RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (19.4.2016 22:41:11)

snjeguljice, bravo za super pregled [sm=smiley1.gif] moj isto nekad na pregledu zna biti aktivniji i premjestat se [sm=smiley36.gif] iako vecinom bude jako dobar, sutra se nadam da ce isto takav biti :D

ja si bas gledam kreme za suncanje za bebe pa me zanima kako se one koriste i od kada? ne planiram sad ici s njim i przit se na najvecem suncu po ljeti, ali opet nesto ipak treba, al ne znam kako to ide.

ja nisam uopce dobila nista za pracenje i brojanje pokreta.. al ni ne treba mi, lakse bi mi bilo nabrojati kad spava negoli kad luduje [sm=smiley36.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 6:20:50)

IZVORNA PORUKA: subby

ja si bas gledam kreme za suncanje za bebe pa me zanima kako se one koriste i od kada? ne planiram sad ici s njim i przit se na najvecem suncu po ljeti, ali opet nesto ipak treba, al ne znam kako to ide.

ja nisam uopce dobila nista za pracenje i brojanje pokreta.. al ni ne treba mi, lakse bi mi bilo nabrojati kad spava negoli kad luduje [sm=smiley36.gif]

Kad je E bila beba, nisam koristila kremu za sunčanje. Apsolutno.
Počela sam je koristiti kad je imala tri godine, i to zbog odlazaka na more. No, kako ima taj atopijski dermatitis, vele da bolje ne koristiti te kreme pa praktički ništa ne koristim.

Nek se [sm=duda.gif] javlja![sm=bravo.gif] Kod nas je takva praksa - bilježenje. Ah.... zadovoljit ćemo i tu formu.[sm=smiley1.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 8:03:42)

Luda sam!!! Luda! Ja moram sakupljati tuđe kakice po travnjaku ako ne želim da mi dijete nagazi u govance susjedovog psa. Susjeda koji nisu odavdje, dolaze povremeno, čak su i simpatični, ali šta - prave se ludi ili ne kuže da im pas kaka, a dijete se tuda igra?!? Ma hallo?! Sad mi je palo na pamet kupiti onaj neki sprej za odbijanje pasa i mačaka. Ima koja iskustva s tim; mislim vrijedi li išta ili? Ahhhrgggrhh... [sm=zz_banghead.gif][sm=zz_stomp.gif]

subby, zaboravi kreme za sunčanje za bebe! vergessen, forget, kako god. [sm=smiley36.gif] jednostavno ne izlaziš s bebom na sunce od 10 do 17 (bar kod nas kod mora) i to je to. A inače koristiš kapice što imaju ono produženje za preko leđa... bebina koža je prenježna za nanošenje biločega. čak i za kupanje (koje bebama treba max. dvaput tjedno!) je poželjno izbjegavati losione, kremice, šampone... u vodu kapnuti maslinovo ulje, i da vidiš kako će koža cvjetati!!!

snjeguljice, meni ginica rekla da si uzmem taj papirus za praćenje pokreta. ja ga zaboravila. i iskreno, baš me briga. ako mi sad u bolnici opet kažu, ok., ako ne, pravit ću se šveđanka. to mi je totalna glupost ako ga ja redovito čujem, tj. uobičajeno. prošlu trudnoću sam pratila i na kraju me nitko nikad nije pitao za taj papir!!!
i, bravo za lijep, uredan pregled!!! mene će danas mm naručiti, jer online ne naručuju više ([sm=hudicek1.gif]), a na tel. ih dobiti.... lutrija!

