RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (22.4.2016 21:36:34)

Snjeguljice, znas kako je, svako selo ima svoj govor tako da je katkad tesko razumjeti selo udaljeno 5km.[sm=smiley36.gif] kod nas u seli kazu masteja (s s kvacicom). Kao, mastel.

Danery, ajme,ajme... Ta krstenja bas umaraju... Vidim i po sekama i sogorici... Ja s tim nemam problema jer sam totalno daleko od vjere. A kad cujem s cime se ljudi "bore" jos oko tog dana, ajajaj...
Pa kako se odmah nisi sjetila dati joj ime elizabeta i sad bibila mirna?!?[sm=smiley36.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (22.4.2016 23:08:31)

mi isto preskacemo vjerske ceremonije, al kad vidim koliko to treba priprema bas mi je drago jer mislim da bi nam to bila bas komplikacija ovdje gdje smo sad..

ma ja se brinem da necu prepoznati jer inace ja nikada nisam ni imala te menstrualne grceve, pogotovo ne prije menstruacije.. mogu otprilike skuziti sta bi to bilo ako je slicno onom osjecaju skroz na pocetku trudnoce, onaj osjecaj dolje kad se beba tek ugnjezdi, to sam osjetila na pocetku trudnoce. Jos je nama na tecaju receno da plodna voda ne bude uvijek u mlazovima ko u filmovima nego moze curkati malo po malo pa smo dobili i dva neka indikator stapica kao da mozemo provjeriti ako posumnjamo posto kao moze biti i urin pa se zeznes.. pa me isto to zbunilo.

snjeguljice, moji su za posudu za ves uvijek govorili lavor, al meni je najzanimljivija od svih rijeci ono kuhinjsko pomagalo za sipanje juhe i grabljenje. Ja sam to zvala oduvijek sipaca, ali onda sam cula i grabljaca, sefla [sm=smiley36.gif]

Moja frendica iz Sinja za stipaljke (kvacice za ves) kaze stipalice [sm=smiley36.gif] Uvijek su mi zanimljive te razlike u imenima po raznim dijelovima Hr

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 7:42:06)

Subby, mi za seflu kazemo kaciola. [sm=smiley1.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 7:51:52)

IZVORNA PORUKA: subby

snjeguljice, moji su za posudu za ves uvijek govorili lavor, al meni je najzanimljivija od svih rijeci ono kuhinjsko pomagalo za sipanje juhe i grabljenje. Ja sam to zvala oduvijek sipaca, ali onda sam cula i grabljaca, sefla [sm=smiley36.gif]

Kod mojih u obitelji lavor je uvijek bio plitka posuda, a ono za vaditi robu iz mašine, znači duboka posuda - bezimena posuda.[sm=smiley36.gif] Ali da, jezik/dijalekt je pravo bogatstvo. [sm=smiley1.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 7:55:39)

Danery, jel može cura onda biti Hana Elizabeta, tako da krsno ime bude Elizabeta? Koje bi se ime upisalo u službene dokumente?

Mislim, kako to ide? Ta krsna imena? Imam osjećaj da ti znaš o tome nešto.....[sm=zmeden.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 8:12:25)

Eto da vam se javim na temu krsnih imena...pošto smo na friško krstili M.Nama je reko župnik da NIKAKO djetetu ne davati krsno ime,da upravo ima curu koja bi se vjenčala i sad žena ima 100 i jedan problem jer u službenim papirima ima jedno ime,u crkvenim drugo...veli on to su praktički dvije različite osobe...
Zato je reko da baš zbog takvih stvari on traži izvod iz matice rođenih i isključivo krsti dijete imenom koje je na izvodu i amen.Veli nema dodavanja ni davanja drugog imena...
Alaj volim kad se neko pača u davanje imena djetetu...prije sam slušala prijedloge i savjete,sad sam peti put rekla ovak-ja sam si to dijete rodila i ja ću mu dat ime...kome se ne sviđa,briga me.Kad si rodite svoje,dajte mu ime kako god vas volja [sm=smiley36.gif] i basta...niko niš nije imal više na temu imena za reć [sm=jezicek.gif]

Danery,kak je curka?

