RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

endless -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 9:07:15)

Ženee [sm=smiley36.gif] pa kako nema fejsa [sm=smiley36.gif]
Niste fer [sm=jezicek.gif]
Ako ga koja možda slučajno ima - javite se [sm=bravo.gif]

Usput, dobro vam jutro svima, jeste se naspavale? Jesu bebe aktivne? [sm=duda.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 9:12:10)

Mi se ovdje tipkamo[sm=smiley36.gif]pa onda i ti ovdje tipkaj a ne na fb[sm=smiley36.gif]

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 9:13:07)

Kod mene se jos nista ne osjeti[sm=zmeden.gif]
jedva cekam neki kick od gospodične [sm=bravo.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 9:14:54)

Ja nesta malo osjetim bebu i bas neki dan pricam kako me neki strah i jedva cekam pregled.A onda kad se sjetim kakvi udarci me jos cekaji bolje da uzivamo ovako[sm=smiley36.gif]

endless -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 9:45:17)

Ja pokušavam pozitivno razmišljati pa nekako i očekujem da na svakom pregledu bude sve okej [sm=smiley1.gif]
Tu i tamo mi se trbuh jako stegne, onda znam da bebica nešto po svojem radi [sm=smiley36.gif]
I odbrojavam dane do idućeg pregleda i ultrazvuka, jučer sam pregledala cijelu Carters UK stranicu online, imaju prefenomenalnih trodjelnih kompletića za samo 6 dolara [sm=jezicek.gif]
Od robice, nemamo ništa za curku. I nemamo od koga naslijedit. Tako da ćemo morat sve kupovat. A ako bude dečkić, imamo sve od brace pa smo tu u prednosti :)
Kako vi stojite s robicom? Da li kupujete sve ili imate u planu kupovati ili naslijedite?

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 10:13:14)

Ja možda nesto i dobijem ali one glavne i najskuplje stvari se moraju kupiti ...
vidjet cemo sve, meni je jos rano uopće razmisljati o tome ---- skupljamo novceke pa da imamo kad se odlucimo ...

Jel bila koja od vas vec na anomaly scanu u 20 tjednu?

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 10:14:34)

helloooooo [sm=smiley1.gif]

danas pregled! danas pregled! jeeeeee![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] u 18h tek, treba to docekati!
samo da sve bude ok, drzite fige...

brine me ovo vrijeme, toplo, a oblacno, to je poziv za moju migrenu [sm=smiley13.gif]samo da me ne uhvati, ono zadnji put je bilo stvarno koma, a danas je jos i pregled [sm=smiley13.gif]

ja imam stomak, i to fini, koji me jucer bas namucio...idem u petak u jedne vazne svatove i jucer smo prijateljica i ja koja je isto ide i trudna je cijelo poslijepodne trazile po trgovinama sta cemo obuci...dakle horor....jedva smo nesto skucale...uh!

bumbi vidim i kod tebe slijedi preuredenje...jesu stigli kreveti? ispunili ocekivanja?
ja isto hocu da Em prijede u svoju sobu prije jeseni, ona u 9. mj. prvi put krece u vrtic pa da joj ne bude previse promjena od jednom...i soba, i vrtic i braco/seka....
Em ce dobiti "pravu" sobu, pa tako i "pravi" krevet, nasla sam u ikei dva modela sa polustranicama sa dvije strane, a ako ju to ne bude zdrzalo o padova kupit cemo one montazne ogradice...

endeless samo se ti nama javljaj ovdje, ja imam FB ali ga koristim minimalno, samo za komunikaciju sa ljudima koji zive vani, nemam obicaj tamo se druziti....zato i volim RR....mozemo se i ovdje zbiliziti, bez brige....
i ja se sa nostalgijom cesto sjetim svojih cura iz "ljetnih beba 2012", sve do prije 2-3 mjeseca jos smo bile dosta aktivne a onda je sve skoro skroz zamrlo [sm=smiley13.gif] s nekima sam bila od odbrojavanja do danas i to su stvarno divan prijateljstva, iako virtualna....
nego ajde mi posalji link za carters UK! ja obozavam carters, ali do sada sam kupovala dva puta godisnej vece kolicine na carters USA i slala na necakovu adresu u americi pa bi mi on donosio kada bi dolazio (dolazi dva puta godisnje)....i bas to sto pricas...super cijene...one bodije od pet komada koji kod nas kostaju 250 kuna ja kupovala na online rasprodajama za 6$!!!
jesi vec narucivala sa UK? Kako ide sa postarinom?
inace kod nas je obrnuto, za curku imamo sve, a ako dode braco moramo kupiti sve kompletno! ali nemam veze, ja se veselim [sm=smiley36.gif]

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 10:16:19)

IZVORNA PORUKA: katy1503

Jel bila koja od vas vec na anomaly scanu u 20 tjednu?

sta je to? nikad cula?

