hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (5.5.2015 16:11:50)
|
Sunshine, godina imam koliko imam, za taj rizik smo znali i bez testiranja, to je nekako ocekivano,ne moze bit bitno drugacije kod bilo koje zene mojih godina. Budem ga zvala cisto da cujem njegovo misljenje iako u napomeni izricito pise da naglasenog rizika nema kada se zbroje svi parametri, jer bit testa je da se sve gleda zajedno, ne stavka po stavka. Moram se odlucit hocu li na harmony ili amnio (da to moram smo znali i prije jer sam +35), ako je amnio to je za mjesec dana, ako cu na harmony moram sada odluciti jer se radi ranije, pa ga moram i radi toga zvat. Danas mi je MM do kasno na poslu, pa cemo ujutro razgovarat, a doktor radi sutra popodne pa cu do tada odluciti. Harmoni nije jeftin, al je neinvazivan, vadi se krv, nakon ovoliko cekanja na trudnocu, ne zelim se izlagat riziku od spontanog koji je 1-2% kod amnio, al je ipak prisutan. Kaze mi dr. Da nijedna njegova pacijentica godinama vec nakon amnio nije imala spontani, ali rizik postoji i da je odluka moja. Osim paprene cifre, harmony ima manu manje tocnosti od amnio. Najradije ne bi nista od svega radila, jer mislim da ne bi mogla napravi ab nikad.
|
|
|
|