod tebe situacija s bušicom [sm=smiley1.gif] ?

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (27.4.2015 22:25:36)

Kod mene se vidi stomak i to previse vec[sm=smiley36.gif]
Ja nemam fb tako da.ces se sa mnom druziti ovdje[sm=smiley36.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 6:57:55)

Jutro cure!
Pozdravljam vas s kisnog juga. Na poslovnom sam putu do cetvrtka vjerojatno.Tako ce mi malo brze vrijeme proc do pregleda!

Sunshine sretno danas, ako se dobro sjecam tebi je danas pregled.

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 7:30:53)

Jutro cure!
Sunshine, sretno na pregledu danas :)
Hipo, nemoj se previse umarati na poslovnom putu :)
endless - super da je sve ok, samo neka tako nastavi...ni kod mene nema fejsa ...

ja nista vise ne pijem od vitamina, pokusvam jesti raznoliko s puno voca, pa se nadam da je ipak sve ok ...
do 12 tj sam pila Elevit ...

Pozdrav iz kisne metropole [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 8:44:30)

Jutro cure[sm=smiley1.gif]
I kod nas je oblacno,al zasad nema kise.
Da,da Sunny danas pregled[sm=smiley1.gif]Kad ides?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>