danery
, ok., kužim za induciranje. samo si uvijek mislim, ako je normalno roditi do 40.tt, a vodenjak nije pukao i nema trudova, zašto ubrzavaju... ok., bila si otvorena, ali i pod prismotrom. no dobro, ko što veliš, sve je to iza vas, malena je dobro i to je najbitnije! barem si se i riješila. [sm=smiley36.gif] znaš li kada stiže doma?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 8:51:12)

jutro [sm=smiley1.gif]
ja se zabavljam s muzilicom od 8 sati,izvukla 70 ml....dosta za pola dana obroka [sm=smiley36.gif]
ako ja tu sirotu izdajalicu ne polomim,neće nitko....iz desne (.) mogu vojsku napojit,al ova lijeva škrtica se stisla ko pileći tur i ne bi otpustila ni dopola makar ju žmikala....e pa sad upela ja,pa malo vuci,pa pauza,kad je procurila,ne zna stat [sm=smiley36.gif]

ma noemaa,uopće više ne znam niti želim razmišljat o toj indukciji....idemo dalje...meni važno da mini gospa dođe kući,a kako će dalje biti,bit će....uvijek ima od ovoga gore,ne daj bože....

jučer smo odnijeli mlijeko,a ona se probudila,pa nas oškicala,ajme koja faca,sirotu je sigorno herc malo zdrmao kad je vidjela nosinu mm-a i brkove ko slamu pod tim rilcem naljepljenu na staklo inkubatora [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] izrastezala setamo ko prava,izreklamirala sve nožne i ručne prste,velebitno se poguzala i malo okrenula na bok,kmeknula nam na pozdrav čak [sm=love.gif]

koliko vidim,super je napredovala,baš je ono....naizgled zdrava prava beba,ali najvažnije je,kako kaže doktorica,sve trenutne smetnje potpuno otkloniti....vidim da se stvarno brinu o tim bebicama,svi su tu ako što zatreba isti čas...

bome ti imaš stalno neko veselje s tim pesekima,em sa svojom brekicom,em susjedovima....baš te hoće [sm=smiley36.gif]

[sm=love.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 9:11:54)

Jutro i od nas...
Subby super da su stigla kolica[sm=bravo.gif]. A za kremice niti ja nisam koristila i A meni ima atopijski dermatitis. Snjeguljo jeste li otkrili razlog, nas je povezan sa alergijom na kravlje mlijeko i jaja. Tako da to uopce.niti ne.jede pa je cist.
Noema a ludi neki pas i susjedi, nadam se da ce brzo otici ako nisu stalno tu..
Snjeguljice ja sam u petak bila u bolnici na pregledu, u ponedjeljak kod.svoje gin sam bila i sljedeci pregled 9.5.
Drago mi je da su svi pregledi super prosli[sm=bravo.gif]
Danery super za malu gospu kako ju zoves[sm=bravo.gif] da li ju je vidjela starija? Sta kaze?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 9:19:59)

as,nij eju vidjela uživo,ne puštaju na jil djecu....čim bude u sobi s krevetićima,moći će kroz staklo bar virnuti...ovako mi nju sliknemo i snimimo pa joj pokažemo,škicne,ali nema baš puno interesa,pa ni ne forsamo.....drugo je to kad možemo mi k njoj,a ona ne....
ako hoće,pogleda,ako neće ne....i meni osobno malo tužno da ju gleda sa svim tim prčkarijama po sebi/oko nje,al kad je takva situacija....

al da jedva čeka da dođe,to da [sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 14:31:49)

oho,pa ja ne znam jel meni javljanje tu nosi sreću ili što,al evo popodnevni izvještaj:

MINI GOSPA VIŠE NIJE U INKUBATORU [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
sad se frajeriše u krevetiću u boxu s bebama....malo su joj povećali klopicu...svi nalazi su ok...
crkla sam od smijeha kad se doktorica javila i rekla doslovno ovako:VAŠE DIJETEJE PRISTOJNO,PA SMO JU STAVILI U KREVETIĆ [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
a reko',inače je bila nepristojna? [sm=smiley36.gif]
opalila se i doktorica smijat,pa kaže:mislila sam na pristojno zdravstveno stanje [sm=smiley36.gif]

dakle sad sam oplakala kako već tjedan dana nisam,al od sreće...[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_smug.png]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 15:03:16)

Danery odlicno prelijepe vijesti[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 15:12:49)

Danery [sm=zz_bounce.gif][sm=zz_dance.gif][sm=zz_dance.gif][sm=zz_bounce.gif][sm=bravo.gif]!!!!Odlične vijesti [sm=bravo.gif]...ma sad će ona doma [sm=smiley1.gif],ja prognoziram do petka sigurno [sm=bravo.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 15:30:16)

haha,bilo bi fora do nedjelje da dođe,mm-u je u nedjelju rođendan [sm=smiley1.gif]
ne vjerujem da će tak brzo,još moraju napravit koji pregled,al....o tom potom,doći će ona kući,samo nek sve bude dobro....

