RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 15:22:56)

Katy, ti mjehurići su ti beba... onda dolaze leptirići, pa ribica, pa -Jackie Chen... [sm=smiley36.gif] Blago tebi, samo 1,5 kg... ja sam dobila 4 kg ali nije mi uopće bilo zlo, valjda zato. Jedem sve i u normalnim količinama. Samo sam konstantno žedna, a ti?

Sunshine, pitala sam ja ali kaže- drugi puta ćemo sve detaljno, sad se ne vidi. Prošli put je rekao da mu se čini da bi to bio dečko, po nekoj spolnoj kvržici- jel vi cure znate što o tome? Ići ću za koji tjedan i privatno na 4D pa se nadam da će mi oni moći sa sigurnošću reći [sm=smiley1.gif]

Hipo, drago mi je da ste oboje super [sm=bravo.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 16:11:50)

Sunshine, godina imam koliko imam, za taj rizik smo znali i bez testiranja, to je nekako ocekivano,ne moze bit bitno drugacije kod bilo koje zene mojih godina.
Budem ga zvala cisto da cujem njegovo misljenje iako u napomeni izricito pise da naglasenog rizika nema kada se zbroje svi parametri, jer bit testa je da se sve gleda zajedno, ne stavka po stavka.
Moram se odlucit hocu li na harmony ili amnio (da to moram smo znali i prije jer sam +35), ako je amnio to je za mjesec dana, ako cu na harmony moram sada odluciti jer se radi ranije, pa ga moram i radi toga zvat. Danas mi je MM do kasno na poslu, pa cemo ujutro razgovarat, a doktor radi sutra popodne pa cu do tada odluciti. Harmoni nije jeftin, al je neinvazivan, vadi se krv, nakon ovoliko cekanja na trudnocu, ne zelim se izlagat riziku od spontanog koji je 1-2% kod amnio, al je ipak prisutan. Kaze mi dr. Da nijedna njegova pacijentica godinama vec nakon amnio nije imala spontani, ali rizik postoji i da je odluka moja. Osim paprene cifre, harmony ima manu manje tocnosti od amnio.
Najradije ne bi nista od svega radila, jer mislim da ne bi mogla napravi ab nikad.

bocika -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 16:18:51)

hipo bas sam to htjela napisati da prvo vidite sta biste napravili u slucaju necega da otkrijete, ako ne biste nista onda nemas potrebe ni ici na te testovei izlagati se riziku

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 16:22:32)

Bocika, a kao morala bi nesto od toga napravit jer sam gdja u " najboljim" godinama[sm=smiley36.gif] tjera me zakon ili moram potpisat neku izjavu da necu. Budem razgovarala jos MM pa cemo vidit. S ovim danas sam zadovoljna.

bocika -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 16:47:44)

Cuj zakon! Jesu im i zakoni,ne mogu kriminalce staviti iza resetaka, a trudnice mogu tjerati na preglede koje ne zele. o boze!!! Nista se ne sikiraj bit ce sve dobro. Dok porazgovarate znt ces dalje sta je i kako vam je ciniti.

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 17:28:41)

ahaha bas si me nasmijala, imas pravo
tko sve šeta slobodan naokolo
al opet zahvaljujuci zakonu sam danas dobila slobodni dan, bar se danas s tim mogu tjesit da je neki zakon ok[sm=smiley36.gif]

Atina282 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 21:27:51)

hipo moj savjet je da ne ideš na taj pregled zbog rizika koji postoji.