Odbrojavače,još maaaloooo [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]....Noemice i ti ušla u grand finale [sm=smiley36.gif]

I kod mene je šeflja [sm=jezicek.gif] i lavor [sm=jezicek.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 8:32:23)

Jutro cure
Za promjenu bas sam lijepo spavala i nista me ne boli, ma bolje da se ja vama ovdje cesce zalim[sm=smiley36.gif]
Snjeguljice nisam niti ja dugo bila u italunionu... ti si znaci sve pripremila..ja moram jos skociti do dma po neke sitnice i iduci tjedan bi trebala spremiti i ja torbu za bolnicu[sm=smiley36.gif]
noema da s njim sam po cijele dana, i da isto nema mira niti sekunde[sm=smiley36.gif]
da li ste vi cule da pupak vise ne tretiraju s nicim? Meni govori frendica prasak ne treba a sterilna gaza samo jedna[sm=zmeden.gif] kao da mi to niti ne treba... ste uzele vi?
a za imena ne volim niti ja da se petljaju prsti, kada su radjali svoju djecu sto njima nisu dali imena kakva zele...

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 11:42:04)

IZVORNA PORUKA: lidac0605

Eto da vam se javim na temu krsnih imena...pošto smo na friško krstili M.Nama je reko župnik da NIKAKO djetetu ne davati krsno ime,da upravo ima curu koja bi se vjenčala i sad žena ima 100 i jedan problem jer u službenim papirima ima jedno ime,u crkvenim drugo...veli on to su praktički dvije različite osobe...
Zato je reko da baš zbog takvih stvari on traži izvod iz matice rođenih i isključivo krsti dijete imenom koje je na izvodu i amen.Veli nema dodavanja ni davanja drugog imena...
Alaj volim kad se neko pača u davanje imena djetetu...prije sam slušala prijedloge i savjete,sad sam peti put rekla ovak-ja sam si to dijete rodila i ja ću mu dat ime...kome se ne sviđa,briga me.Kad si rodite svoje,dajte mu ime kako god vas volja [sm=smiley36.gif] i basta...niko niš nije imal više na temu imena za reć [sm=jezicek.gif]

Danery,kak je curka?

Odbrojavače,još maaaloooo [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]....Noemice i ti ušla u grand finale [sm=smiley36.gif]

I kod mene je šeflja [sm=jezicek.gif] i lavor [sm=jezicek.gif]

ma ja sam to odmah otfikarila....ima gospa svoje ime,da sam htjela po babama zvati,sigurno ne bi po njoj.....imala je fore svojim kćerima dati po sebi,pa što nije....ak joj se naziva u svoje ime,nek si rodi još koje,ha da [sm=hudicek.gif]
[sm=hudicek.gif]

cura je super,jošdanas ljekić,pa će ju u pon komplet pregledati i kroz tjedan bi kući trebala kako mi danas reče doc....
inače fino klopa,na težini ne gubi,danas je 3500 g, fino prati pogledom i po zvuku se okreće za glasom,malo se zaplače,al uglavnom spava i klopa....sve 5....doktorica je baš zadovoljna oporavkom...
mm zasuzio kad sam prenijela za kući idući tjedan....ufff,i on se jadan jede i bori sam sa sobom....al presretan što je tako brzo nadošla...

kaže imamo dijete zmaja...reko' misliš zbog oporavka?
veli on,ma da,al ima i greben na glavi [sm=smiley23.gif](kosti lubanje se malo izdigle zbog dehidracije kako nam objasniše,pa je malo izbočeno)....
malo reć da sam crkla od smijeha [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

velika seka je kod mojih na vikendu,postrojila ih je od ujaka do ćuke u pola 7 [sm=smiley36.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 13:59:36)

IZVORNA PORUKA: lidac0605

ovo je nesto najbolje sto sam procitala na temu imena i iznosenja misljenja [sm=smiley1.gif]
Mi zato sutimo ko zaliveni, cim iskoci tema o imenima (a iskace svako malo [sm=smiley36.gif]) mi kazemo da nikome ne govorimo i da ce svi saznati kad dodje vrijeme za to. Misljenja su ko i guzice, svatko ima jedno [sm=smiley36.gif] Najvaznije je da se nas dvoje usuglasimo i da se nama svidja, a ostali htjeli-ne htjeli nemaju utjecaja u tome i to mi je najbolje.

Joj kad ja ne sanjam, sanjaju moje prijateljice.. jutros mi pise frendica da je sanjala da sam rodila i da mi zeli srecu ako sam u radjaonici hahaha [sm=smiley36.gif] A ja jos govorim, ma sta vam je ljudi imamo jos dva tjedna! [sm=jezicek.gif]

Ja za pupak nisam nista kupila jer mi je tako i rekla ova babica, ona ce donijeti sve sto treba i doci svaki dan previti ga pa cu moci izvijestiti o praksi ovdje tek kad vidim jel koristi sta i sta koristi..