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 15:44:50)

Haha bas bi fora bilo! Nikad ne znas, vis da je mala gospa bas pristojna [sm=smiley36.gif]
Samo neka ona napreduje svojim tempom, sve joj je bolje i bolje [sm=bravo.gif]

E odlicno, hvala na savketima, super za kremu za suncanje, cak mi je to i bolje, ja sam tu svu kozmetiku za malog zanemarila i rekla da nam ne salju i ne donose nikakve kreme, pudere, maramice i sampone, planiram koristiti cistu vodu i bademovo ulje, a za guzu ako bude sta trebalo imam kokosovo ulje za koje sam cula da radi cuda , a i lako se ispere s platnenih pelena, a jos ne zaboravim i maslinovo koje mnogi hvale.

A sad.. Izvjestaj s pregleda [sm=smiley1.gif]
Mali je super, fiksiran je dolje, kaze sta god da bude, ic ce brzo i da je to super. Napravila mi je akupunkturu na potkoljenicama, kaze da to skracuje vrijeme otvaranja. Sve ostalo super, krv, tezina, urin, ctg -odlicno. Jedino imam nesto vode u nogama, kao nista strasno, nemam pojma sta to znaci, al kog briga za vodu u nogama kad je bebac dobro [sm=bravo.gif]

Iduci pregled za tjedan dana, to bi bila cini mi se srijeda 27.4.

Pchelitza -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 15:47:29)

Super vijesti Danery! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Evo mi danas bile na pregledu. Sve super prošlo.šećeri odlično tako da ih više ni nećemo provjeravati,ctg super,uzv isto. Buba ima skoro tri kilice,a mama otvorena dva prsta. Sljedeći pregled nam je 28.4.
I da, uspjeli smo si srediti da nas pregleda teta doktorica a ne dr.V. i ništa nije bolilo. [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 15:49:55)

IZVORNA PORUKA: Pchelitza

Super vijesti Danery! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Evo mi danas bile na pregledu. Sve super prošlo.šećeri odlično tako da ih više ni nećemo provjeravati,ctg super,uzv isto. Buba ima skoro tri kilice,a mama otvorena dva prsta. Sljedeći pregled nam je 28.4.
I da, uspjeli smo si srediti da nas pregleda teta doktorica a ne dr.V. i ništa nije bolilo. [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Super vijesti i kod tebe! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Tema nam cvjeta s lijepim vijestima [sm=bravo.gif]

Danira -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 16:53:55)

Danery[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za malu princezicu,cim je vani znaci da je stabilno,ma samo se ti naspavaj dok je hana jos kod njih na cuvanju,govorim iz iskustva.[sm=smiley36.gif]
Probaj ih pitat da ti ju pomognu stavit na cicu,posto je sad stabilno.zelim vam puunooo srece[sm=smiley1.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 21:30:27)

Danery, juhuuu[sm=bravo.gif] jos mrvu i bit cete svi zajedno.[sm=smiley1.gif] ima da se pazi tm od tolikih silnih pristojnih cura!!![sm=smiley36.gif]

Pcelitze, odlicno za pregled![sm=smiley1.gif]

Subby, vec sam te pitala, sta tvoja ginica se bavi i akupunk.? To je uobicajeno u njemackoj ili? Da trudnice dobivaju takav tretman? Bome, bas fora.[sm=smiley1.gif]

As, snjeguljice, kako ste vi?

Ja daNas super, sredila micekovu sobu, cak i tepih oskrtacala njegov. I setala se s mm i njim. Bas sampuna energije danas.[sm=smiley36.gif] a i herr wolf otisao.[sm=jezicek.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (20.4.2016 21:32:17)

P.s. sljedeci pregled mi je 29.4.