A što se tiće kila koje ste spominjale, znači ja sam sada u 21 tjednu i od početka sam se udebljala 9 kg,ali nigdje dalje osim u stomaku i grudima...bojim se koliko kila ću se još do kraja udebljati,svaki put kad stanem na vagu kile samo idu, jednostavno si ne mogu pomoći. Jedino me tješi to što se nigdje dalje nisam udebljala. Stomak mi je dosta narastao i baš mi se teško obuti, presvući...ali to su mali slatki problemi, daj Bože samo zdravlja lako ću ovo preživit. Sljedeći tjedan idem na pregled i vše ne mogu dočekati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nadam se da ću konačno doznati spol [sm=duda.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 7:16:34)

[sm=duda.gif]PREGLEDI: [sm=duda.gif]

SVIBANJ[sm=9nebesa.gif]

bumbi SUTRA 07.05.
atina SRIJEDA 13.05.
ruzmarin SRIJEDA 13.05.
endless PETAK 15.05.
Sunshine PETAK 15.05.
katy PONEDJELJAK 18.05. i 28.05.
kiarPONEDJELJAK 25.05.
Missy SRIJEDA 27.05.
Nirvana ČETVRTAK 28.05.

LIPANJ[sm=9nebesa.gif]
hipo ČETVRTAK 11.06.

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 7:28:19)

Jutro drage trudnice!
Kako ste, jesu svima prosle mucnine, umor i glavobolje?

bumbi sutra je pregled[sm=zz_dance.gif] nek bude sve kako treba, bit ce nema sumnje!!!!

atina super da se te kile ne vide!
Na amnio definitivno ne idem. Skoro 3 godine smo radili na bebi i svasta smo prosli, i tih 1-2% mi se cini veliko kao da je 300% posto sanse za pobacaj kao moguca posljedica. Isto tako, ne bojim se nikakve operacije, anestezije, da moram isla bi opet na sve operacije al se ovog bojim i ne zelim. Muz me podrzava. pa poludila bi da radi pretrage izgubim bebu i jos ako je s njom sve ok, nakon toliko cekanja...,
Za testove iz krvi, puno para, odgovor nije 100%, a i da je los nalaz ne mogu se zamislit da idem svijesno i hladne glave prekinut trudnocu. Znam kako izgleda zivot s djecom s pos. potrebama, bliski prijatelji imaju sina a Downom, puno je to muka i odricanja, operacija, probla raznih, ...ali ja ne bih mogla zivjeti sa sobom i u svojoj kozi da pobacim.
Ne zamjeram nikome drugaciji izbor, ali ovo je moj.
Muz me podrzava, nadamo se najboljem[sm=bravo.gif]
Popodne zovem dr da porazgovaramo o jucerasnjem testu i da mu kazem sto planiram-zelim.
Prespavala sam nasu odluku i stetna sam zbog nje. Idem sad nosit urin da vidim je l Eserihija tu il smo je prognali.

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 7:28:43)

IZVORNA PORUKA: nirvana777
Katy, ti mjehurići su ti beba... onda dolaze leptirići, pa ribica, pa -Jackie Chen... [sm=smiley36.gif] Blago tebi, samo 1,5 kg... ja sam dobila 4 kg ali nije mi uopće bilo zlo, valjda zato. Jedem sve i u normalnim količinama. Samo sam konstantno žedna, a ti?

mislim da sam jucer osjetila najjače dosad, navecer kad sam legla na leđa a loptica izasla naprijed ... Nisam konstantno žedna, pijem dovoljno tokom dana i nemam nikakvu vecu potrebu ....kakav ti je secer?
jedino sam poslije posla umorna ko pas, dosta sjedim pa jedva docekam da se malo ispruzim kad dodjem doma ... i u 9 sam na spavanju ...
Danas osjetim opet glavurdu svoju,nadam se da cu izdrzati bez tablete...

Hipo - nisam radila taj test, ali nadam se (vjerujem) da ce sve biti ok ipak - ti peicaj sa svojim mužićem, dvije glave su pametnije[sm=smiley36.gif]
Sunshine - mene moja gin svaki put vaginalno pregleda da vidi kako stojimo s vrtom maternice pa onda idemo sa vanjskim ultrazvukom. I ja sam se cudila ali ona kaze da joj je to dio pregleda...pa valjda zena zna sta radi[sm=smiley36.gif]
Atina - prava trudnica[sm=bravo.gif], drzim fige da saznas da je sve ok i dali imamo jos kojeg frajera u ovoj ekipi ...