Danery, bas mi je jako drago sto tako lijepo i brzo napreduje [sm=love.gif] Ajme, mogu mislit srece, uskoro ce s vama biti non stop [sm=bravo.gif] Vidim da ti je i starija ranoranilac, jel to znaci da moj nece bit kad nisam ni ja [sm=jezicek.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (23.4.2016 21:41:56)

Mom miceku jos prije tri god nista nije trebalo za pupak. Tako da si bas mislim hocu. Li ili ne kupiti tyrosur prasak.[sm=zmeden.gif]

O, pametan pop, lidach. Logicno razmisljanje. Bas su mi bedasta ta krsna imena.

Danery, lijepe vijesti za micekicu zmajicu.[sm=smiley1.gif]

Subby, hoce biti onda elijah? Imate slavensko prezime ili?

Ja si uvijek gledam da mi pase i na prezime. A opet, mozda i ne bi trebalo...[sm=zmeden.gif]

As, zelim ti onda da ti drugi gospon bude savrsenog karaktera da ti olaksa majcinstvo.[sm=smiley1.gif]

Snjeguljice, kako si ti, jesi spremila torbu polako?

Ja danas dosta odmarala, mm dosta odradivao. Bio je s micekom na sajmu knjiga za djecicu, dosli doma s bojankom na dinosaure, mali sav ufuran u to.[sm=smiley1.gif]
Bila mi i kuma frizerka dosla tako da sam se mrvu skratila da budem mirna do poslije poroda.

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 6:14:06)

jutro [sm=smiley1.gif]
dok se vi razbudite,ja već svijetlim.....i ofkors da ću za pola sata opet moći na spavanac,al neš ti,treba oprat kosu i otići u bolnicu,pa ništa od toga....

kod nas zahladilo,oblačno,sinoće se namrgodilo kao da će sjekire padat,al ništa od toga na kraju....
mm smontirao platnenu tendu na nosače,dovukao stolice,postavio sve za terasu,i kad je vidio kako se vrijeme muti,počeo psovat i skoro sve skidat i skupljat [sm=smiley36.gif] jadan [sm=smiley36.gif]
njega baš neće,jel on nešto stavi,eto ti ga na,prognoziraju ili smak svijeta ili u najmanju ruku salauku [sm=smiley36.gif]

danas mu je i rođendan.....morat ću neku torticu kupiti,nemam vremena praviti,a i popodnemoji vraćaju stariju s vikenda,pa će biti kafenisanja....

moram se pohvalit da mini gospa od 8 mogućih obroka u danu 6 dobiva moje mlijeko [sm=smiley14.gif][sm=bravo.gif] baš me veseli da ga ima dovoljno....
sad samo da ne upile da ju prebacujem na isključivo sisanje [sm=smiley29.gif] onda joj ne gine bar još tjedan dana bolnice....

al ajd,vidjet ćemo....pomalo.....strpljen-spašen [sm=smiley1.gif]

od terapije danasgotov sntibiotik,a vidim da dobiva flixotide na baby haler.....lako za to,imam ga kod kuće,nek mi napišu recept i možemo i kod kuće disati....

kak ste vi,kako pupe? [sm=smiley1.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 7:17:46)

Jutro!

As i Noema, moja torba je spremna, ali nije još zatvorena. Treba tu još nešto ubaciti.[sm=jezicek.gif]

Ma i meni je rekla teta iz ljekarne da za pupak ne treba tyrosur i octenisept, oboje, kao ili jedno ili drugo. Plus sterilne komprese. Prije pet g. trebalo je oboje. Sad Noema veliš da ti prije tri g. nije trebalo ništa za pupak?![sm=zz_eek.png] Ništa? [sm=zmeden.gif]

Kupila sam oboje! Octenisept je uvijek dobro imati u kući. Osim toga, za E sam ga koristila za neke crvene flekice/točkice koje je dobila po tijelu. Valjda je bio osip od vrućine ili se čistila...kako to već kažu.

