Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 18.10.2016 11:23:15
|
|
|
|
danery
|
ola kod nas dreka,kmeka,slinjenje na kvadrat,jutros je iznimno cendrava bila vani nikakvo vrijeme,meni izgleda tlak u banani,plazi negdje po avliji sve mi se manta,al ajd....malo ćemo prolajsati,makar do trgovine da zraka uhvatimo... stavila sam juhu kuhati,ostatak ručka tek moram izmisliti,ali vjerojatno ću ražnjiće nabockati ili jednostavno kupiti ćevape,pa ispeći....ne da mi se fantazirati previše.... kako ste vi,kako se provodite ovih dana?
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 18.10.2016 21:35:02
|
|
|
|
noemaa
|
Danery, isti cendreraj i kod nas. Evo,vec ga dvaput sad uspavljivala... Danas bili kod pedice, 67cm i 7600g. I nije dobio cjepivo jer ima ceste mekane stolice,dnevno i vise od triput...
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 19.10.2016 7:49:02
|
|
|
|
as1403
|
Jutro Evo oni spavaju pa da se javim.. snjeguljice isto tako i Ilan zaspi navecer kao i tvoj. Danery nadamse da ce biti manje cendrava danas... Subby kako ste vi? Noema a inace mu je takva stolica? Meni kod ILana je od 3.mj takva stolica kao rjedja. Rekla ped da je ok sve za dojenu bebu osim krvi... veliki decko bravo Idem jesti gladna sam.
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 19.10.2016 8:42:04
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Po jutru se dan poznaje, zar ne? Sudeći po tome, dan ce biti napet, pun svađa i prepirki, suza, pomirenja... Već od jutra pregovaranja, nagovaranja, uvjeravanja s E... Uzas!!!!! Bas je buntovna! I naravno, već bi ona sve imala i radila kao cure iz vrtica.. jao, nema ni šest godina! Evo da pohvalim malca: nakon sest dana kakao je bez posredstva kompota! Dakle, sam od sebe. . otkako jaka tako rijeđe, isto je stolica kao rijedji puding. Bas se promijenio izgled. Ali, nema ni krvi, ničeg neobičnog. Ne stenje dok kaka, sve ok Dnevno dojenje se vratilo u normalu, a i noćas je dobro spavao... Nije me previše gnjavio, samo svaka dva, tri sata.. Ne znam kako vi, ali kad od jutra krene loše, sve mi prisjedne! Ne da mi se ni o čemu razmišljati sto taj dan trebam učiniti, kuhanje, set_nja, hrana... Ništa od tog nema smisla.. evo pokušavam si sniziti tlak.. živjeti normalno. Ovaj porodiljni me umara@ Možda sunce spasi stvar.
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 19.10.2016 8:56:41 >
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 19.10.2016 8:58:11
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Još su mi Anno skratili, ukinuli.. A stvarno!
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 19.10.2016 9:07:01
|
|
|
|
danery
|
Jutro :) Uh,ako se po jutru dan poznaje...hm,bit ce gusto Mm zaspao na posao,pa diz' veliku za vrtic i spremaj u 5 min...otpremim njih,da cu u krevet,eto male,kvocala do pola 9,jedva zaspala opet,ja sta cu,kavu,oprala kosu,eto je cim sam sjela....al zasad suti,pa sutim i ja Jucer bile na cijepljenju neplanski,nekako joj se iz grla osjeti kao kad one masne zelene bale imaju,pa sam ju odnijela da ju pogleda,kaze sve ok,pa ju cijepila... 72 duga,8800 bombica Evo se javlja,brblja babababaa amamama....
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 19.10.2016 10:16:15
|
|
|
|
as1403
|
Ma snjeguljo izbaci iz glave jutro misli pozitivno i biti ce bolje... E da bas tako kako s opisala je stolica njemu, on kaka svaki dan ali pomalo.. ne puni pelenu kao na pocetku...niti kao Arian haha Ma za rucak cu juhicu o rizu i mesu... Danery bas prava bombica...
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 19.10.2016 14:36:05
|
|
|
|
noemaa
|
snjeguljice, glavu gore! dan je pun uspona i padova, barem kod nas. čas ovako, čas onako. taman kad počnem planirati u skladu s jutrom, eto, gotoov, totalno nešto novo... za ručak sam zamijesila pizzu, baš mi se danas ne kuha. bila kuma s bebačem pa smo zajedno šetale, prekrasno jutro bilo. sad mi malac spava i nadam se da će još neko vrijeme jer je jutros sve nešto slabo spavao. e, cure mamice koje imate dečke, samo da vam kažem vezano za povlačenje pišulinca: kako sam ja bila odustala jer mu ništa nije išlo dole, samo bih ga zacrvenila, a i čitala sam na internetu da priroda učini svoje sama, ja lijepo završila s tim. dakle, joni sam navlačila ako jesam svega pet puta! i ćaos. i jučer na pregledu se pržim kod pedice jer sve si mislim - ajme sad kad skuži da nisam navlačila, i taman da ću joj nekako to reći, a ono - ona povuče, i to se spusti bez i najmanjeg problema... samo od sebe jer bome nisam ja to odrađivala!!! dakle, priroda i samo priroda!!! evo čisto da znate ako imate nevolja s time. piše da se od prvih mjeseci pa čak do 10. godine spušta... i stvarno onda ne kužim što pedijatri navaljuju...
