RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (18.5.2015 15:55:29)

Bocika bas mi je zao, stvarno ti nije lako, nadam se da ce od sada samo ici prema bolje...

Katy sretno danas!

Bumbi sada zalim sto nisam virnula za raju za vikend, hitno nam trebaju i potkosulje i ista ta la roche krema za suncanje...mogli smomalo ustedjeti....koliko su inace djecje potkosulje u c&a? Treba nam barem 10..
Sretno sa odvikavanjem, mi smo to skoro skoz obavili prije godinu dana, sada jos nosi samo za spavanje...to mislimo rjesiti ovo ljeto....

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (18.5.2015 23:07:21)

Bocika jako mi je zao sto ti se to sve dogodilo.
katy kako je.proslo na.pregledu?
Sunny ja sam sa uzela 2 potkosulje.u paketu na Mickeya 70 kn,ali ima i jeftinijh.Bilo ti je nedavno u Lidli gacice i potkosulja za 30 kn i super je,za curice.bas lijepe bile.A za auncanje sam uzela u spreju,krema u tubi mi bila jako velika a jos ni ne.idemo na.more.
Joj,ja mislim da nama.nece biti lako odvikavanje.Stalno ga pitam hocemo skinuti pelene.i obuci gacice i stalno govori da necei[sm=smiley36.gif]

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 7:10:34)

Jutro cure!
Pregled prosao super - beba je super, raste, teska je 300 g (više jagoda pojedem dnevno nego sto ona teži), jako je aktivna, cerviks zatvoren, tlak dobar, trakica neg ...
Dobila uputnicu za OGTT u 24 tj, i za antitijela (jer sam Rh-) obaviti kroz 6 mjesec ...
Srčeko kuca super, pravilno ...[sm=bravo.gif]
Sljedeci pregled nam je 18.06.

sad jedva cekam slj cetvrtak da je opet vidim[sm=zz_inlove.gif]

p.s. sad sam +2 kg[sm=bravo.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 8:40:22)

[sm=duda.gif]PREGLEDI: [sm=duda.gif]

SVIBANJ[sm=9nebesa.gif]

Missy SUTRA 27.05.
Nirvana ČETVRTAK 28.05.
katy ČETVRTAK 28.05.

LIPANJ[sm=9nebesa.gif]

Sunshine PETAK 05.06.
bumbi PONEDJELJAK 08.06.
hipo ČETVRTAK 11.06.
katy ČETVRTAK 18.06.
atina
ruzmarin
endless

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 8:47:01)

Jutro!
Sunshine, kako si, je li stigneš odmarati više? nadam se da si dobro.

bumbi držim fige da odvikavanje dobro i brzo prođe. Kako si ti?

katy super za pregled i bebu!!! blago tebi ideš za dva dana opet na pregled, meni dani prolaze jako sporo, još više od 20 dana do slijedećeg pregleda....straaaaašnoooooooo!!!!!!

Di su nam druge cure, slabo nam se javljaju, nadam se da su ok i one i bebači! [sm=smiley31.gif]

Mene opet probava počela ubijat u pojam, nekih mjesec dana nisam imala nikakvih problema i sad zadnjih tjedan dana, iako idem svaki dan, nije to baš kako (koliko) bi trebalo bit pa me od jučer crijeva zatežu i bole. Grozno.
Ne znam jel to od željeza u Elevitu, ili od nečeg drugog. Jučer sam kupila sok od šljiva jer od suhih šljiva nemam efekta (ako ih same jedem ili ako ih namočim ili ako ih stavim u kompot=jedno veliko ništa).
Na listu voća koje me ubija u pojam i napuhuje do besvjesti uz kruške i jabuke, dodajem trešnje [sm=zz_frown.png][sm=sad.gif] a tako su fine i slatke i mnajmnjamnjam....

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 9:14:16)

Hipo - idem za dva tjedna ali mogla bi i za dva dana da se mene pita [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Vjerujem da vrijeme sporo prolazi tako mi je i samoj ...

Sunshine - nadam se da si ok, javi se kad stignes[sm=smiley1.gif]

Vec me Atina brine, ništ se ne javlja[sm=zmeden.gif] - vqaljda je sve ok[sm=smiley13.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 9:21:05)

katy sad vicim da sam se ubrzala za jedan tjedan, i stavila da missy ide sutra, a to je isto drugi tjedan [sm=smiley36.gif] valjda pokkušavam ubrzat vrijeme da mi pregled što prije dođe [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 9:22:00)

SVIBANJ[sm=9nebesa.gif]

Missy SRIJEDA 27.05.
Nirvana ČETVRTAK 28.05.
katy ČETVRTAK 28.05.

