ivchy81 -> RE: proljetne bebe 2016. (28.4.2016 23:02:25)
|
Ej curke! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Evo mene malo konačno [sm=smiley1.gif] Danery, čestitke na curici [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] drago mi je što je mrvica dobro i što je došla domeka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Hvala vam curke na čestitkama i lijepim željama za mene i moju [sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif] Ja nemam više pojma kaj točno da vam napišem kaj se poroda tiče [sm=zmeden.gif] Uglavnom, nisam se nikak otvarala, trudova skoro nije ni bilo, nego tek kad su mi dali neki drugi gel u rodnicu, onda su krenuli i to tako divljački da sam u predrađaoni mislila da ću rastrgat onaj krevet od bolova i grčeva. Što je najgore ti trudovi su bili jedan za drugim, točnije još jedan nije ni završio, već je počeo drugi i tak non stop, mislila sam da nema šanse da to izdržim, pa sam tražila epiduralnu kad su me oko 3, pol 4 ujutro konačno odveli u rađaonu, jer sam se uspjela otvorit oko 7, 8 cm od tog gela. Nakon trećeg pokušaja je anesteziolog uspio pogodit iglom između kralježaka, jer se ja od bolova nisam nikak uspjela namjestit, a ni smirit pošto su trudovi išli jedan za drugim i srećom sam ih uspjela prodisat, jer nemam pojma kak bi ih izdržala. Kad sam dobila epiduralnu, onda su mi pustili muža unutra i vidio sve muke koje sam prošla, tako da danas jako dobro zna kaj znači tak nekaj proć [sm=smiley1.gif] Nakon primljene prve doze epiduralne su čekali da se još otvorim što je išlo jako sporo, a beba se nikak nije htjela spustit u zdjelicu, pa su mi dali drip da ju on potjera, ali i od njega je to išlo jako sporo, pa počela popuštat epiduralna, pa krvnički bolovi dok nisam dobila drugu dozu (sve skupa sam ih dobila 4, a svaka traje oko 2 sata), pa došo neki profesor koji je gledal dole kaj se dešava i navodno je malo okrenul rukom bebicu, opet nakon par sati me gledali i rekli da sam skroz otvorena i da ćemo uskoro početi porod. Došlo njih sve skupa sa babicama i doktorima oko desetak oko mene i ajmo tiskat, ajme kak je to koma kad nemaš baš dolje osjet, a moraš svom snagom tiskat, vidli da to baš neće ići i rekli da će morat na vakum, a meni muka kad sam to čula, jedno moje dijete sam si mislila[sm=smiley13.gif] šta će bit sa njom, pa mi nalijegali na trbuh sa svih strana da ju potjeraju van, pa vakum, pa tiskanje, muko moja [sm=smiley13.gif] Bebicu su izvukli i odmah ju odnjeli, al su mi je vratili nakon kojih par min.i bila sam presretna kad sam ju čula da je zaplakala i da su rekli da je sve uredu i donjeli je meni na prsa [sm=love.gif] tak je siroče izgledala zbunjeno, tak mi ju je bilo žao kaj se namučila [sm=smiley13.gif] Ja sam dolje popucala i to pošteno, a još su me i rezali, tak da još uvijek nemrem sjest normalno [sm=smiley13.gif] valjda bu i to uskoro prošlo. Objašnjenje za vakum je bilo da je moja zdjelica sa jedne strane stisnula bebicu i ona se zaglavila i nije mogla nikak sama proć, pa joj je trebala pomoć, jer u toj fazi se nije moglo više na carski, a navodno sam bila na granici dal ću na carski il ćemo prirodno, pa su forsali prirodno valjda zato kaj sam prvorotka [sm=zmeden.gif] Bitno da smo se moja beba i ja pošteno namučile i izmučile. Radili su joj ultrazvuk mozga i rekli da je sve uredu i za mjesec dana opet kontrola. Samo se molim da bude sve sa bebicom u najboljem redu i da nitko to nikad ne doživi, jer sve što nisam željela na porodu i od poroda, sve sam to dobila na veliku žalost [sm=smiley13.gif] Još mi je bebica dobila i žuticu, pa smo tek za tjedan dana došli domeka. Bitno da je ona meni dobro i da lijepo papa i super napreduje [sm=smiley1.gif] Sa 3500 smo napustili bolnicu i sad ima već 4 kg [sm=smiley1.gif] Velika moja curka kad fino papa samo ciku i to čak nekad i obje isprazni za vrijeme jednog podoja [sm=smiley1.gif] Nakon tolkog jela moj požderuh [sm=smiley36.gif] počne pošteno i bljucat, valjda se previše napuca, nema guzica reda [sm=smiley36.gif] Oprostite na dugoj poruci, al evo malo možda previše detalja, al sam pokušala bit što kraća, makar u 32 i pol sata boravka u bolnici, svega je bilo... Ako nekog još nekaj zanima, slobodno neka pita, makar nisam ziher kad ću stić odgovorit. Trudit ću se čim prije [sm=smiley1.gif] Svima ostalima želim što brži i što bezbolniji porod [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|