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 10:51:03)

mene poslala gin da to obavim u bolnici,dobila uputnicu i narucila se ...
valjda je tamo jos bolji ultrazvuk ...
koliko sam ja skuzila, to je obicni pregled ultrazvukom sa nesto boljom kvalitetom, pregledavaju se svi organi, broje prstici i to ..
nije nikakva pretraga, ali moja gin prakticira da se to obavi u 20 tj mada ce to ona isto raditi tjedan ranije ...
kao u 20 tjednu narastu svi organi pa se može potvrditi da sve stima ...
Vjerojatno neki doktori imaju bolje ultrazvuke pa valjda to ni ne spominju kao nesto posebno ...
Ja nisam isla na nikakve pretrage sto se tice "predvidanja" postotka za neke bolesti i sl.

keyt -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 11:45:15)

Samo da malo dodam, Kathy je u pravu, anomaly scan je zapravo jedan od tri obavezna detaljna pregleda UZV-om (s cca. 10. cca. 20 i cca 30 tt), ali se sada popularno naziva anomaly scan jer, kako je Kathy rekla, puno toga se tada može vidjeti. I da, potreban je malo kvalitetniji UZV, kojega državni ginekolozi po ambulantama najčešće nemaju i zato trudnice šalju po bolnicama koje imaju kvalitetnije aparate, pa ispada da je to neka dodatna pretraga, a nije, nego je redovan pregled UZV-om koji se i preporučuje u to vrijeme trudnoće.
Pozdrav od Keyt s djece/ljeto 2012. i sretno svim trudnicama [sm=smiley1.gif]

Evo i linka sa zgodnim objašnjenjem o preporučenim UZV, od legendarnog ginekologa dr. Milana Kosa, jednog od naših najjačih UZV prenatalnih dijagnostičara:

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/272/

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 13:17:14)

Mene isto to zanima za Carters,jel se to moze dostaviti i u Hr i kako ide?
Ja bas jucer kupila L bodice 5 kom 160 kn,njihovi su mi definitivno najbolji[sm=bravo.gif]Jos sam i pidjamice imala,a drugo nista.
Sunny a u 18h je pregled,ajde brzo ce i to..javi se obavezno kad stignes
Nismo isli po krevete,nadam se da ce mm uspjeti ovih dana,ali ih necemo jos montirati.Ja bi dala napraviti L onako kao drvenu ogradicu,mislim da bi to trebalo biti dovoljno.Jaisto planiram da to do 9 mj obavezno sve zavrsimo,a mozda i prije jer i L krece u vrtic pada mu to sve ne bude previse promjena.

endless -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 21:04:23)

Dobra večer svima :) dok mi se maslačci lagano krčkaju, a beba spava, koristim priliku da vam malo tipkam [sm=smiley36.gif]
Pravim med od maslačka, jako zdravo, a i fino.

Što se tiče narudžbe preko cartersove stranice, imam jednu tetu posrednicu na facebooku koja naručuje, tako da o poštarini ne znam ništa previše ni kako se kreću cijene dostave k nama (zato je meni fejs super [sm=jezicek.gif] )
Evo ovdje link, babyboom sniženje je u tijeku od 50 do 70 posto pa se svakako isplati zavirit. A što se poštarine i dostave tiče, neka 3 tjedna im sigurno treba da dostave paketić. http://www.carters.com/

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 21:24:34)

žene pa vi naveliko kupujete i pripremate se za bebice [sm=smiley36.gif] ja još ništa nisam kupila, budem kad mi se muž vrati s puta...stignem [sm=smiley1.gif]
sunshine kako je prošao pregled? nestrpljivo čekam da se javiš [sm=duda.gif]
endless hvala na informaciji, morat ću zaviriti i vidjeti što ima [sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 21:34:52)

Endless super sto pravis med[sm=bravo.gif]
Sunshine javi se,kako je proslo na pregledu?

kiar -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 22:08:27)

i ja carters uzimam preko jedne gospođe s fejsa, a next sama naručujem,dosta uzimam i preko ebaya... ja sad čekam sljedeći uvz,a s 12 i 22 tj moj me ginekolog gleda na 4d bar je tako radio u mojim prošlim trudnoćama,i onda mi da snimke i slike na cd-u

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (28.4.2015 22:28:22)

Malo sad gledam tu Carters str i bodici koje sam jucer kupila i ovdje se razlikuju 10 kn u cijeni.
Jel vi puno jeftinije platite?