Ne sviđa mi se to mijenjanje prakse, treba-ne treba ovo-ono. Mislim, zar moram na ulici, okolo, tražiti, pitati, tako da znam!? Ma užas![sm=zz_furious.gif]

danery, ma curica ti je stvarno za svaku pohvalu! [sm=bravo.gif]Zašto misliš da vam ne gine bolnica još tjedan dana ako prijeđe na dojenje?
Sretan rođendan tvom mužu![sm=smiley1.gif] Koji mu je po redu?[sm=smiley1.gif]

Ime...pitaju nas, naravno, za ime. Svi su prihvatili, malo im je čudno jer je kao moderno, nije uobičajeno i tako. Tetak MM je rekao da mu se ne sviđa, da je teško za izgovoriti i da ne ide uz prezime, ali sam ja rekla "da ga ja rađam pa ću mu ja dati ime!"[sm=jezicek.gif] Sve to umotano u šalu, da se ne ljuti.[sm=smiley1.gif]

Lidac, hvala ti na odgovoru za krsno ime. Sad znam vrlo bitnu stvar.[sm=smiley1.gif]

Noema, kad ti vidim ticker, jao... Brojiš dane.....[sm=jezicek.gif]

Moj maleni je počeo štucati, i to redovito. Svaki dan najmanje tri puta.[sm=zz_giggle.gif] Prvo se vrti, migolji, rita, kao lud, onda 5-10 min. štuca.[sm=smiley36.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 8:25:42)

Jutro
A vidis meni A nema jos tri, a opet sam kao i Snjeguljica sve morala imati[sm=zmeden.gif]. Mozda je to i do patronazne. Tko ce ima znati vise...
takodjer mislim da bi o svemu time trebalo obavjestiti ako je tako....
Mi smo vec na nogama, doruckujemo...
I meni se bebica vrti stalno, navecer me cak pocne boliti i dolje i kriza da mislim da su trudovi poceli[sm=smiley36.gif]
Danery super za malu gospu, [sm=bravo.gif] i za dojenje, kako si uspjela da samo dva obroka nisu iz cice[sm=bravo.gif]. Brzo ce i ta dva biti dojenje....

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 10:47:15)

Meni su samo sterilne gazice trebale. Prasak sam bila kupila,ali kako mu je pupak dobro napredovao, rekli su mi nista ne stavljati. A za sto sve sluzi octenisept ili kako vec, snjeguljice?

Da, danery, zasto mislis jos tjedan da bi ostala? Sretan rodendan tm-u!

As, kako malac prozivljava dolazak brace?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 11:22:13)

ma as,ne doji direkt,nego ja izdojeno nosim u bolnicu,al i da je pola samo moje,ihaj....
sad sam navukla 110 ml [sm=zmeden.gif][sm=zz_wavespin.gif],ne da curi,nego lije [sm=smiley36.gif]
nema veze,samo nek ide....baš mi je danas sestra brondala da što joj donosim SAMO 70 ml po obroku....e pa stara moja,mislim si,70x6,pa si ti računaj....nije ni malo....reko' drage volje,da ima više,donijela bi,kad ono sad [sm=smiley3.gif][sm=bravo.gif]
trebala me ranije našpotat [sm=smiley36.gif]
al opet,koliko god gospica bila krupna,100 ml mi je puno za bebu od 2 tjedna....ili [sm=zmeden.gif]

aovo za dodatni tjedan,mah....mislim tako jer nisam sigurna kako bi prihvatila sisanje,mislim da bi,ali onda ih važu po podoju i tralala...
mada njoj ne fali kilaže....a i druge bebe po boxovima su prehlađene,pa mi se ne mili da još sad pri kraju nešto pokupi....

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 14:54:44)

Ma danery mislim da ce se ona naviknuti i na cicu[sm=smiley1.gif] neznam zasto sam mislila da bas doji...ali mislim da ce ona to isto prihvatiti bez problema...

Noema a prica bebi pa ju mazi i tako, za sada je sve ok.. nadam se da ce biti tako i kada rodim[sm=smiley1.gif]
I rodjendan mu je 13.6. blizu termina tako da ce dobiti poklone a i i on ce biti u centru paznje i tada pa valjda nece biti neke prevelike ljubomore bar ne u pocetku, kada je beba bas mala..
A ako i bude ljubomore to je sve normalno...

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 18:07:26)

Noema, čula sam da je za dezinfekciju... Očistiš neku posjekotinu, neko mjesto od uboda insekta, tako nešto....