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 6:33:26)

Jutro!

As, kod nas nije nikakva alergija dokazana. Veli dr. da je bolje da alergije nema, ali velim ja da je bolje pratiti AD ako alergije ima. Ono izbjegavaš mlijeko i sl. - dobro ti je. Osim ako nemaš puuuno alergija.... Onda je nekima lakše nabrojati što smiju jesti, nego što ne smiju. Ne zna čovjek što je bolje/gore. Sve u svemu, neka ostane ovako. Stanje je bolje nego prije godinu dana, tako da.... Dobro je![sm=smiley1.gif]

Noema
, užas su ti vlasnici s psima. Ne kudim pse lutalice, ali oni koji s vlasnicima dolaze u park, a E i ja u parku![sm=zz_banghead.gif] I lijepo se pas pokaka, odu, a mi ostanemo....[sm=smiley35.gif] Kupi sprej! Nemaš što izgubiti, osim par kuna!

Danery,
koja lijepa vijest!!![sm=bravo.gif] Hana je prava cura![sm=smiley1.gif]

Cure, bravo za preglede![sm=smiley31.gif]

Ja sam dobro, spavam bezveze, ali barem nemam više bol u zdjelici.[sm=smiley1.gif]
Kupih jučer robicu za izlazak iz rodilišta. [sm=smiley1.gif]
Danas E ide na rođendan svojoj najdražoj curi iz vrtića...[sm=smiley1.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 6:34:58)

NAŠI PREGLEDI[img]http://yoursmiles.org/tsmile/heart/t45123.gif[/img]

subby - 27.4.[sm=duda.gif]

pczelitza - 28.4.[sm=duda.gif]

noemaa - 29.4.[sm=duda.gif]

as1403 - 2.5.[sm=duda.gif]

snjeguljica_83 - 3.5.[sm=duda.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 7:44:30)

oj,jutro [sm=smiley1.gif] samo da vam mahnem i gibam dalje....od danas mogu u bolnicu svaka 3 sata da hranim mini gospu,dudli ona fest na flašicu,a meni se otvorile sve dizne,pa sam jutros u razmaku od sat i pol izvukla 2x60 ml....bilo bi i više,al brate mili,natankam bočicu,oni našarafe dudu,pa koliko popije,a ostatak....valjda bace,što li [sm=zmeden.gif]
ionako zasad pije 30-40 ml,a ovo ostalo ako pljucne,malo iscuri....taman doza [sm=smiley36.gif]

gibam pozvat taxi-ofkors da kod nas tramvaji voze napola,pa se presjeda u bus,pa se safta sa babama u desantu na pijacu,pa....[sm=smiley22.gif][sm=smiley26.gif] mah....jel toplo-eto ti bagera,razruju čitav grad i onda ti uživaj u šetnjama po suncu....bah...

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 8:03:46)

danery, pa pitaj tamo sestre što rade s ostatkom mlijeka. možda imaju neki friž u koji bi ga mogli stavit, prikelje prezime i rješeno. [sm=zmeden.gif]

snjeguljice, gdje će se organizirati rođendan? sigurno ti je ema sva uzbuđena. [sm=smiley1.gif]

g. cucek jučer otišao put austrije tako da sam pokupila zadnje [sm=zz_poop.gif] i sad smo mirni neko vrijeme. ali, o, da, nabavit ću za sljedeći put sprej i zašpricati tu travicu da se oesvijesti kad pokuša nešto. što je najbolje/gore, njegovi vlasnici imaju poveće dvorisšte s travicom, ali nikad ga ne otvaraju tj. zatvaraju tamo. [sm=hudicek1.gif]

cure, sve se opasno bližimo danu d. kako ste po tom pitanju? ja taaaaako uživam u ovih [sm=9nebesa.gif] da mi se ne žuri.[sm=smiley36.gif] eto, i sad kad vas pozdravim, ću u krevet čitati pa opet zaspati. [sm=smiley36.gif] ajme, ne znam kako ću opet biti staaaaalno budna ako mali miš ne bude spavač. [sm=duda.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 8:32:21)

Jutro...
Evo trebamo brzo jesti pa u lidl[sm=smiley1.gif]
Snjeguljice sreca pa A zeli sve jesti, kada pogledas danas sve u sebi sadrzi mlijeko i jaja u sebi, pa sve citamo i pazimo. Ma vazno je da ide na bolje, kada se sjetim kako je bilo, kako ga je mucilo dobro je..vazno je da to kod njih ide na bolje...
odlicno da nema vise bolova u zdjelici[sm=bravo.gif]
9.5. Je meni pregled,niti meni nije jasno zasto me tek tada narucila,valjda nije bilo mjesta ranije.