Jos jedan radni dan na pomolu, neka brzo prode
Pozdrav svima[sm=smiley31.gif]

kiar -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 10:21:45)

hipo-baš mi je drago da je sve uredu [sm=bravo.gif] svim curamaa pozdrav i sve najljepže želje... ja sam se malo smirila i čitam i tješim se da je bilo prerano za srčanu akciju,jedna mala dobra vjest je da sam ga uspjela nagovoriti da me umjesto 25.05 pregleda 21.05 tako da ću nadam se izdržat još točno 2 tj [sm=smiley36.gif] i da će onda sve bit ok da se konačno opustim i uživam,htjela sam i prije privatno ali kod nad u Dubrovniku ima samo 2 privatna ginekologa t par dana tamo vamo ću izdržat a i stah me da opet nedođem rano pa se razočaram....

kiar -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 10:28:51)

prošli put sam po mom bila 6+6 kada je reka da je rano,a sad bi trebala biti 9+2 i to bi mislim trebalo biti ok

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 11:04:35)

kiar, kod novog datuma ce se sve vec bolje vidjeti ...pa sad ce to proci, ne brini[sm=bravo.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 11:17:40)

kiar, drago mi je da si malo bolje i da si uspjela datum pomaknuti malo ranije!!! Sigurna sam da će sve bit dobro!

Nadam se da ste negdje di vam nije vruće, kod mene u uredu srećom uvijek friško, pa je sada ugodno skroz.

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 11:21:35)

hipo, ako ne bi radila ab. ni u kojem slucaju pozdravljam tvoju odluku, toliko ste dugo cekali da je rizik od 2 posto prevelik....uvjerena sam da ce biti sve u redu sa bebom!
kiar, sa 9+2 srceko ce kucati bez greske, znam da je 2 tjedna puno cekati, ali izdrzati ces ti to vec![sm=smiley20.gif]

katy kod nas je prkasa da se nakon 13 tjedan ne gleda vise vaginalno do pred porod, naravno, ako nema nikakvih poteskoca....gin. kaze da nije nikada dobro bezrazlozno "kopati" dolje u trudnoci, a preko stomaka se nakon 13. tjedna sve dobro vidi....ma svi su oni razliciti i svaki ima svoj nacin rada....

atina ma neka si se ti udebljala, sve ce to vec otici, bez brige!

ja sam opet imala losu noc [sm=smiley13.gif]nisam ovaj put brojala ali isla sam piskiti sigurno 5-6 puta...jako me to iscrpljuje...
treba mi san jer sam zadnjih dana skoro stalno sama sa mojom curom, mm puno radi i bas mi je sve to nekako previse...svaka cast mamama sa vise djece....ja sam sada definitvno uvjerena da cemo stati na drugome....

bocika -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 11:23:31)

Hipo cestitam na odluci sad ste barem mirni sto se toga tice.

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 11:26:21)

Hej cure nikako da se javim i ja...L mi je bolestan pa ne stignem,samo samo uspjela procitati.
Hipo super za bebicu i da je sve ok[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Vidim odlucila si da neces na amnio,nebi ni ja....nadam se da i Eserihije nema
Neznam sta sam jos htjela napisati....
Da,da sutra pregled u 17h,ide i D sa mnom vidjeti bracu ili mozda seku[sm=smiley1.gif]Neznam hoce mm ici gledati,bio je gledao obojicu pa mu mozda vise nije zanimljivo[sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 11:28:23)

Sunny vidim opet losa noc...i mi imali sad par losih ali zato sto mi je L bolestan...danas je napokon puno bolje[sm=smiley1.gif]
Jel ti sutra ides na razgovor s Em za vrtic?

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 17:10:59)

Bumbi zao mi je zbog L, vjerujem da ti nije lako....