LIPANJ[sm=9nebesa.gif]

Sunshine PETAK 05.06.
bumbi PONEDJELJAK 08.06.
hipo ČETVRTAK 11.06.
katy ČETVRTAK 18.06.
atina
ruzmarin
endless

[sm=smiley36.gif] u prethodnoj listi sam malo pokušala ubrzat vrijeme [sm=smiley36.gif]

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 9:38:54)

Katy, baš mi je drago zbog tebe i bebačice [sm=bravo.gif] Kakva je to pretraga OGTT?

i mene čudi da se Atina ne javlja, možda je u bolnici?? [sm=zmeden.gif]

Hipo, malko si me zbunila s prvom listom... [sm=smiley36.gif]

Mi prekosutra pičimo za Zagreb, držite nam fige!

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 12:32:57)

OGTT (ORALNI GLUKOZA TOLERANS TEST)
oGTT je test koji pokazuje sposobnost preuzimanja glukoze u organizmu te služi za otkrivanje poremećaja metabolizma šećera. Test traje 2 sata, pa se pripremite da ćete provesti tih 2 sata u našem laboratoriju, Mjeri se razina glukoze u krvi i mokraći u određenim vremenskim razmacima.
http://www.lab-breyer.com/pretrage/sve-pretrage/ogtt-oralni-glukoza-tolerans-test

ne znam trudnicu koja to nije radila.Planiram gore na Vuk Vrhovec!

Nirvana, idete na pregled u Zgb ili?

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 13:23:52)

Katy super sto je bilo dobro na pregledu[sm=bravo.gif]
Ja jos nisam isla secer vaditi,a zadnji put sam vadila krv i secer mi bio ok,u prosloj trudnoci sam isla jer mi je secer bio na granici.
Jel imate imena vi koje znate spol?
Mi suzili izbor imena kao sto vidite u potpisu,ali nikad se nezna[sm=smiley36.gif]
Mene isto Atina sad dobro brine sto se ne javlja[sm=smiley13.gif]

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 13:36:21)

Bumbi, meni je secer ok, ali salje na to kaoa redovnu konrolu - pa moja ginićka je super[sm=bravo.gif]

Nasa imena odavno odlucena- curica ce biti Katja, a decko bi bio Lukas [sm=bravo.gif]
a ostale?

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 13:43:25)

Ja bi radije curicu, al za nju nemam još imena [sm=jezicek.gif] potrošili su mi ih sestra i brat za svoje curice [sm=jezicek.gif], za dečke imam Luka i Marin. Muž ne želi još o tome razgovarat, misli da će ureknut nešto [sm=jezicek.gif] Jadničak, ona njegova vještica od mame ga je isprepadala pa se boji veselit pošteno od nje.[sm=smiley13.gif]
Tako da sve skupa, još nemam ništa pametno za reć [sm=smiley36.gif]

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 14:13:10)

Hipo, bitno je da nam naše bebe dodu, lako cemo za ime [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 14:20:40)

katy imaš pravo! a pozitivno je i to što je sveki 400 km daleko i teško se da natjerat da ode iz svog grada pa mi neće baš dolazit skakat po mozgu [sm=smiley36.gif] (Jedva da je i na vjenčanje došla-sto ljudi, sto ćudi).

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 14:40:31)

haha, i moja svekica je 400 km dalje pa smatram da je to i vise nego dobra udaljenost[sm=bravo.gif]
uf moja voli doci, i kad dode ne možeš se rijesiti a nigdje nece sama ... obicno nam dodu iza Bozica pa budu i budu ...
sad vise nemaju gdje biti..soba gdje oni spavaju postati ce dječja[sm=smiley36.gif]
Mislim malo dijete, da se ne uzrajavaju, nego odgode posjet ..
Joj grozna sam[sm=jezicek.gif]

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 15:42:29)

Katy, hvala na objašnjenju... vjerojatno onda i mene to čeka [sm=smiley1.gif] Da, idemo u Zgb na 4D.... jupi [sm=bravo.gif]

Moja sveki je 50 km udaljena ali hvala Bogu nikad još nije sama došla, dođu nam 2 puta godišnje na ručak i to muž ode po njih... hehe... ali zato imam mamu doma, ona je dosadna za poludit [sm=smiley36.gif] još malo pa ćemo biti sami, selimo čim dalje od jednih i drugih LOL

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 18:27:47)

katy vravo za bebaca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bumbi mi smo za odvikavanje koristili pristup "danas skidamo pelenu, oblacimo gacice i gotovo", za 3 tjedna je sve bilo manje-vise gotovo, osim, kazem, za spavanje, to nismo ni pokusavali zbog vlastitog komfora...puno sam radila i sebicno mi je trebalo nocu sna i tako je ljeto proslo, a po zimi nismo htjeli...budemo sada....
ma ja ti za Em trazim obicne bijele ili roza potkosulje za tankim bretelama, bez printova sto je teze za pronaci nego bi covjek pomislio....ako negdje ugledas - JAVI!