Pcelitze super za pregled[sm=bravo.gif] ti.bi mogla brzo[sm=smiley1.gif] to rijesiti.

Noema vi ste uzivali u setnji[sm=bravo.gif]

Danery sve docara kao da film gledam[sm=smiley36.gif] nadam se da ce cicu prihvati sto prije[sm=smiley1.gif]

Gladna sam kao vuk....

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 8:38:24)

Noema otisao kakalica[sm=bravo.gif]
Ma sprej i neka ide ca od tvoje travice[sm=smiley36.gif] sljedeci put..

I ja sam uzbudjena[sm=smiley36.gif]zbog dana d[sm=smiley36.gif]
Jedva cekam da rode subby i pcelitza[sm=smiley1.gif] da to opet malo krene...ja sam zadnji put prenijela 14 dana[sm=smiley36.gif]. Pa se zbog tog sada vodim po prvom uzv, a ne zadnjoj menstruaciji, razlila 11 dana, ali po uzv je beba sada bila po velicine tjedana trudnoce po zadnjoj menstruaciji[sm=smiley36.gif] ma tko ce znati kada cu[sm=smiley36.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 10:47:58)

NAŠI PREGLEDI[img]http://yoursmiles.org/tsmile/heart/t45123.gif[/img]

subby - 27.4.[sm=duda.gif]

pczelitza - 28.4.[sm=duda.gif]

noemaa - 29.4.[sm=duda.gif]

snjeguljica_83 - 3.5.[sm=duda.gif]

as1403 - 9.5.[sm=duda.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 10:55:01)

Ja bih prenijelaaaaaaaaaaaaa.....[sm=zaspan.gif] Kao prvi put, 12 dana....[sm=smiley1.gif]

Noema
, ode pas, to![sm=bravo.gif]

Rođendan je u Peekaboo-u. Dogovorile smo se da će ovaj put u igraonici biti posve druga priča u odnosu na onaj prvi susret od prije koji mjesec. Nadam se.[sm=zz_biggrin.png]
Toliko čeka taj rođendan! Rekla je da će na omot poklona napisati da je jako voli.
[sm=smiley1.gif]

Danery,
ili nosi manje mlijeka u bolnicu ili stvarno pitaj sestre da ti vrate ostatak. Da sam na tvom mjestu, zaledila bih ga. Joj, što bih dala za višak...[sm=zz_rolleyes.png] Nemoj kukati![sm=zz_mstickle.gif]

Majčino mlijeko je odlično za male atopičare. [sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (21.4.2016 12:38:47)

jesam ja tu neki višak spominjala jutros?
e pa gospa na hranjenju ujutro u pola 9 od otprilike 60 ml u bočici posaugala 50,ostalo tek toliko da dno zamulja [sm=smiley36.gif]
donijela sestra flašicu,veli trebalabi popiti 40 mk u pola sata....ja bočicu blizu gospici,a ona ko ptić zinula,uhvatila,i ne pušta....pocuclila mlijeko u 10-ak min....nit bljuckala nit pljuckala....sestra u prolazu pitaide li,a ja stojim sa gotovo praznom flašicom i ono [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

ostala i sesra i doktorica paf [sm=smiley36.gif]

inače je gospa poteencijalno zelenooka,ima tako neku tamnozeleno-plavu nijansu očiju....i partrepavica,tu i tam ko upiknute u kapke [sm=smiley36.gif]
još je sva u bijelim ljuskicama....i tako mi je sitna djelovala kad sam ju uzela....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>