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 19.10.2016 16:17:31
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Noema, spustila je tu kožicu koliko milimetara? I moja je pedica spustila nekih 8 mm i vidio se glavić. Je li i vama bilo tako? U tom slučaju, i mi smo prošli i više nego dobro. S tim da sam se ja kod nje čudila tomu što sam vidjela, nisam mogla vjerovati da je ona to toliko spustila! Ah ti dečki...
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 20.10.2016 9:28:12
|
|
|
|
danery
|
jutar... kod nas sunčano,baš za va,a ova mala nervozna ko pas,niš neće,na sve kričiiii nema popit kavu....ma ni ne moram ja,al da bar ona nešto pojede/popije pa mir,al jok,do 10 ništa,a onda pregladni,pa opet užas.... kak ja sama velimkad mi komentiraju da izgleda kao seka-pa da,prvi model bio dobar,pa smo ponovili... e bome ovaj model poprima karakteristike prvog modela i po pitanju karaktera i tvrdoglavosti,a moji žifčeki lagano zatežu....bah.... vidim vi s dečkima diskusije o kožici vodite ah,bar me to zaobišlo ako niš drugo što ćete danas raditi?
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 20.10.2016 11:07:00
|
|
|
|
as1403
|
Jutro. Mi smo sve pospremili. Maleni spava. Rucak sam jucer spremila. Pa imam i za danas.. Mi smo ok. Iduci tjedan kontroli uzv kukova.. Kupila jutroa jaknicu Arianu u Lidlu pa sad odmaramo haha.. Subby kako ste? Danery i meni se cini da ce ovaj mali biti zivlji i nemirniji od starijeg. Samo njega gleda i uci hahaa Ni nemamo problema s kozicom. Od pocetka smo i sve je kako treba sada. Vidi se sta treba..
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 20.10.2016 14:23:39
|
|
|
|
noemaa
|
snjeguljice, ma kako je povukla za dole, cijeli glavić se vidio. i one bijele mrvice naslage od ljuštenja. tako da sam zadovoljna, ma neću apsolutno ništa dirati, čisto kod kupanja ću malo povući kako bih ga oprala. inače mi ne pada na pamet! danery, ajme, i curkice su dakle mali živci ko i ovi pišulinci. sad mi je lakše. as, koja ti je to kontrola kukova po redu? i zašto? moj stariji je sad lagano zapao u onu krizu povodom dolaskom brace. dakle, prma njemu je i dalje super dobar, mazi ga, pazi, ljubi, nasmijava... ma nemam zamjerke. ali je sad počeo svrtati pažnju na sebe. tristo puta dnevno mi kaže da me voli plus što ima fore da si ne može sam napraviti nešto što znamo da može (npr.obući se, odjenuti...) i onda borba. jučer kad smo odlazili od kume i njenog malca, moj gospon ustanovio da si ne može sam zalijepiti čičke na patikicama i neka mu ih ja zalijepim. i ajmo, plakanje, natezanje. čak došla od kata ispod kumina mama vidjet zašto takav plač. na kraju sam mu rekla neka tako onda ide kući, odljepljenih čičaka. uf, poživčanio je. da bi sjeo u auto i mrtvo hladno zalijepio sam čičak.
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 8:54:46
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Jutro@ Noema, joj znam kako ti je.... Borba mi je svaki dan, epizode svakakve, ali ajde barem mi vise ne govori da me mrzi, da me ne voli, ds ja nju ne volim... Prije je sve strašno sto sam sve morala slušati. Ali, i prije rodjenja malog htjela je da za nju radim: pranje zubi, oblačenje, skidanje, hranjenje.. često, ne uvijek... I mogu ja vikati, mirno objašnjavati, udarati... Moliti, prijetiti... Ništa ne vrijedi.. I na kraju popustim, nemam autoritet kod nje i znam da to ne valja... Posudla sam si knjige o roditeljstvu. Mene izluđuje sto radi probleme tipa kao tvoj sa cickom pred drugima, susjedima, kad negdje idemo pa trebamo doci na vrijeme... I da, isto cu s kozicom postupati kao i ti.
