noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (27.4.2016 8:05:11)
|
danery, ja sam bebu samo jednom bila previla preko noći i vidjela da radim više štete nego koristi. [sm=smiley36.gif] i nakon toga sam uvijek nastojala da ga zadnji put presvučem tamo oko 23h, ponoć i onda idući put u rane jutarnje sate. naravno, jedino ako bi se pelena rasaftala, to je druga priča... tako namjeravam i s ovim gosponom raditi, nikakvo večernje presvlačenje ako nema kakice unutra ili ako nije poplava. [sm=smiley36.gif] posebno ako, uuuhhh... slatke nade, adijete kojim slučajem bude fino spavalo par sat u komadu, tj. cijelu noć. neki imaju i takvu sreću. [sm=jezicek.gif] a što se tiče spavanja; ja osobno mislim da je pretoplo ona obučena za 21 stupanj. negdje sam čitala da soba za spavanje je idealna djeci od 18 do 22. e, sad... 21 je prema gornjoj granici... čemu kapica? u jastuku je i još dekica? mislim da bih ja stavila bodić, tuticu i jastuk (ne znam koje ti je debljine, moj je kao malo deblji poplun). i onda napipaš vrat od iza. ako je bebi topli, nema potrebe daljnjem zamatanju i pokrivanju. ako je mlaki na hladnjikavo, ajd još jednu dekicu. ali kapicu - nikako u kući! i, da, ženo, slažem se s curama... uspori, treba ti odmor, nije uzalud babinje 6 tjedana. nek ti mm obavi ove stvari oko prijava, pedice itd... a za zabranu ljudima, šta reć, samo jedan veliki [sm=bravo.gif] mi smo isto tako bili prvi put zabranili pa mi došla susjeda koja ne sluša ni 5% onog što joj se kaže. kao "samo na 5 min". mlade sam dobila, htjela sam ju upucati. bila došla odmah prvi dan, nenormalno!!! i sad smišljam što ću joj ovaj put reći, tj. kako ću je ovaj put odvratiti od upadanja u kuću. posebno zato što ću vjerojatno njezinu kćer moliti za čuvanje malo velikog brace ako se posloži da moram u rodilište u vrijeme kad je ona i micek doma... baš sam na maljušnim mukama. [sm=zmeden.gif]) subby, no sikiriki za sladoled! pa moraš malo i uživati, bebač ti je dobio sve vitamine koje je trebao, i sad nek okusi i skatkoću života. [sm=smiley36.gif] a za ime, dobri ste! aplikacija na mobu i dodavanje. [sm=bravo.gif] sretno danas na pregledu, javi nam se! (ak te ne zadrže trudovi na odjelu[sm=smiley36.gif] as, vremena ima, ali tako brzo prođe da je dobro da si si organizirala torbu. nikad ne znaš što se može u međuvremenu izdogađati pa bolje ne odlagati stvari. [sm=smiley1.gif]i samo polako, ne forsiraj se!!! snjeguljice, već 10. dan si išla u grad.... jooooj! ja sam išla samo do matičnog 8.dan od poroda, znači druncanje u autu, od parkinga najbližeg do ureda i doma. samo to i bio mi je napor. moje babinje je zaista trajalo 6 tjedana i zaista sam što više mirovala i to mi je pomoglo. mislim da ću i sad tako postupiti. [sm=smiley1.gif] evo, opet me počinje svašta nešto mučiti dole, ni sama ne znam što je... idem vodoravno.. pusa svima
|
|
|
|