Isli smo danas na razgovor, bilo ok, 10 min. Sve skupa, pedagoginja malo pitala Em koliko ima godina, jer nisi pelene, kako jede....sto ona nije odgovorila ja sam...sve u svemu nista strasno....objava upisanih biti ce na vrticu 1.6. i onda mozemo otici pogledati vrtic,upoznati se sa tetama...akontaciju moramo onsa uplatiti do 15.6....

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 19:19:18)

Katy, zadnji put mi je sećer bio 5,2- navodno je to dosta...a tebi? možda zato pijem toliko tekućine? Bravo za tvoju [sm=duda.gif] i njezino meškoljenje....

i ja sam na poslu u sjedećem položaju pa kad dođem doma- direktno u krevet, ali sad sam hvala Bogu na godišnjem cijeli 5 mj tako da ću se valjda uspjet odmoriti... mene glava rastura skoro svaki dan, bolje mi je od kad sam promijenila jastuk... a najnoviji hit su bolovi u leđima... i to takvi da ne mogu ustati ponekad [sm=smiley19.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (6.5.2015 21:17:45)

L je danas puno bolje...samo da kazem da smo u subotu bili u domu zdravlja da necekam ponedjeljak,jos se pedica taman vratila s godisnjeg i sigurno je bila jako guzva.Dbio on atb da pije 2x na dan po 3ml,kad sam u utorak bila kod pedice jer njemu nije bilo nista bolje,mozda cak i gore...ona se sokirala kako pije tako malo ml sirupa.Trebao bi 7 ml na svoju kilazu.Naravno odmah za dan mu je bilo bolje.jos me ta u d.zdravlja pita isto koliko kg ima i racuna koliko treba piti,uzas jedan...
A danas ste bili na razgovoru,super sto je brzo bilo gotovo i sve super proslo.Ja mislim da L nece uopce htjeti razgovarati,al bas me briga.U koji ste ju vrtic upisali?

kiar -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.5.2015 6:53:17)

samo da vam se javim moje slutnje su se ostvarile jučer sam radi krvarenja završila na hitnoj ,spontani pobačaj 7+1 tt sve je krenulo prirodno samo od sebe tako se doktor nada da će tijelo i priroda sve obavit do kraja da neće trebati kiretaža,kontrola sljedeći tjedan... [sm=smiley19.gif] uživajte u trudnoći čuvajte sebe i bebice sretno svima,naletit ću vas koji put posjetit da vidim novosti ...

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.5.2015 7:04:18)

kiar - jako mi je žao, cuvaj se i kad se oporavis sve ce sjesti na svoje opet, šaljem veliki zagrljaj

nirvana - meni bio šećer 4,5 tako da je i to bilo dobro ...ma ja uvijek povezujem šećer s pojačanom žeđi, ako sumnjas podi ga izvaditi da vidis da nije porastao ... Joj zavidim ti na cijelooom mjesecu godisnjeg .... ja možda uzmem prvi tjedan u 06 mjesecu ako budem mogla[sm=smiley36.gif] ..uf samo cu spavati[sm=smiley36.gif] .. jucer bio super dan... bilo vruce na poslu, dosla doma, zalegla, odspavala 1,5 sat ko beba, probudila se vedra, vesela, otišla u šetnju sa dragim, do kumčeta da se malo poigramo .. super dan.. bilo bi jos bolje da je jutros svanuo petak, a ne četvrtak ...[sm=smiley36.gif]

Bumbi sunshine - sretno s vrticima[sm=bravo.gif]
hipo - bravo na odluci! ja sam isla istom idejom (i što ako je nešto problem?) pa ne idem na naikakve testove osim ako nema naznaka, z6a sada hvala Bogu sve ok ... čuvaj bebača[sm=duda.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.5.2015 7:07:28)

Ajme kiar draga uzasno mi je zao[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (7.5.2015 8:51:12)

Kiar, jako mi je žao.... [sm=smiley19.gif]

Katy, imaš pravo...ponoviti ću ja taj šećer pa da vidimo... da, imam sreće pa radim u odličnoj firmi tako da mi stvarno maksimalno izlaze u susret oko svega.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>