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 21.10.2016 9:00:45 >
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 9:29:51
|
|
|
|
as1403
|
Drugi uzv je noema. Prvi sve ok ovaj samo kontrola. Tako mi je bilo s A isto. Trebali smo ici pije 15 ak dana s 4 mj.ali nije bilo doktorice pa su nas sad narucili. Jer je prvi bio s 2 mj pa ovaj kao treba nakon 8 tj.ali eto nakon 11 tj je zbog nje.. Ma to je sve normalno s njima i njihovim ispadima..
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 9:59:18
|
|
|
|
danery
|
jutro :) mi budne od pola 7,danas je ok dan,već se sat vremena zabavlja na stomaku,naganja neko plastično jaje puno zvončića sad joj je vrijeme za voćnu kašu,skuhala sam joj jabuku pa ću s bananom smiksati... noćas me ubio mm hrkanjem,začepila mu se surla,pa em je šmrkao,em je roktao ko inače zadnjih dana nam je hit bollywoodska glazba i spotovi na ovu mala ko hipnotizirana https://youtu.be/abyr7MHF7Gw uuuu,ja na ovakve ispade gorim....al ''ladno se okrenem i idem van bez nje ako smo negdje,da viš kako leti....nema mjesta urlanju bezveze,pogotovo ako nešto sama radi već godinama.... kod nas je teror za ručak
< Poruku je uredio danery -- 21.10.2016 10:00:38 >
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 10:41:19
|
|
|
|
noemaa
|
Ja isto imam spiku ko ti,danery. Ne popustam. Ako ces cendrat do sutra,cendraj. Jednu vecer poslije igre vani sjedio je urlicuci dobrih pola sata u hodniku jer mu je kao tesko skinut patikice. Ja sam mu rekla noc i nosim jonu spavat. Da vis kako je trcso... A joj,micek place Idem
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 11:20:06
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Kisa pada i nismo vani... Nadam se da ce u 15 h biti suho kad idemo po sestricu... A pustim E da place kad radi probleme kad smo kući, ali u tom trenu N spava ili ga uspavljujem pa ona kao da još vise tjera inat. Nisam dosljedna. Nabrusit cu si živce i tjerati do kraja!
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 11:27:35
|
|
|
|
danery
|
uf,tvoja je baš tvrd orah,ha snjeguljo.... ma ja sam na početku tupila,tupila,sad samo čim čujem da sešulja dok mala sisa i sl.samo odmahnem glavom ili prstom,ode pa dok obavi,o što treba čeka.... najmrže mi kad se na malu nakelji preko mene,a ja ju tipa idem podići,dati joj čaja u kolicima i sl.,onda nemoš dokazat....i kad dođe iz vrtića,oko nje 5 minuta obigrava,ciči,toliko pišti da me uši bole....onda ode,a navečer pred spavanje opet poludi,te bi seku cmakala,te bi ju dragala,te da slušamo uspavanke a ova se klanja pred zaspat ili je već zaspala,pa ju držim dok učvrsti...bah.... nego....kad ste svojim bebama dale oslića za klopu?ja se ne sjećam da sam starijoj nešto puno pravila....
< Poruku je uredio danery -- 21.10.2016 11:28:24 >
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 11:43:17
|
|
|
|
noemaa
|
uuu,ja sam jednom bila sama s njima dvama kad upavljujem malenog i kažem "velikom" da me sačeka u krevetu sa svojim igračkicama i da čim ga nacicam, dolazim. i eto ti dreke nakon 2 min, mamamaaaaaaaaaaaaa. i sve luđe i luđe, a mali skoro bio zaspao. sad se,naravno, razbudio. e, kad sam se digla i izvikala se na "velikog". više se nije ponovilo :) ma dosljednost i dosljednost. teško je, nije svaki put lako, ali snjeguljice, mislim da je još gore popustiti nakon 15 min urlikanja, nego nešto kao nać u svoju korist i odradit odmah, ako već joj misliš to odradit. jer ovako će ona sve više tupit po svom jer će znati da mama na kraju ipak popusti.... me razumiješ što sam htjela reći? pa ako znaš da ćeš joj popustit zbog neke veće sile, tipa, noela i sl., onda joj kažeš: dobro, ali samo ovaj put jer ..., a kad ga uspavam, moramo i porazgovarati. makar sam ja za nepopuštanje. pa taman da mi se i maleni zbudi, e onda bi me veliki čuo i zapamtio. ali nije lako. i veliki traže pažnju na svoj način, i oni su samo djeca. treba nekako znat/osjetit/nanjušti granicu nitko nam nije rekao da je mamin posao lak. ali će se isplatiti, sigurno!!!! ja i veš stavila van kao gledam na internetu sunčana razdoblja. ali ih baš ne vidim. ma, taman da se suši tri dana.... glavno da ne smrdi u kupaoni jer je puno popišane robe.