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (24.4.2016 19:00:49)

Noemaa, ma ne elijah, htjela sam elias, al sam me nekako proslo.. Imamo slavensko prezime, al opet ne zelimo da bude neko "nase" ime jer ce imat vise problema nego "koristi". Jedni susjedi dolje isto ovdje zive, a nazvali malog Dusan i onda kad ga druga djeca zovu cudno zvuci jer izgovaraju drugacije (i ne kazu u vokativu na hrv nego samo nominativ) tako da mi je to bzvz. Nismo jos bas konacno nasli, vidjet cemo jos, imamo par favorita. Bitno mi je da se lako izgovara i nema kvacice i da ga ne izgovaraju drugacije ili cudno ovdje. A vidjet cemo..

Ja sad citave dane provodim citajuci o znakovima poroda i kad krenuti u bolnicu [sm=smiley36.gif] Imam pitanje.. Nama treba cca 30-40min do bolnice i sad kada je najoptimalnije da krenem? Ako mi pukne vodenjak, onda odmah, a ako izadje onaj cep sluzavi, do kad onda cekam, sta u tom slucaju cekam ili me cekam? Da se razumijemo, ne zelim nikakac drip ili da me pozuruju, imam strah od toga. Malo me panika hvata, sve mi se pomijesalo u glavi, osjecam se ko pred ispit [sm=smiley36.gif]

Bas sam muzu rekla da iduce tjedne radi od kuce, nekako ne bih htjela bit sama, mozda ce uskoro cim se tako osjecam [sm=smiley36.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (25.4.2016 7:54:25)

Subby, definitvno ćete stići u 30-40 min do rodilišta! Ne brini. Bilo bi super lako kad bi se porod odvio tako brzo da se u to vrijeme ne stigne doći. Mojoj seki treba točno toliko do rodilišta, i oba puta je rodila u rodilištu. A i mnogima koji žive u Istri s obzirom da je samo jedno rodilište! Neki se voze i po sat vremena. Najbitnije ti je, po mom mišljenju, da ako ikako možete, da ti mm radi od kuće tako da kad vidiš da počinje, da možete odmah, opušteno krenuti. A ne ono, prvo zvatnjega, pa da on dođe s posla, blabla.. I bit će sve ok.! [sm=smiley1.gif]
Subby, nećeš nam otkriti ime tu na rr? [sm=zz_rolleyes.png]

Aaaa, snjeguljice, dezinfekcija. Ok. Ja inače sapun i vode i gotovo. A zar ne pecka to dječicu, taj octensept ili kako već?[sm=smiley9.gif]

Jučer nam bila muževa seka s obitelji, donijeli posljednje za bebače; madrac, kolica i onu veselu podlogu za ležanje/igranje...[sm=smiley1.gif]Sad smo kompletitrani. Mm je radio fritulice i nije bio zadovoljan kako su mu uspjele. Ostavio je pola smjese i sad ću ja pokušati napraviti do kraja, makar mislim da je smjesa dosta rijetka... Radite li vi fritulice? On stavi i jabuke. Fine su, samo nekako kao da su dosta ulja popile.

Evo, ja u 37.tt, sad lakše dišem ak dođe do kuc-kuc mama, ja bih van! Angažirala sam susjede okolo, tj. osigurala si prijevoz u slučaju da mm bude baš na poslu. Osigurala si i dadiljanje u slučaju da micek bude doma.[sm=smiley1.gif]

Cure koje već imate dijete, a ide u vrtić... Namjeravate li vi pustiti dijete doma par dana kad beba dođe doma? Ja nisam uopće to imala u planu, ali sad čujem da mnoge mame i tate to rade kako bi "olakšale starijem djetetu dolazak prinove". Ne znam što reć na to... Sad sam u razmišljanju...[sm=zmeden.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (25.4.2016 8:18:09)

Jutro [sm=smiley1.gif]

Evo se ja opet ubacujem,ko padobranac [sm=jezicek.gif]

Noemuška,Octenisept je dezinficijens koji se sad svugdje rabi za dezinfekciju kože i sluznica(i mi ga rabimo u bolnici),preporučam vam ga za pupčiće,pupak se puno brže sasuši i otpadne-znači deznficiraš dno bataljka,pričekaš par sekundi da se sam osuši i zamotaš ga u sterilnu gazu-jednom na dan sasvim dovoljno,osim ako bebač ne upiški gazicu ili slično,pa moraš ponovit...Octenisept ne peče ni u kojem slučaju.Ko da si i vode stavio...ne peče...nije to ko hidrogen...
Kaj se tiče vrtića,ja sam svoje uvijek slala u vrtić normalno nakon dolaska prinove...i mi smo se lakše prilagodili,a i ne vidim smisla ostajanju starijeg djeteta doma-pa nije bolesno nit je to neka nenormalna situacija da bi ostajalo doma,dobilo dijete bracu/seku i kaj sad-život ide dalje,ne...