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 11:09:25)

pregled prosao dobro, bebica je odlicno, opet mi je mahnula, awwww [sm=smiley27.gif]
i gin. je rekla 90% je curica [sm=zz_wub.gif][sm=zz_dance.gif][sm=zz_wub.gif][sm=zz_dance.gif][sm=zz_wub.gif][sm=zz_dance.gif]
iako to nije 100% i mm i ja smo jako sretni...vec sam pisala da smo si htjeli jos jednu curu, tak da odlicno [sm=bravo.gif]
to znaci i da imam sve vec spremno, ali, naravno, to ne znaci da se nece ici u kupovinu uopce [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
kombinirani probir odlican, ali nalaz stitnjace nesto malo ne valja...mislim nalaz sam dobro i sama ocitala - hormoni su dobro, ali imam prisutna neka antitjela koja ne bi trebala biti tu[sm=zmeden.gif]iako mi je gin. objasnjavala nisam bas dobro skuzila, ali da skratim, rekla je kako to nije nista opasno, da mi ne trab terapija, ali da je znak kako cemo do kraja trudnoce morati provjeravati hormone jos koji put....tak da se ne zabrinjavam previse zbog toga...
ali, s druge strane, vise me brine sto je rekla kako me sada u 16. tjednu vise ne bi trebalo dolje boljeti tako kako me boli i da dodem opet za dva tjedna, ovoga puta na vaginalni pregled pa ce mi ona mjeriti vrat maternice da vidi jer postoji rizik od ranog otvaranja [sm=zmeden.gif] tak da iduci pregled 15.5., nisam bas sretna zbog toga, otvaranje [sm=zmeden.gif]ovako rano[sm=zmeden.gif]valjda nije.....nisam planirala narenih 5 mjeseci lezati!!!!

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 12:41:45)

sunshine drago mi je da je sve u redu s bebicom i saznala si spol, [sm=bravo.gif] zavidim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] a što se tiće ovog otvaranja, nadam se da nije to i da će sve biti u redu [sm=smiley36.gif] drži se samo i nemoj se puno naprezat i sve će biti dobro [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 12:44:44)

Aaaa,curica [sm=bravo.gif]Super,bas mi je drago da je sv ok.Nadam se da ce i pregled vaginalno slijedeci put biti ok i da neces morati strogo mirovati.
Nadam se da cu i ja saznati spol sad kad budem isla.
Nadam se da ce ti i taj nalaz za stitanjcu biti sliedeci put ok

endless -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 14:43:56)

Sunny, ispada da nam je sljedeci pregled na isti datum :D
sad cemo zajedno nestrpljivo iscekivati i cekati i jos malo cekati... uvijek mi predugo traju ti tjedni od pregleda do pregleda :)
I ja ti zavidim na curici, jer joj se i ja nadam :) pa ajde, mozda cu se i ja 15.hvalisat s curom :P hihihihi :)
Gdje nam je onaj popisic svih iducih pregleda :) ?

missy2011 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 20:59:41)

Bok cure drage...evo da se i ja malo javim. Pregled bio danas, hB sve je ok, curica nam stiže :D Svi smo navijali za curicu tako da smo jako sretni. Mučnine lagano popuštaju, bebicu sam prvi put osjetila prije 3 dana,a sad smo 18 tj. Vidim sve nešto pripremate,ja ću dosta robice naslijediti, i jedva čekam tako da mogu onda razlučiti sto ću ipak kupiti. Šaljem vam velike puse i neka nam bebice lijepo rastu kao i do sada.[sm=bravo.gif]

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 21:03:01)

missy bravo za curicu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ooo pa dosta vas će imati curicu [sm=smiley1.gif] ja se nadam dečku, mada nam je prvo dijete,ali bih voljela dečka [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 21:12:24)

Missy super za curicu i da je sve ok[sm=bravo.gif]
I ja bi curicu[sm=smiley1.gif]iakp mislim da je i ovaj put decko[sm=smiley36.gif]
Atina i ja sam za prvo dijete bas htjela da je decko

missy2011 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 21:13:18)

Atina navijam onda da bude dečko :) Ja imam sina i baš pričam mužu,eto sebi sam rodila mezimca, a sad ću tebi mezimicu :)
Sljedeći pregled mi je 27.05 za popis.

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (29.4.2015 21:15:14)

cijelo vrijeme od početka imam osjećaj da je dečko, ne znam jel zbog toga što želim dečka ili je stvarno dečko [sm=smiley1.gif] vidjet ćemo možda 13.5. [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>