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 11:43:51
|
|
|
|
noemaa
|
danery, za oslića ne znam, imala sam neku tablicu nadohrane, pa sam okvirno se služila njome...
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 14:48:16
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Norma, sve znam teoretski. Razumijem te i hvala ti. Ipak sam pročitala knjiga i knjiga... Osjecam se kao žele jer sam "mekana" u odgoju. Sve sreća pa je MM kontra. E to sve dobro koristi. Ajme, kad mi počne PMS kako cu se nositi s time? Danery, kupila sam od Afrodite sampon od češnjaka. Javit cu rezultat sto je s lasima. jer stanje je gadno... Slabo mi dođe kad vidim kadu punu kose... Noema, razdoblja sunca?
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 21.10.2016 14:51:14 >
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 21.10.2016 22:29:31
|
|
|
|
noemaa
|
snjeguljice, ja sam si uzela nekai losion u spreju za kosu, od justa. javim kad vidim rezultate. i ja sma ajme, ajme s kosom nakon poroda...
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 22.10.2016 11:25:11
|
|
|
|
danery
|
Ola... Vi o kosi,ha...meni ce danas od muke sama padati....velika promukla ko da je turpiju zvakala,eno ae inhalira....pilii zivce,nece ispuhat prepun nos,nece zinut za naspricat grlo,a mala nece jest/sisat,spavat....pa dode mi da pobjegnem vristec. . Ajd za pohvalit je mm,nocas je sve oko male preuzeo pa sam se naspavala,skuhao kavu,donio dorucak....
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 22.10.2016 21:09:20
|
|
|
|
subby
|
Bome, nije vam lako nikako. Divim vam se i svaka cast. Moj se cjepio ovaj tjedan i to je to, zavrsili smo s time. Zaplakao kad ga je piknuo, skoro sam i ja od zalosti, odmah smo ga uzeli i cupkali. Smirio se tek kad smo izasli na ulicu. Zaspao u autu i ko da nista nije bilo. Jos se ne okrece na stomak, al uskoro ce, sve mirisi na to moze se odici skroz i boti par sekundi na sakama/dlanova, a nekad spusti glavu, digne guzu i krene nogama prema naprijed. Sve sto mu je na dohvat ruke hvata i povlaci, odmah usta. Ako mu nesto ispadne iz ruke pored glave zna sam dohvatiti. Snjeguljice, za nosiljku, Katy ti je napisala vec da je baza uska sto im nije dobro. Ima super grupa na fb za nosenje beba (babywearing) pa tamo imas savjetnice, a i cesto ljudi prodaju polovne ili nove nosiljke koje su ergonomski ispravne. Mos pitat tamo sve. Nama je sad klokanica bog i batina. Svuda smo i kad kisa pada, zaspe u njoj i spava po dva sata, a tako ga i uspavljujem navecer. Kako bi sad uspavljujete svoje? Nasi stari trikovi vise ne pale. Dudu nece, ispljune ili ju izvadi iz usta pa se igra s njom, mazenje po glavi ne pali jer ga zivcira, tako da sad jedino pali kad ga stavim u klokanicu i malo cupkam u polumraku neku nasu melodiju i zaspe dost brzo tako. Moj mm nikak ne uspijeva uspavat ga. Trudi se i pokusava, al to je jednom trajalo sat i pol dok mali ne postane prenervozan jer mu se spava i onda ga ja preuzmem dok se ne smiri i zaspe. Sta cu ga sad ja stalno morat uspavljivat? Kad vasi idu spavati? Ja mog u 8 stavim. Bili prosli vikend u parku sa zivotinjama da ih vidi jer sam primjetila da jako voli blizinu i gledati zivotinja. Tek sto smo usli, za pet mjnuta zaspao i probudio se vani kad smo izasli hahaha al barem smo se mm i ja zabavili i hranili srne i koze Meni kosa sad ok, ispada normalno, takoreci, jesensko-zimska verzija :D
Always remember to be happy! Happy baby #1 happily arrived :)
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 23.10.2016 22:26:11
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Večer, dame! Subby, tek sad vidjeh sto ste mi napisale katy i ti. hvala vam. I mislila dam da ta nosiljka nista ne valja. Kod nas uzas: jučer E imala temp, pojavile se tri crvene kockice na trupu koje svrbe, odmah sumnja na.vodene kozice, dobila i blagu upalu uha, gsdnu urtiksriju po prvi put u životu na pola tijela, završili jucer navečer na pedijatriju, dobila injekciju kortikosteroida,kojeg ne koristimo već tri godine.
|
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!