Danery [sm=bravo.gif] za malu štrucu...jesu ti kaj konkretno rekli?Mislim čemu svi ti antibiotici,Flixotide i ostalo,jel imala neku infekciju ili ju dobila u porodu [sm=zmeden.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (25.4.2016 11:49:05)

ah, kud srece da smo dosli do konacnog imena, ko da je to neka tajna [sm=smiley36.gif] Meni se sad zadnje svidja Louis, ali moze se svakako pisati, moze biti cak i Lewis, Louis, Luis.. To mi je lijepo i kratko ime, cini mi se jednostavno i poznatije nego Elias.. Imamo dragi muz i ja zajednicki popis (preko mobitela imamo obiteljsko dijeljenje) pa kako se kome neko ime svidja samo nadopise na popis.. trenutno popis ima 24 imena haha [sm=smiley36.gif] Meni je sad Louis favorit..

E vrijeme je kod nas ludnica, pa di ovo ima.. Cijelo dopodne pada snijeg i to one krpaste velike pahulje mjestimicno padaju.. Ja morala taksijem do grada i nazad, bas je hladno, a evo sad sunce vec izaslo.. Promijene se sva godisnja doba u nekoliko sati.

Hvala na savjetima za bolnicu i put do tamo, sad vise necu uopce razmisljat o tome, kako bude-bude, bit ce super. Bas me briga, necu se vise oko nicega brinuti, iscrpljuje me to [sm=smiley36.gif] Od sutra treba od kuce radit, danas je jos otisao do ureda jer danas je bas bio "dan d" s jednim projektom pa nije cak ni stigao kod poreznog savjetnika doci, srecom sam ja nosila sve papire, a ne on pa sam mogla rijesiti sve.

Jucer sam prvi put jela Ben&Jerry's sladoled i to sam pojela u dva navrata cijeli sladoled (od pola litre) sama! Ne znam jel do sladoleda ili do mene sto nisam nista slatko posteno pojela tjednima [sm=smiley36.gif] Nek mali ne zamjeri, necu vise, sad sam na miru [sm=smiley36.gif]

Meni se isto cini bolje nastaviti normalno sve dnevne obaveze i navike kao i inace, a i mislim da je lakse da su klinci u vrticu nego kod kuce.. Nemam iskustva iz prve ruke, ali to mi se cini nekako bolje.

Jos 13 dana!

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (25.4.2016 11:51:11)

Lidach, vidis, tako sam i ja mislila, to za vrtic. Jer nekako mi je bedasto ostavit ga doma, bit ce i vikend,i svako popodne,nece mu nitko pobjeci... Budem jos vidla s mm.[sm=smiley1.gif]
I hvala za octenisept. Pa to je onda stvar koja bi se svakako trebala imati doma, bez obzira na bebu,ne? Isla bi i na porezotine,ogrebotine...a opekline?

Pchelitza -> RE: proljetne bebe 2016. (25.4.2016 13:11:58)

Što se tiče Octenisepta super je stvar. Može za sve i stvarno ne peče. Ko vodica.

Ja sam počela naticati i osjećam se ko buhtlica. Mala se vrpolji i udara al trbuh je još skroz visoko. Slabo se nekako osjećam zadnjih par dana,ne znam je li do vremena ili jednostavno mojeg stanja.
Mi smo napokon odredili ime,nakon silnih prijedloga,bit će Helena [sm=smiley36.gif] dobro da ste napisale ovo za krštenje,jer sam ja mislila dodati još jedno ime na krstenju[sm=smiley13.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (25.4.2016 14:05:01)

pcelitze, dvije helene koje poznajem su tako divne i tople osobe. [sm=bravo.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (25.4.2016 17:42:31)

ja osjetim neku tupu bol skroz u donjem dijelu ledja, bas cudno, ko da mi nesto stoji tamo, imam osjecaj kao da sam se ukocila.. nadam se da to nije znak poroda, nisam jos spremna hahaha, odoh odmoriti malo.. [sm=smiley36.gif] Mozda se to bebac samo laktari, osjetim ga i po debelom crijevu kako prebire. Ja ne mogu reci uopce dal mi se stomak spustio kad mi je cijelu trudnocu dolje.. [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>