sto se imena tice, nasa ce cura biti Saša ili Leda, ja bi jako Saša ali tako se zove od mm brat pa je njemu jako glupo, a ja se premisljam da li da popustim pa da bude Leda ili da ustrajem....vec sam pisala kako je Em trebala biti Sunčica pa sam popustila, odustala i jako pozalila...tak da, nemam pojma.....

ja sam ok, kao da osjetim da se [sm=duda.gif] malo otisla prema gore, ili mozda umisljam....vidjet cemo, vise me muci aura od moje migrene, pritisce me jako vec 5-6 dana, nikako da ne stane, vec sam jako umorna od toga [sm=smiley13.gif]

i ja mislim na Atinu, valjda je sve ok....

a sveki, pa moja je upravo stigla sa mora (bila 3-4 tjedna) i odvela Em na sladoled i u kupovinu da se ja odmorim, tako da sada bas nije trenutuak da se zalim [sm=smiley36.gif]ali doci cemo i do toga [sm=smiley36.gif]
ma nije ona losa, samo smo dosta razlicite, ali lijepo se brine o Em, radila je u prosvjeti pa ju i svasta nesto uci i tako, pa s te strane ne mogu rijec reci....ali veliki HB ne zivimo zajedno, iako smo u istom grada....ali, opet, ja ne bi ni sa svojom mamom rado zivjela tak da....

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.5.2015 21:24:01)

Sunny nadam se da ces pronaci potkosulje za Em.
Meni je L poceo stalno ljubiti i gledati stomak,mi mu kazemo da je tu seka,al mislim da on to ne kuzi jos.

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.5.2015 9:11:16)

Jutro cure!
Samo da vas pozdravim[sm=bravo.gif]
Bas papamo krusku i jabuku i guštamo jer nije jos toplo ...
Uzivajte sto god radile[sm=bravo.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.5.2015 15:25:11)

Bok, evo nisam stigla do kompa, radim nešto s kolegicom nevezano uz računalo pa nikako da virnem, al vidim da nije bilo ni vas.
Sunshine, stiže neko zahlađenje, to si ti naručila?

Ja poslala zahtjev za GO za kolovoz, prvi put da idem 4 ipo tjedna, ostavit ću još 5 radnih dana za pred kraj da spojim s porodiljnim, bilo me frka ostavit više, ako odem najednom na neke komplikacije pred kraj jer baš moram onda će mi GO propast, a to im ne dam [sm=jezicek.gif] a za 5 dana ću preživjet. Ovako ću se ovo ljeto nakupati, budemo vjerojatno išli negdje malo sami u neki apartman tjedan do 10 dana, a ostatak vjerojatno kod mojih, mislim budem ja, a muž koliko izdrži i koliko završi radove u stanu [sm=jezicek.gif]

Vidim da se po pitanju uvaženih svekaca slažemo [sm=jezicek.gif] Moji su isto oko 400 km udaljeni pa je pretpostavljam i MM dobro [sm=jezicek.gif] Mislim da je ovako svima dobro, svak ima svoj sveti mir.

nirvana, ja sad više stvarno ne kužim jel si ti sutra na pregledu ili drugi tjedan [sm=jezicek.gif] ili jedno i drugo [sm=smiley36.gif]

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.5.2015 16:33:22)

Hipo, sutra je onaj famozni dugo očekivani 4D ultrazvuk a drugi tjedan imam redovnu kontrolu kod svojeg doktora [sm=smiley1.gif]

ruzmarin222 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.5.2015 17:59:55)

Pozz curke:) evo mene nikak uhvatiti vremena da se javim.:/ miram sad sve procitat sta se desavalo a nama pregled prosao dobro u plusu smo sad 1 kg a na ultrazvuk sam isla privatno i bebica nasa napreduje veli da misli da je curka ali da nije sto posto siguran a tad smo bili u 17 tj osim ureoplasme stalno se borimo sa tom bestijom nikak ju izljeciti nosim dosta nisko pa se moram malo cuvat a vama zelim da trudnoca i pregledi produ super :) ponovni pregled je 10.06 a iduci tj idem vaditi glukozu a cula sam da je bas bljak piti slatku vodu nadam se da necu izrigat sve :)

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.5.2015 19:00:45)

SVIBANJ[sm=9nebesa.gif]

Nirvana SUTRA 4D UZV 21.05.
Missy SRIJEDA 27.05.
Nirvana ČETVRTAK 28.05.
katy ČETVRTAK 28.05.

LIPANJ[sm=9nebesa.gif]

Sunshine PETAK 05.06.
bumbi PONEDJELJAK 08.06.
ruzmarin SRIJEDA 10.06.
hipo ČETVRTAK 11.06.
katy ČETVRTAK 18.06.
atina
endless

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.5.2015 19:16:23)

ruzmarinnadam se da ti nece bir previse bljak iduci tjedan. Javi kako je proslo!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>